Πώς να μην εμβολιαστεί εκτός σειράς κοτζάμ «πρύτανης των ΜΑΤ»;

Οι παλιοί φοιτητές του ΑΠΘ θυμούνται τον «πρύτανη των τανκς» Ευάγγελο Σδράκα. Κέρδισε το… παράσημο διότι, διορισμένος ων από τη χούντα, το βράδυ της 16ης Νοέμβρη του 1973 απευθύνθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να επέμβει στην κατειλημμένη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οπως έλεγε την επομένη στη σύγκλητο, «τα άτομα ταύτα κατέλαβαν το κτίριον και προέβησαν εις ενεργείας, αι οποίαι δεν αρμόζουν εις ανθρώπους του 20ού αιώνος. Αφού κατέλαβον το κτίριον και επροξένησαν πολλάς καταστροφάς, είχον σχέδιον να προχωρήσουν και να καταλάβουν και τα άλλα κτίρια του Πανεπιστημίου. Ημείς ήμεθα άοπλοι, εν τελεία απογνώσει».

Οι σημερινοί φοιτητές του ΑΠΘ θα θυμούνται σίγουρα τον «πρύτανη των ΜΑΤ» Νικόλαο Παπανικολάου, ο οποίος με επιχειρήματα ανάλογα προς εκείνα του Σδράκα κάλεσε την αστυνομία να επέμβει στην υπό κατάληψη πρυτανεία του ΑΠΘ.

Από χθες, όμως, αυτό το αγλάισμα της ακαδημαϊκής κοινότητας μάς απασχολεί για άλλο θέμα και συγκεκριμένα για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του. Η αποκάλυψη έγινε από το documentonews.gr που έκανε ρεπορτάζ για το θέμα.

Αξημέρωτα σήμερα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας δελτίο Τύπου του ΑΠΘ με «δήλωση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, κ. Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου», η οποία ανέφερε τα εξής:

«Σχετικά με δημοσίευμα που ψευδώς αναφέρει ότι εμβολιάστηκα εκτός σειράς δηλώνω τα εξής: Συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19, καθώς είμαι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο δεν με αγγίζει».

Κάποιες προκαταρκτικές παρατηρήσεις, πριν περάσουμε στην παρουσίαση του δικού μας ρεπορτάζ. Από πότε το Γραφείο Τύπου ενός ΑΕΙ χρησιμοποιείται ως προσωπικό γραφείο Τύπου ενός στελέχους της διοίκησής του, για θέματα που δεν έχουν σχέση με τη θεσμική του θέση, αλλά αφορούν τη συμπεριφορά του ως πολίτη; Γιατί ο Παπαϊωάννου δεν αναφέρει ποιο είναι το δημοσίευμα που τον αφορά, ώστε ο αναγνώστης της δήλωσής του να μπορεί να διαπιστώσει πού βρίσκεται το ψεύδος, στο δημοσίευμα ή στη διάψευση; Και κάτι στενά επιστημονικό. Ανατριχιάζει κανείς διαβάζοντας περί «κορωνοϊού Covid-19» στην ανακοίνωση ενός πανεπιστημιακού με αντικείμενο την παθολογική ανατομική των ζώων. Ο κοροναϊός ονομάζεται SARS-CoV-2. CoViD-19 είναι η ασθένεια που προκαλεί (Corona Virus Disease 2019).

Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ.

  1. Ο Παπαϊωάννου είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.
  2. Από την ανάλυση των λυμάτων δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης με κοροναϊό. Γι’ αυτό και κανένας από την ομάδα που κάνει τις δειγματοληψίες και την ανάλυση των δειγμάτων στο εργαστήριο δεν έχει εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση.
  3. Ο Παπαϊωάννου ουδέποτε συμμετείχε στις δειγματοληψίες λυμάτων ή στην εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων. Δεν έχει βγει ποτέ από το γραφείο του στην πρυτανεία σε σχέση μ’ αυτό το θέμα.

Το documentonews.gr έδωσε τη δική του αποκαλυπτική απάντηση στη «διάψευση» Παπαϊωάννου. Τον είχε πάρει τηλέφωνο ρεπόρτερ του σταθμού και τον ρώτησε αν ο Νικόλαος Παπαϊωάννου του Γεωργίου, που εμβολιάστηκε στο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης στις 11 Γενάρη, είναι ο ίδιος ή αν πρόκειται για συνωνυμία. Απάντησε ότι δεν είναι αυτός! Η ρεπόρτερ τον ρώτησε αν το όνομα της μητέρας του είναι Μαρία, για να κάνει ταυτοποίηση, και απάντησε «όχι»! Εδώ μπορείτε ν’ ακούσετε το ηχητικό που παρουσιάστηκε από την ιστοσελίδα μετά τη διάψευση. Πήγε να παραπλανήσει τη δημοσιογράφο κι επειδή η εφημερίδα δεν παραπλανήθηκε, βγήκε την επομένη και επιβεβαίωσε ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς, τάχα λόγω… λυμάτων. Τη μια μέρα «δεν είμαι εγώ», την επομένη «εγώ είμαι, αλλά εμβολιάστηκα κατ’ εξαίρεση». Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε δεύτερη επικοινωνία απέφυγε να μιλήσει, επικαλούμενος ότι είναι απασχολημένος, όταν δε του έστειλαν γραπτό μήνυμα αναφέροντας όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, δεν απάντησε.

Οπως αποκάλυψε το documentonews.gr, δίπλα στο όνομά του στη λίστα προς εμβολιασμό έγραφε «παθολόγος», για να φανεί ότι εμβολιάζεται ως γιατρός, ενώ αυτός είναι κτηνίατρος! Και το τηλέφωνο που έδωσε για να ειδοποιηθεί για τη δεύτερη δόση είναι το προσωπικό του τηλέφωνο που δίνει η πρυτανεία του ΑΠΘ.

Είναι γνωστή η φάτσα του, όμως, γι’ αυτό και δε διέφυγε τον διασυρμό. Αυτή η κυβέρνηση είναι πράγματι κυβέρνηση των αρίστων. Το ίδιο και οι δεξιοί που έχουν αναδειχτεί σε αιρετές θέσεις, όπως ο «πρύτανης των ΜΑΤ» Ν. Παπαϊωάννου. Αριστοι σε κάθε είδους φαυλότητα, που φτάνει μέχρι και τον εμβολιασμό εκτός σειράς την ώρα που τα εμβόλια δε φτάνουν ούτε για τις ευπαθείς ομάδες. Αριστοι και στον παχυδερμισμό (παραίτηση; για ποιο λόγο;).

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *