Προς κύριο Πολάκη, βουλευτή Χανίων

Polakis2-2yoaye3kr6z7dc2bkppukqΠηγή: Αγώνας Κρήτης

Με ανοιχτή επιστολή της η Νίκη Λατινάκη, μια Χανιώτισσα που μετανάστευσε στην Αγγλία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εκφράζει την αγανάκτησή της για τη διάψευση των προσδοκιών της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και απευθύνεται ειδικά στον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη ο οποίος ήταν μπροστάρης του αντιμνημονιακού αγώνα στα Χανιά. Στην επιστολή απάντησε ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς

και στης τιμής το χρέος

πρέπει κανείς να πολεμά

κι ας είν’ ο τελευταίος»

“Γι’ αυτό μας έστειλε ο λαός εδώ, για να πολεμήσουμε στης τιμής το χρέος.

Ο κόσμος μας έδωσε μια πολύ καθαρή εντολή. Ακούμπησε την ελπίδα του επάνω μας. Και μας είπε: θα σταματήσετε την ανθρωπιστική κρίση, θα τιμωρήσετε τους ενόχους, θα επαναδιαπραγματευτείτε το χρέος και θα βάλετε μπροστά μια άλλη Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Απαγορεύετε να αποτύχουμε.

Είμαστε σάρκα από τον λαό. Θα κρατήσουμε ψηλά την αξιοπρέπειά του…………

Φυσάει ένας άλλο αέρας από τις 25 και μετά στην Ελλάδα, έφυγε η μούχλα του νοτιά, η σκόνη της Σαχάρας. Έφυγε η υγρασία του πουνέντε που έρχεται από τα δυτικά από την εσπερία. Φύσηξε καθαρός, βορινός, μαδαρίτικος αέρας. Αυτό το μελτέμι που δίνει τη ζωή στα βράχια του Αιγαίου κάθε καλοκαίρι. Και πήρε τη μαυρίλα, την οποία, για τέσσερα χρόνια αυτοί οι γκεμπελίσκοι δημοσιογράφοι κάθε βράδυ στις οκτώ θέλαν να πείσουν ένα λαό, ότι το μόνο του μέλλον για τα επόμενα 30 χρόνια είναι να τον ξεσκίζουν και αυτόν και τα παιδιά του”……………………………………..

Κύριε Πολάκη στις 15-2-20015 με αυτά τα λόγια είχατε ξεκινήσει την βουλευτική σας θητεία.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα έχουν περάσει ακριβώς έξι μήνες.

Σήμερα το πρωί που άνοιξα τον υπολογιστή μου, στην μακρινή και μαύρη ξενιτιά όπου με έχουν στείλει εδώ και τρία χρόνια , οι προηγούμενες προδοτικές κυβερνήσεις. Αναρωτιόμουν ότι ίσως, ίσως, έχετε υποστεί ισχυρό ΣΟΚ όπου σας απενεργοποίησε τόσο σύντομα την μνήμη σας…

Δεν πίστευα σε αυτά που διάβαζα!

Διάβασα αηδιασμένη με τον εαυτό μου πάνω απ΄όλα, ότι ‘ψοφήσετε’ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ .

Ναι ‘ψοφήσατε’ με την ψήφο σας την ελπίδα, την αξιοπρέπεια μας, την ζωή μας …”Ψοφήσατε” την Ελλάδα…….

Από τους προηγούμενους προδότες το περίμενα. Από εσάς ΟΧΙ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Γενάρη του 20015 ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ σας έδωσε εντολή να μας βγάλετε από την σκλαβιά και την ντροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Αυτό μας υποσχεθήκατε.

Ομολογώ ότι στην αρχή, δώσατε μια σκληρή μάχη με τους κατακτητές της χώρας μας (Η Ιστορία θα δείξει αν ήταν προσχηματική, αυτή σας η μάχη, ή πολύ επιπόλαια).

Ο λαός ,ήταν διπλά σας.

Η καρδιά μας κτυπούσε κάθε λεπτό διπλά σας …….

Όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσιπρας έφυγε από το κλουβί των λεόντων της Ε.Ε και ζήτησε με Δημοψήφισμα την στήριξη μας,το 61,31 είπαμε ΌΧΙ έναντι 38,69% που είπε ΝΑΙ.

Στα Χάνια δε το ποσοστό του ΌΧΙ άγγιξε το 73,77%.

Ταχτήκαμε όλοι διπλά σας, γίναμε μια γροθιά και είπαμε ΌΧΙ στην συνέχιση της υποδουλώσεις μας,ΌΧΙ στην εξαθλίωση και την λεηλασία της χώρα μας από τα κοράκια της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.

ΕΙΠΑΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΌΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ!!!!!!!

Είπαμε ΌΧΙ παρά τις φοβέρες των ¨φίλων μας Ευρωπαίων” και των αισχρών Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΛΑΚΙΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΗΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΑΔΩΝΙ ΒΟΡΙΔΗ …

ΚΡΙΜΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ.. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ::::::

Η ιστορία θα σας κρίνει,αν με αυτήν σας την υπογραφή ανεβήκατε στο βάθρο των ΠΡΟΔΟΤΩΝ της Ελλάδος μαζί με τους προκατόχου σας.

Κύριε Πολάκη,

παρά τις οικονομικές μας δυσκολίες σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια στην χώρα μας, κατεβήκαμε από την Αγγλία και δώσαμε το αγωνιστικό μας παρών για την λευτεριά τις Ελλάδος.

Όσο μακριά και αν ήμασταν δεν πάψαμε και δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να αγωνιζόμαστε για λευτεριά,ανθρωπιά ,αξιοπρεπεια .

Αυτό λεει η καρδιά μας.

Αυτό πιστεύουμε… μέχρι το τέλος ΟΧΙ.

Όταν στηρίζαμε εσάς προσωπικά πιστεύαμε ότι ακόμα και <Αν η κεφάλι στράβωνε εσείς θα μένατε πιστός, ακλόνητος, στο μετερίζι της ανθρωπιάς , της τιμής, της αξιοπρέπειας . >

Κύριε Πολάκη,

Από εσάς περίμενα να πείτε ΌΧΙ!!!!!!!!!!!!!!

Ξεχάσατε ότι οι Σφακιανοί,οι Κρητικοί δεν έπαψαν, ΠΟΤΕ να αγωνίζονται για την λευτεριά τους ακόμα και αν ήξεραν ότι θα χάσουν.Συνέχιζαν να πολεμάνε για την τιμή, για το χρέος της ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Αυτό περίμενα και από εσάς.

Δυστυχώς έπεσα κατά πολύ έξω. ΞΑΝΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑ διότι οι πράξεις πολλών από εσάς δεν συνάγουν με τα λόγια που λέγατε.

Λόγια, λόγια, μόνο λόγια. Στην πρώτη φουρτούνα παραδώσατε και εσείς, το καράβι μαζί με το πλήρωμα ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.

Νοιώθω, νοιώθουμε όχι μόνο σοκαρισμένοι, απογοητευμένοι από την κυβέρνηση του Σύριζα και των Ανελ, αλλά και από ΕΣΑΣ προσωπικά ….

Μόλις Υπουργοποιηθήκατε ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ……

Κύριε Πολακη,

δεν είμαι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, δεν ανήκω σε κανένα γκρουπούσκουλο σας. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Γι’αυτο θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτήν την ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που τόσο σύντομα ξεχάσατε……

Πιστεύω ότι υπάρχουμε πολλοί εκεί στην Ελλάδα μας, σε όλο τον κόσμο όπου θα συμπορευτούμε ξανά για να υπερασπιστούμε αυτό που εσείς ξεχάσατε……..

«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς
και στης τιμής το χρέος
πρέπει κανείς να πολεμά
κι ας είν’ ο τελευταίος»

Καλή Λευτεριά Ελλάδα μου.

Τι απαντά ο βουλευτής Χανίων στην ανοικτή επιστολή της Νίκης Λατινάκη

Ο βουλευτής Χανίων απάντησε στο κείμενο της Νίκης Λατινάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Εκεί, τόνισε τα εξής για τη στάση του και αυτή της κυβέρνησης:

Δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι φάγαμε μια Γιάλτα νο 2 στο κεφάλι και υποχωρήσαμε, για να ανασυγκροτηθούμε.

Κάναμε λάθος στην εκτίμηση ότι με την απειλή του Grexit έστω την τελευταία στιγμή θα υποχωρούσαν. Τους Γερμανούς το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μας ρίξουν.

Χωρίς παραγωγή και χωρίς διεθνή στήριξη από αλλού (η οποία δε δόθηκε) αν δεν κάναμε αυτό που κάναμε μετά απο μία ηρωική επιστροφή του Τσίπρα σε τρεις μέρες με την εξαϋλωση των καταθέσεων θα έβγαιναν όπλα.

Δεν μου αρέσει αυτό που έκανα ούτε μένα ούτε όλων όσοι ψηφίσαμε αλλά δεν τους κάνω το χατήρι να παραδώσουμε εξουσία χωρίς νάχουμε προλάβει να δείξουμε σχεδόν τίποτα στην αλλαγή του κράτους, στη διαφθορά, στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Πιστεύω οτι ο Τσίπρας είναι καθαρός και δεν τον προδίδω.

Η πρόταση για την υπουργοποίηση ήρθε την παραμονή αργά το βράδυ της ανακοίνωσης όταν είχα πάρει πολύ πιο πριν τις αποφάσεις μου και τις είχα ανακοινώσει δημόσια και είχα ψηφίσει.

Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που πλουτίζουν από την πολιτική. Είχα δουλειά, κι έβγαζα πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που βγάζω τώρα.

Τέλος όπως και στο δήμο θα κριθώ τελικά από τα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *