Μια αναλυτική αναφορά για το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, με αφορμή την απίστευτη νίλα που έπαθε το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Γάζα: Το διαρκές “Άουσβιτς” του Ιμπεριαλισμού

Όταν ο Γκαίρινγκ, υπαρχηγός του Χίτλερ και επικεφαλής της Γκεστάπο, ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών στην κυβέρνηση των ναζί, απευθυνόμενος στην αστυνομία του Ντόρτμουντ, δήλωσε: «Δύο είδη νόμου ξέρω, γιατί ξέρω και δύο είδη ανθρώπων: αυτούς που είναι με το μέρος μας και αυτούς που είναι εναντίον μας»!

Αυτός ο «νόμος», ο «νόμος» του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», ο «νόμος» των ναζί, έγινε παγκόσμιος νόμος της «νέας τάξης πραγμάτων» στο λυκαυγές του 21ου αιώνα. Του «νέου αμερικανικού  αιώνα», όπως τον έχουν βαφτίσει τα γεράκια της Ουάσινγκτον…

Συνιστά ιστορική παραφροσύνη. Κι όμως: Εφτά ολόκληρες δεκαετίες μετά το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης, εκείνος που αναβιώνει την «λογική» του Γκέρινγκ είναι το κράτος του Ισραήλ. Ο «νόμος» που εφαρμόζει το Ισραήλ, αυτή η ύβρις κατά του Ανθρώπου, αποτελεί μετουσίωση του χιτλερικού δόγματος: «Εφόσον σε παρακολουθώ είσαι ύποπτος, εφόσον σε εκτελώ είσαι ένοχος, εφόσον σε βομβαρδίζω είσαι τρομοκράτης»!

Η «λογική» του φασισμού, στην εκδοχή της κυβέρνησης του Ισραήλ, λέει: Δεν είναι ο Νετανιάχου ο δολοφόνος. Δεν φταίει αυτός. Φταίνε τα… θύματά του. Φταίνε οι εκτελεσμένοι, φταίνε οι δολοφονημένοι! Και φταίνε γιατί είναι Παλαιστίνιοι, γιατί είναι Λιβανέζοι, γιατί είναι Σύροι. Γιατί είναι άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου που υπέπεσαν στο «έγκλημα» να μη συμφωνούν με το Ισραήλ. Οι δε Παλαιστίνιοι φταίνε διπλά: Γιατί δεν συναινούν με την κατοχή της πατρίδας τους από το Ισραήλ….

Ο ίδιος φασισμός, πριν 70 χρόνια έλεγε: «Ο Χίτλερ δεν ήταν αντισημίτης. Απλώς, εκείνοι έκαναν το “λάθος” να είναι Εβραίοι»!

Κατά την ορολογία της περίφημης «διεθνούς κοινότητας», η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ δεν είναι έγκλημα. Δεν είναι δολοφονία. Δεν είναι βαρβαρότητα. Κατά την ορολογία του ΟΗΕ, πρόκειται απλώς για μια …«υπερβολή»! Που όπως δήλωσε ο κύριος ΓΓ του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι Μουν, του προκαλεί… «ανησυχία». Μετά από περίπου 200 νεκρούς και μετά από 1.300 τραυματίες, ο κ.Μουν νιώθει… «ανησυχία». Τι λες!

Το 2009, στην προηγούμενη ανάλογης έκτασης θηριωδία εκ μέρους του Ισραήλ, τα επίσημα στοιχεία μιλούσαν για 1.010 νεκρούς Παλαιστίνιους (τα 2/3 παιδιά, γυναίκες και άμαχος πληθυσμός), για πάνω από 4.500 τραυματίες και 90.000 εκτοπισμένους. Αλήθεια για ποιο πράγμα «ανησυχεί» ο κ Μουν; Μήπως αυτή τη φορά το Ισραήλ δεν πετύχει τα «ανθρωπιστικά» του στάνταρ;

Τότε οι εντολές που είχαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες ήταν: «Πρώτα πυροβολείτε και μετά ελέγχετε ποιον χτυπήσατε». «Καλύτερα να χτυπήσετε έναν αθώο, παρά να διστάσετε να χτυπήσετε τον εχθρό». «Αν δεν είστε σίγουροι, σκοτώστε». «Δεν υπάρχουν αθώοι». «Πρώτα πυροβολείτε και μετά σκέφτεστε». Αυτές ήταν μερικές από τις διαταγές με τις οποίες ο στρατός του Ισραήλ ενεργούσε στην επί 22 μέρες γενοκτονία των Παλαιστινίων. Το αποκάλυψαν – μιλώντας στην ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση «Σπάστε τη Σιωπή» – τριάντα Ισραηλινοί στρατιώτες που συμμετείχαν, τότε, στην εισβολή στη Γάζα. Σήμερα οι εντολές είναι οι ίδιες. Μόνο που στη θέση του «πυροβολείστε» υπάρχει το «βομβαρδίστε»… 

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ένα άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου, που είχαμε αναδημοσιεύσει το μπλοκ μας τον Ιούλη του 2014.

Και πριν προχωρήσουμε να κάνουμε μια παρεμβολή σχετικά με την σημερινή κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουμε στάση στην «μακρινή» εποχή του 2010, τότε που Τσίπρας και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ χαρακτήριζαν «εγκληματικό το κράτος του Ισραήλ» τονίζοντας, πολύ σωστά, σε ανακοίνωση τους ότι «ο βάρβαρος αποκλεισμός της Γάζας -που στοιχίζει καθημερινά ζωές αμάχων και παιδιών- πρέπει να τερματιστεί αμέσως».

Από τότε φυσικά κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι καιι σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προσαρμοστεί στις Κασσελακέικες εποχές.

Πάμε παρακάτω αναφέροντας την εκτίμηση που είχε κάνει η Ε.Ο 17 Νοέμβρη σε μια προκήρυξη της το 1991 για το Ισραήλ:

Για μια ακόμη φορά ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία, οργή και αγανάκτηση τα λαμπρά επιτεύγματα της πολιτισμένης «δημοκρατικής» Δύσης. Τον πλήρη εξευτελισμό και την καταρράκωση κάθε ανθρώπινης αξίας, κάθε αρχής δικαιοσύνης, κάθε δικαιώματος του ανθρώπου του Τρίτου Κόσμου και των λαών του. Την πλήρη χρεωκοπία της Δυτικής Δημοκρατίας και των αρχών της, των ιδεολογημάτων περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη χρεωκοπία της Διεθνούς κοινότητας και της νομιμότητας της, τον ΟΗΕ. Παρακολουθούμε το θρίαμβο του νόμου του ισχυρότερου, του νομού της .ζούγκλας…

Ιδιαίτερα όμως στο χώρο που μας ενδιαφέρει, αυτόν της Μέσης Ανατολής, αποσιωπάται με επιμέλεια το γεγονός ότι αν – υπάρχει μια επεκτατική δύναμη που παραβιάζει συνεχώς το διεθνή νόμο αυτή δεν είναι το Ιράκ, αλλά το σιωνιστικό Ισραήλ. Αποσιωπάται το γεγονός ότι το Ισραήλ κατέλαβε στρατιωτικά με τον πόλεμο του 67 τη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη του Ιορδάνη. Ότι παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το Νοέμβρη του 67 που ζητούσε την άμεση αποχώρηση απ’ αυτές τις περιοχές, 23 χρόνια μετά το Ισραήλ δεν έχει αποχωρήσει.

 Αποσιωπάται το γεγονός ότι το Ισραήλ εισέβαλε στρατιωτικά το 78 στο Νότιο Λίβανο και τον κατέλαβε. Ότι το 82 επιτέθηκε στη Βηρυτό την οποία πολιόρκησε βομβαρδίζοντας την ακατάπαυστα επί τρεις μήνες. Ότι 12 χρόνια μετά κατέχει ακόμη το Νότιο Λίβανο. Ότι το Μάρτιο του 80 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από το Ισραήλ «να διαλύσει τις υπάρχουσες εστίες εποικισμού και να σταματήσει κατεπειγόντως να προγραμματίζει, να οικοδομεί, να εγκαθιδρύει τέτιες εστίες στα κατεχόμενα αραβικά εδάφη από το 67 (συμπεριλαμβανομένης και της Ιερουσαλήμ)». Κι ότι το Ισραήλ όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά συνέχισε, με συνέπεια νάναι εγκατεστημένοι σήμερα στην αραβικά πλευρά της Ιερουσαλήμ 100.000 Ισραηλινοί και στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη 70.000.

 Ότι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς να δούμε κανένα εμπάργκο ενάντια στο Ισραήλ, χωρίς να δούμε καμιά στρατιωτική επέμβαση της Δυτικής κοινότητας που να υποχρεώνει το Ισραήλ να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα. Αποσιωπάται το γεγονός ότι το Ισραήλ αρνήθηκε πάντα να παραχωρήσει στους Παλαιστίνιους ένα μέρος της γης πούχει καταλάβει με τα όπλα, ότι αρνήθηκε κάθε συζήτηση για το παλαιστινιακό πρόβλημα, απορρίπτει κάθε πρόταση για Συνδιάσκεψη, αρνήθηκε κάθε ειρηνική λύση παρ’ ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος. Οτι χρησιμοποίησε πάντα την ωμή φασιστική βία ενάντια στους Παλαιστίνιους και τα Αραβικά Κράτη. Ότι γι’ αυτό έχει οπλιστεί σαν αστακός, τρομοκρατώντας τους πάντες, διαθέτοντας και πυρηνικά όπλα…

 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 

 Αθήνα 29-1-91

Εδώ και δεκαετίες, λοιπόν έχουμε τα αδίστακτα, αιμοδιψή ισραηλινά ανθρωπόμορφα κτήνη να μακελεύουν έναν λαό, υπό τα αδιάφορα βλέμματα του “πολιτισμένου” και τον Παλαιστινιακό λαό να αντιστέκεται με κάθε τρόπο. Το δράμα του Παλαιστινιακού λαού ξεκινάει από πολύ παλιά, όμως τώρα τελευταία έπαιρνε ολοένα διαστάσεις εθνοκτονίας από τις Ισραηλινές δυνάμεις. Τα καθάρματα της σιωνιστικής κυβέρνησης του Τελ Αβιβ κλιμακώνουν το δολοφονικό τους έργο, συνεχώς διώχνονται από όλο και περισσότερα κομμάτια της γης τους τους Παλαιστίνιους, δημιουργώντας νέους οικισμούς με έποικους, κατασκευάζοντας το μεγαλύτερο στρατόπεδο φυλακισμένων στον κόσμο με 2.000. έγκλειστους.

Σε ανύποπτο χρόνο, τον Οκτώβρη του 2015 σε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσα “Ελληνική κυβέρνηση: Φιλική προς το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. εχθρική απέναντι στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό – Ιστορικά μαθήματα στον Ν. Κοτζιά“, έκανα μια ιστορική αναφορά το πώς κατασκευάστηκε το Ισραηλινό κράτος και έδινα μια απάντηση στον ανιστόρητο τότε υπουργό Εξωτερικών.

Αξίζει πιστεύω να την επαναφέρω:

«Υψώθηκε η σημαία μας, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη,  με τα χρώματα που συμβολίζουν τον πόνο μας, την ελπίδα μας … Είναι δικαίωση, χαρά… Η επανάσταση συνεχίζεται μέχρι να πάρουμε τα εδάφη της Παλαιστίνης και να ζούμε ειρηνικά με τους διπλανούς μας..  Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση απείχε από την ψηφοφορία και είχε αυτή την στάση». 

Εσάμ Αλαντάσι. Παλαιστίνιος μετανάστης που ζει στην Ελλάδα.

Στην εύλογη απορία του Εσάτ, θα προσπαθήσουμε εμείς να δώσουμε μια απάντηση.

Η εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά (ευτυχώς που δεν ζει ο κομμουνιστής Κώστας Μπατίκας που ήταν αυτός που τον στρατολόγησε και τον προώθησε στο ΚΚΕ για να δει την κατάντια του «πνευματικού» τέκνου του), είναι φιλική προς το σιωνιστικό κράτος και ουσιαστικά εχθρική για τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Ελληνα υπουργού εξωτερικών που βρίσκεται στην Αμερική, η συνάντησή που έχει σήμερα με εκπροσώπους αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: πολεμοκάπηλοι συνεργάτες χωρίς κουκούλα του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ» τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας.

Και αφού η κυβέρνηση έχει επιλέξει αυτό τον προσανατολισμό, είναι επόμενο ότι θα σταθεί απέναντι στις επιδιώξεις του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Αυτό ήταν καθαρό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία “η πρώτη αριστερή κυβέρνηση”. Το βλέπουμε και από ένα ανιστόρητο απόσπασμα ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δυο σύγχρονα κράτη, τα οποία αντιπροσωπεύουν την υπερήφανη ανεξαρτησία δύο παλαιών εθνών.
Η μακρά τους ιστορία είναι αλληλένδετη και έχει πολυάριθμα κοινά χαρακτηριστικά. ( … ) Τα δύο έθνη διατήρησαν, με σθένος, τις μοναδικές τους ταυτότητες επί χιλιετίες, έχοντας βιώσει με έντονο τρόπο στην ιστορία τους τις έννοιες της μητέρας πατρίδας και της διασποράς».

Που θα τερματίσει η ξεφτίλα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά; Πριν λίγο καιρό δεν έδωσε θεώρηση εισόδου στην Ελλάδα στη Λεϊλά Χάλεντ, στη θρυλική φιγούρα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που είναι προσκεκλημένη του Resistance Festiva, προφανώς υπακούοντας στα κελεύσματα της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ.

Χτες το υπουργείο του σφύριξε αδιάφορα όταν είδαν την δημοσιότητα βίντεο στα οποία παρουσιάζονται στρατιώτες του σιωνιστικού καθεστώτος σε πειρατική επιχείρηση με στόχο τους ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας».

Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν και έκανε μια προκλητικά ανιστόρητη δήλωση«Είμαστε δύο λαοί που ζουν μαζί σε αυτό το μέρος του κόσμου, εδώ και πολλά χιλιάδες χρόνια. Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος βασίζεται στους δικούς μας πολιτισμούς, στη δική μας ιστορία και τις παραδόσεις μας, μόνο που πολλές φορές αυτό το ξεχνάμε» επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε μόνο ένα κοινό παρελθόν, αλλά και ένα κοινό μέλλον προς το συμφέρον των λαών μας».

Ας κάνουμε μερικά ιστορικά μαθήματα στον Έλληνα υπουργό εξωτερικών:

Αν πάμε μερικές δεκαετίες πριν οι Σιωνιστές (που πήραν το όνομά τους από το λόφο της Σιών στην Ιερουσαλήμ, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία της Βίβλου ήταν η κατοικία του βασιλιά Δαυΐδ και ναός του Θεού) δεν είχαν καταλήξει καν το μέρος που ήθελαν να φτιάξουν το δικό τους κράτος. Ενώ αρχικά είχαν επιλέξει την Παλαιστίνη, το 1904 το τέταρτο σιωνιστικό συνέδριο άλλαξε χώρα και επέλεξε την Αργεντινή σαν μελλοντική «πατρίδα»!

Δυο χρόνια αργότερα, άλλαξαν γνώμη ξανά και επέλεξαν πάλι την Παλαιστίνη (που είχαν επιλέξει και στο πρώτο τους συνέδριο), προσδοκώντας στη βρετανική υποστήριξη. Και την πέτυχαν. 

Στις 2 Νοέμβρη του 1917, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε τη διακήρυξη Μπάλφουρ. Η διακήρυξη εκδόθηκε με μορφή γράμματος από τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας προς ένα σιωνιστή ηγέτη. Σύμφωνα με το γράμμα αυτό, η βρετανική κυβέρνηση υιοθέτησε την πολιτική της δημιουργίας εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.

Εκτοτε, ξεκίνησε ο σταδιακός εποικισμός της Παλαιστίνης από Εβραίους. Από τους 56.000 Εβραίους (μόλις 8% του πληθυσμού) που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη το 1918, έφτασαν τους 174.610 (16.8% του πληθυσμού) το 1931, για να γίνουν 650.000 (31.5% του πληθυσμού) το 1948, όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ. 

Ταυτόχρονα, η καλλιεργήσιμη γη που πέρασε στα χέρια των Εβραίων έφτασε το 5% το 1948. Γη που αγόρασαν οι πλούσιοι Εβραίοι από τους άραβες φεουδάρχες που αδιαφορούσαν για τις αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού κοιτάζοντας μόνο την κονόμα από την πώληση της γης που πέρασε κυρίως στους σιωνιστικούς κύκλους.

Με το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, το 1914, η Βρετανία υποσχέθηκε να «απαλλάξει» τους αραβικούς λαούς από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης. Αυτό θα γινόταν σε αντάλλαγμα για την αραβική υποστήριξη ενάντια στην Τουρκία που τότε πολεμούσε στο πλευρό της Γερμανίας. 

Ομως, οι υποσχέσεις δεν άργησαν να αποδειχθούν απάτη, καθώς δύο χρόνια αργότερα, το 1916, η Βρετανία με τη Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η περιοχή της Μέσης Ανατολής χωρίζονταν σε ζώνες επιρροής

Η Συρία με το Λίβανο (που σημειωτέον δημιουργήθηκε από τους Γάλλους με απόσπαση συριακών εδαφών) ανήκαν στη γαλλική και η Ιορδανία με το Ιράκ στη βρετανική επιρροή. 

Η Παλαιστίνη θα είχε ένα καθεστώς «διεθνούς εποπτείας», το οποίο έληξε τον Ιούλη του 1922, όταν με απόφαση του Συμβουλίου της «Κοινωνίας των Εθνών» (οργανισμός πρόδρομος του ΟΗΕ, πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) η Παλαιστίνη πέρασε από την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία στους Βρετανούς αποικιοκράτες

Η βρετανική κυριαρχία δεν άντεξε για πολύ. Στις 15 Απρίλη του 1936 ξεσπά μεγάλη εξέγερση του παλαιστινιακού λαού που διαρκεί έξι μήνες. Εξέγερση που πνίγεται στο αίμα από τους Βρετανούς που σε συνεργασία με σιωνιστικές ομάδες σφάζουν τουλάχιστον 50.000 Παλαιστίνιους.

Φτάνουμε λοιπόν στο 1947, που η βρετανική κυριαρχία δεν αντέχει πλέον. Οχι μόνο οι Παλαιστίνιοι αλλά και πολλοί Εβραίοι ήταν ενάντιά της κι έτσι, κάτω από την πίεση του απελευθερωτικού κινήματος, οι Αγγλοι αναγκάζονται να προσφύγουν στον ΟΗΕ για τη λήξη της «εποπτείας»

Η επιτροπή που συγκρότησε ο ΟΗΕ πρότεινε δύο σχέδια λύσεων: 

1) Το σχέδιο της πλειοψηφίας, που προέβλεπε χωρισμό της χώρας, με οικονομική ένωση και 

2) Το σχέδιο της μειοψηφίας που προέβλεπε ίδρυση ομοσπονδιακού κράτους. 

Σύμφωνα με την πρώτη λύση, η περιοχή της Παλαιστίνης θα χωριζόταν σε έξι κύρια μέρη (τρία για τους Εβραίους, έκτασης ίσης με το 56% του εδάφους και τρία για τους Παλαιστίνιους, έκτασης ίσης με το 43% του εδάφους). Η Ιερουσαλήμ και η περιοχή της θα διοικούνταν από τον ΟΗΕ, ενώ μια σειρά από αμιγείς αραβικές περιοχές θα περνούσαν στο εβραϊκό κράτος. Τη δεύτερη λύση υποστήριζε η Σοβιετική Ενωση.

Η θέση της Σοβιετικής Ενωσης ήταν σαφής. Από τη στιγμή που η μαζική μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη ήταν ένα γεγονός και με δεδομένες τις εκτεταμένες σφαγές των Εβραίων από τους Ναζί, η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους μετά τη λήξη της βρετανικής εποπτείας της Παλαιστίνης ήταν αναπόφευκτη. 

Γι’ αυτό και η Σοβιετική Ενωση υποστήριξε τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού κράτους (Εβραίων με Παλαιστίνιους), με ταυτόχρονη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων (δηλαδή των βρετανικών) από την περιοχή. 

Μόνο σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απορριπτόταν (όπως και έγινε), η Σοβιετική Ενωση θα αναγνώριζε δύο κράτη με οικονομική ένωση μεταξύ τους. 

Μιλώντας το Νοέμβρη του 1947, ο σοβιετικός αντιπρόσωπος δήλωνε: «Η απαίτηση των Εβραίων να φτιάξουν δικό τους κράτος εξηγείται από το γεγονός ότι καμιά δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του εβραϊκού λαού ή να τον προφυλάξει από τις βιαιότητες των φασιστών δημίων… Τα συμφέροντα των Εβραίων και των Αράβων της Παλαιστίνης μπορούν να διαφυλαχθούν κατάλληλα μόνο με την ίδρυση ενός αραβο-εβραϊκού κράτους, ανεξάρτητου και δημοκρατικού».

Η απόρριψη αυτού του σχεδίου, το οποίο ήταν η μόνη λύση για την αποτροπή της δημιουργίας του «μεγάλου Ισραήλ», ήταν καθολική. 

Τόσο οι αντιδραστικοί άραβες ηγέτες (απόλυτα εξαρτημένοι από Βρετανούς και Γάλλους) όσο και οι Σιωνιστές αντιτάχθηκαν σε κάτι τέτοιο. 

Ετσι, φτάνουμε στις 15 Μάη του 1948 στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Το ισραηλινό κράτος αναγνωρίζεται από τους πρώην συμμάχους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και από τη Σοβιετική Ενωση.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 1952, η Σοβιετική Ενωση διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του, βλέποντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για ειρήνη και ισοτιμία των λαών της περιοχής είναι καταδικασμένη. 

Ενα χρόνο μετά, το Ισραήλ γίνεται μέλος του ΟΗΕ. 

Στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κράτους αναφέρεται ότι «το κράτος του Ισραήλ θα είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις οργανώσεις και τους εκπροσώπους του ΟΗΕ για την πραγματοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΟΗΕ που πάρθηκε στις 29/11/47 και να βοηθήσει για την επίτευξη της οικονομικής ενότητας».

Ομως, στην ίδια διακήρυξη, το νεοσύστατο κράτος δηλώνει ως επίσημη ιδεολογία το Σιωνισμό και εφαρμόζει πολιτική εθνικών εκκαθαρίσεων πριν τη σύστασή του ακόμα

Ενα μήνα πριν (στις 9 Απρίλη 1948), πραγματοποιείται η σφαγή του Ντέιρ Γιασίν. Ο ισραηλινός στρατός, με τη συμβολή δυο παραστρατιωτικών οργανώσεων, εισβάλλει στο παλαιστινιακό χωριό Ντέιρ Γιασίν, στα προάστια της Ιερουσαλήμ, και σκοτώνει 250 γυναικόπαιδα και γέρους (πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού του χωριού). 

Μεταξύ των ηγετών των παραστρατιωτικών οργανώσεων ήταν και δύο μελλοντικοί πρωθυπουργοί του Ισραήλ, ο Μεναχέμ Μπέγκιν και ο Γιτζάκ Σαμίρ. 

Ηταν η απαρχή των εθνικών εκκαθαρίσεων που μέσα σε δύο χρόνια (1947-1949) προκάλεσαν την ισοπέδωση 419 χωριών από τους Σιωνιστές και την εκτόπιση πάνω από 900.000 Παλαιστίνιων.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ένας άλλος πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Αριέλ Σαρόν το 1953 καταδικάστηκε ως τρομοκράτης με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, γιατί αποδεδειγμένα με εντολές του τα στρατεύματα του σιωνιστικού κράτους έκλειναν στα σπίτια τους ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων, σφράγιζε τις πόρτες και ύστερα τους ανατίναζε.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί το εγκληματικό έργο που κάνουν τα κτήνη του σιωνιστικού καθεστώτος του Τελ Αβίβ όλες τις τελευταίες δεκαετίες σε βάρος του μαρτυρικού, ηρωικού, Παλαιστινιακού λαού. Ο “χωροφύλακας” των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, έχει δολοφονήσει χιλιάδες άμαχους, έχει ισοπεδώσει ολόκληρες περιοχές, με τον όλεθρο και θάνατο να είναι πανταχού παρόν όπου κατοικούν Παλαιστίνιοι.

Και με ένα ελληνικό κράτος που συνεργάζεται αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια με το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη.   

Δεν θα συμφωνήσω με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν -και του συντρόφου mitsou175– ότι είναι προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη των πραγμάτων ότι δηλαδή “οι άνθρωποι αυτοί αποφάσισαν να έχουν έναν ένδοξο θάνατο από το να πεθάνουν χωρίς αντίσταση από τα καθημερινά εγκλήματα του στρατού κατοχής”. 

Αν και νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη ανάλυση για το τι ακριβώς διαδραματίζεται αυτές τις ώρες στα εδάφη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, θεωρώ ότι οι μαχητές της Παλαιστινιακής αντίστασης θα έχουν προβλέψεις τις Ισραηλινές αντιδράσεις και θα έχουν καταστρώσει το επόμενο σχέδιο τους.

Προφανώς δεν μπορώ να γνωρίζω αλλά θεωρώ βέβαιο ότι θα μας αιφνιδιάσει. Οπως ακριβώς μας άφησε άναυδους ο ανορθόδοξος πόλεμος που εξαπέλυσαν σήμερα και όπως αποδείχτηκε ήταν μια στρατιωτική επιχείρηση, καλά οργανωμένη, με ξεκάθαρη στρατηγική, που έκανε τους πάντες να παραμιλάνε. Η Χαμάς χρησιμοποίησε την τακτική με το μπαράζ των ρουκετών, για να παραπλανήσει των αντίπαλο ώστε οι ειδικές της δυνάμεις να μεταφέρουν τα πεδία της μάχης στις πόλεις του εχθρού, που τον έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο!

Τέτοιο φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και τέτοια κατάπτωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων του δεν έχει προηγούμενο!

Αν μέχρι χτες έλεγες ότι η Παλαιστινιακή αντίσταση έχει την δυνατότητα κατάφεραν να αιφνιδιάσει στον απόλυτο βαθμό, όπως έγινε τώρα, τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες, του Τελ Αβίβ θα σε θεωρούσαν τρελό. Και όμως οι Παλαιστίνιοι μαχητές κατόρθωσαν να πλήξουν δεκάδες στόχους καίριας σημασίας για το Ισραήλ (το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ασκελόν, δεξαμενές καυσίμων, κ.α) και το πιο εντυπωσιακό να σκοτώσουν εκατοντάδες Ισραηλινούς ένστολους και μη, καθώς και να αιχμαλωτίσουν δεκάδες ένστολους.

(Σκηνή από κωμωδία θυμίζει το γεγονός ότι αιχμαλώτισαν έναν υποστράτηγο των ειδικών Ισραηλινών δυνάμεων, κυριολεκτικά με το μποξεράκι του, μέσα στον στρατώνα του, και μόνο σε κινηματογραφικό σενάριο θα περίμενες να δεις ισραηλινά άρματα μάχης “Μερκάβα ΙV” να έχουν καταληφθεί από παλαιστίνιους μαχητές).

Δεν έχω την καλύτερη άποψη για την Χαμάς. Αποτελεί όμως ένα σημαντικό τμήμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης και αν απέκτησε μαζικά λαϊκά ερείσματα οφείλεται στην στάση που κρατάνε εδώ και δεκαετίες οι ξεπουλημένοι καρεκλοκένταυροι της Φάταχ στη Δυτική Όχθη.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Oι Ισραηλινοί, έπαθαν απίστευτη νίλα. Και κάτι τελευταίο για τους ντόπιους υποκριτές που στιγματιζουν τη δίψα των Παλαιστινίων πολεμιστών για εκδίκηση. Ναι καμιά αντίρρηση. Είναι καταδικαστέο που οι μαχητές της Χαμάζ κατά τη διάρκεια των επιδρομών τους, σκότωσαν και βασάνισαν αιχμάλωτους στρατιώτες και αμάχους πολίτες. Αλλά για στάκα ρε παίδες. Που είστε όλοι εσείς οι “ευαίσθητοι”, σφάζουν και δολοφονούν καθημερινά Παλαιστίνιους αμάχους; Γιατί δεν σας είδαμε ποτέ να υψώνετε μια φωνή διαμαρτυρίας για τα καθημερινά εγκλήματα του σιωνιστικούς κράτους; Να τους θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ μόνον τη τελευταία διετία δολοφονήθηκαν από ισραηλινές σφαίρες και βόμβες 113 παιδιά Παλαιστινίων, και ακρωτηριάστηκαν πάνω από 1000, ενώ τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ έχει σκοτώσει με υπερσύγχρονα όπλα χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Τώρα σας έπιασε ο “πόνος” που ένας από τους θεωρούμενους καλύτερους στρατούς του κόσμου, ταπεινώθηκε και εξευτελίστηκε από ένα αντάρτικο σώμα, το οποίο χωρίς να διαθέτει βαρύ οπλισμό, και με μόνο του βασικό όπλο την επιθυμία να αποκτήσει λευτεριά ο Παλαιστινιακός λαός, σας έκανε να παραμιλάτε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *