Πρωτοβουλία “Ένα καράβι για τη Γάζα” – Αποχαιρετισμός στο συνταξιδιώτη Henning Mankell

Henning_Mankell_3_2011_ShankboneΑποχαιρετούμε το φίλο και συνταξιδιώτη μας Henning Mankell που έφυγε χθες για το μεγάλο ταξίδι του στέλνοντας την αγάπη και τη σκέψη μας στην οικόγενεια και τους οικείους του.

Τον γνωρίσαμε και ταξιδέψαμε μαζί του με το «Στόλο της Ελευθερίας»  για το σπάσιμο του θαλάσσιου αποκλεισμού της Γάζας το 2010, πάνω στο ελληνο-σουηδικό, με ελληνική σημαία, φορτηγό καράβι «Ελεύθερη Μεσόγειος» όταν δέχτηκαμε την απρόκλητη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων που κατέληξε στη δολοφονία  10 τούρκων, το βασανισμό δεκάδων και τη φυλάκιση εκατοντάδων διεθνών ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων 38 ελλήνων. Ο ίδιος τότε συνελήφθη και απελάθη, όπως όλοι οι επιζήσαντες, από το Ισραήλ. Συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του να στηρίζει την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και την κατεχόμενη Δ. Όχθη.

Γράφοντας για ένα πολιτικό αριστερό μπλογκ, ο Henning Mankell,  έπειτα από την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη Δ. Όχθη το 2009, καλούσε για την πτώση του απαράδεκτου καθεστώτος απαρτχάιντ.

Συνεχίζουμε να σαλπάρουμε έχοντας συντροφιά μας την ανάμνηση και το έργο του και η δύναμή μας μεγαλώνει μέσα από τις σκέψεις που μοιραζόμαστε με όλους όσους είναι ταξιδευτές στη ζωή και το θάνατο.

Καλό ταξίδι φίλε μας και καλή αντάμωση.

Εκ μέρους της πρωτοβουλίας “Ένα καράβι για τη Γάζα”

Αχιλλέας Καρακλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *