Δεν μας τα λένε καθόλου καλά κάποιοι ιατροδικαστές

Του Γ. Γ.

Κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους ιατροδικαστές. Και το γράφω αυτό διαβάζοντας σήμερα ένα δημοσίευμα που υπάρχει στην “ΕφΣυν” και το οποίο αναφέρετε στον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, που όπως έχει καταγγελθεί ήταν αποτέλεσμα μετά από βασανιστήρια που του είχαν υποβάλλει οι μπάτσοι.

«Η ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο μόνο για “παθολογικά αίτια απουσία κακώσεων”, κάτι που διαψεύδεται ακόμα και από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στην κηδεία του ανθρώπου, όπου τα σημάδια των χτυπημάτων ήταν ακόμα εμφανή», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μ’ αυτή την αφορμή, λοιπόν, ανακαλέσαμε στην μνήμη μας έτσι πρόχειρα, την περίπτωση μια άλλης ιατροδικαστού, ονόματι Ρουμπινή Λεοντάρη. Η “κυρία” αυτή έχει όνειρο να γίνει “εθνομητέρα”.
Το πάλεψε με όλους τους τρόπους αλλά το ακροδεξιό και συντηρητικό εκλογικό σώμα -από το μόρφωμα του Καρατζαφέρη, μέχρι την Ν.Δ- την αποδοκίμασε.

Αυτό όμως είναι το ελάχιστο. Οπως πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο η “επιστήμονας” αυτή έχει καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ψευδορκίας. Σύμφωνα με το καταδικαστικό σκεπτικό, η ποινή που της υπεβλήθη ήταν γιατί παραποίησε το πιστοποιητικό της έκθεσης που η ίδια συνέταξε σχετικά με τον θάνατο ενός ατόμου, για να «καλύψει» τέσσερις ιατρούς, οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για τον θάνατο του. Κι όμως αυτή θεωρήθηκε η πιο κατάλληλη ιατροδικαστής για να συντάξει την νεκροψία-νεκροτομή για τον θάνατο του Β. Μάγγου.

Φέραμε επίσης στην μνήμη μας τα πεπραγμένα ενός άλλου ιατροδικαστή του Σωκράτη Τσαντίρη. Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της “ΕφΣυν”: “Πρόκειται για τον ιδιώτη ιατροδικαστή που κατέθεσε τον Μάιο του 2014 ότι το μαχαίρωμα στον λαιμό μαθητή στο Παλαιό Φάληρο από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο ήταν «επιφανειακό, αβαθές και δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση», επομένως ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το ίδιο κατέθεσε και στο Εφετείο τον Ιούνιο του 2015. Κατέθεσε επίσης τον Μάρτιο του 2015 υπέρ του Κασιδιάρη στη δίκη για τα γρονθοκοπήματα στη Λιάνα Κανέλλη. Αυτή θα είναι η τρίτη υπόθεση που καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης χρυσαυγιτών”.

Ανακαλέσαμε επίσης στο μυαλό μας ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδα του Τριανταφυλλόπουλου απ’ το οποίο πληροφορούμαστε ότι μια άλλη ιατροδικαστής, η Σουλτάνα Μαριανού, στην υπόθεση της δολοφονίας της Ολυμπίας Μάντζιου, η οποία το 2006 σε ηλικία 22 ετών έχασε τη ζωή της μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον αστυνομικό σύζυγό της, παραποίησε την αιτία θανάτου και δεν συμπεριέλαβε στην έκθεσή της τρεις φωτογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν την αγριότητα των χτυπημάτων που είχε δεχθεί η νεαρή γυναίκα.

Αν πάμε και παλαιότερα θα θυμηθούμε τον ιατροδικαστή Νόνα να υπογράφει πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, ότι πέθανε δήθεν από έμφραγμα, ο αγωνιστής Γιώργος Τσαρουχάς, που δολοφόνησαν οι μπάτσοι στην Θεσσαλονίκη το 1968, ενώ έχει μείνει στην ιστορία ο “διάσημος” ιατροδικαστής  Δημήτριος Καψάσκης ο οποίος “γνωμάτευε” ότι οι δολοφονίες  του Παγκρατίδη, του Πέτρουλα, του Γρηγόρη Λαμπράκη κ.α ήταν “ατυχήματα”.

Υ.Γ: Και όπως συνηθίζει το μυαλό μου να κάνει ανεξέλεγκτες διαδρομές μου έφερε στην μνήμη την Ισπανική θρυλική οργάνωση GRAPO, με φερόμενο αρχηγό τον Φερνάντο Γιέρο Τσομόν. Αυτή έδρασε τις δεκαετίες ’80 και ’90 και επέβαλε τις ποινές -που συνήθως ήταν σε θάνατο- σε κάθε πρόσωπο ενεργούσε σε βάρος του λαού. “Λογοδοτούσαν” δηλαδή στην GRAPO, δικαστές, πολιτικάντηδες, κάθε πρόσωπο που προκαλούσε το δημόσιο αίσθημα με τις αποφάσεις του.

Μία απάντηση στο “Δεν μας τα λένε καθόλου καλά κάποιοι ιατροδικαστές”

  1. Η ιστορία του παρελθόντος πρέπει να μας διδάσκει
    Η ΟΠΛΑ Η αποστολή της ήταν να είναι τιμωρος αυτών
    που δρουσαν σε βαρος του λαού
    Μια νέα ΟΠΛΑ φαίνεται πως γινεται και στις μέρες μας
    αναγκαια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *