Βίντεο γονιμότητας: Σκοτάδι στα σχολεία επί υπουργίας Κεραμέως

Σάλος από το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε απο την “Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής” και εγκρίθηκε απο το υπουργείο Παιδείας, πριν ανακληθεί. Η Εκκλησία της Ελλάδος περιλαμβάνει την οργάνωση στη λίστα με τις “Εξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες”.

Μισογυνισμός, σκοταδισμός, αναχρονιστικές αντιλήψεις. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν τα βίντεο που περιλαμβάνονταν στο “εκπαιδευτικό” πρόγραμμα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και προοριζόταν για τα γυμνάσια όλης της χώρας.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το εν λόγω πρόγραμμα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακάλεσε την έγκρισή του. Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός οτι το αίτημα που αρχικά ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας προερχόταν απο την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», η οποία σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρόκειται για οργάνωση “ασύμβατη με την ορθόδοξη πίστη” και την εντάσσει στον κατάλογο με τις 422 “Ἐξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες”.

Στα άκρως αντιεπιστημονικά βίντεο “προγεννητικής αγωγής” γίνεται λόγος για “τη ζωή του βρέφους” που “αρχίζει μετά τη σύλληψή του” ενώ προβάλλονται απόψεις όπως οτι “στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα” κι οτι στην Κίνα “πριν χίλια χρόνια, γνωρίζοντας πόσο σημαντική ήταν αυτή η περίοδος πριν τη σύλληψη του παιδιού, μετρούσαν την ηλικία του από εκείνη τη στιγμή”.

Τα σχόλια κατακραυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν χιλιάδες με το #video_γονιμοτητας να είναι πρώτο trend στο twitter. Πολίτες εξέφρασαν την οργή τους για την έγκριση του προγράμματος ενώ μετά την ανάκληση της έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *