Στον «γύψο» η ανώτατη εκπαίδευση και με τη βούλα

Έκλεισε τα αυτιά της η κυβέρνηση απέναντι στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στη Βουλή και του κόσμου της εκπαίδευσης στους δρόμους.

Πιο ζοφερή ημέρα ξημερώνει για την ανώτατη εκπαίδευση μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που βάζει ταφόπλακα στα όνειρα χιλιάδων υποψηφίων για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και δημιουργεί κλίμα αστυνομοκρατίας εντός των ιδρυμάτων με την δημιουργία αστυνομικού σώματος.

Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, 166 υπέρ του νομοσχεδίου και 133 κατά. Από την ψηφοφορία απείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλειος Βιλιάρδος που βρίσκονται σε επίσκεψη στην Χίο.

Από την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια δεν έλειψαν οι εντάσεις με την αντιπολίτευση (πλην Ελληνικής Λύσης) να ζητά σε υψηλούς τόνους από την κυβέρνηση να αποσύρει τις αντιδραστικές διατάξεις, αλλά και να αναβάλει την διαδικασία εξαιτίας της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Από τη σύγκρουση, φυσικά, δεν έλειψαν και οι διαξιφισμοί για τις παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και το προκλητικό κορονογλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Την ίδια στιγμή, εκτός Βουλής, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, σωματεία, οργανώσεις και πολίτες έδωσαν διήμερο δυναμικό «παρών» στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τον αυταρχισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Χιλιάδες διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον αντιδημοκρατικό κατήγορο που φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με σκληρή καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην πορεία της Τετάρτης, από όπου έχουν προκύψει πολλά ντοκουμέντα σκληρής αστυνομικής βαρβαρότητας.

Πηγή: “ΕφΣυν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *