Ατελής “συναρμολόγηση”, “αγίου” λειψάνου

Νεκροφιλία και Χριστεμπορία από τον δεσπότη Χαλκίδας“, τιτλοφορούσαμε την ανάρτηση που είχαμε κάνει πριν δυο μέρες. Την θυμηθήκαμε όταν συναντήσαμε στο διαδίκτυο την διπλανή φωτογραφία.

Κι εδώ μια επισήμανση. Οσο κατανοητό και να είναι ότι θρησκευτικοί ιστότοποι οι οποίοι απευθύνονται στο χριστεπώνυμο ποίμνιο να διαφημίζουν την διαδικασία “συναρμολόγησης” του “αγίου” λειψάνου, τόσο παράλογο θα έπρεπε να είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα -όπως αυτή του Σκάι– να προβάλει αυτή την νεκρόφιλη διαδικασία, που θα γίνει την Δευτέρα 27 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του “Αγίου”.

“Πρόκειται για ένα τμήμα (μέρος της παλάμης και των δακτύλων), το οποίο είχε καταλήξει σε μία οικογένεια, η οποία το φύλαξε για δεκαετίες”, μας ενημερώνει ο ιστότοπος, προσθέτοντας ότι η “συναρμολόγηση” του λειψάνου δεν είναι πλήρης αφού “ένα άλλο τμήμα από το δεξί χέρι του Αγίου δωρήθηκε το 1881 στη Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, για τη συνδρομή της στην κατασκευή του ναού του Aγίου Ιωάννη του Ρώσου, στην Καππαδοκία και βρίσκεται ακόμα εκεί“. 

Μετά απ’ αυτά είναι ν’ αναρωτιέται κανείς γιατί έχει κοινοβουλευτική παρουσία το “κόμμα του Θεού” του Νατσιού και γιατί ο Βελόπουλος κατέστει πολιτικός παράγοντας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *