Ο τραμπούκος βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Μαρκόπουλος

Eπρεπε να βγει μόνος του ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και να παραδεχτεί ότι είναι το πρόσωπο που τραμπουκισε εκπαιδευτικό, στο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνει το παιδί του, ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν υπάρχει ούτε ένας/μια που να έπεσε από τα σύννεφα. Αφού, λοιπόν, παρακολουθήσαμε το στημένο σόου με τον Μαρκόπουλος να κλαψουρίζει ότι τάχα “απειλούν την οικογένειά του”, τώρα πληρογορηθήκαμε ότι είναι ο ίδιος εθνοπατέρας που απειλούσε “να τελειώσει” τον καθηγητή που υποτίμησε, κατά την άποψή του, τις γνώσεις του παιδιού του και του έβαλε χαμηλούς βαθμούς.

O συγκεκριμένος βουλευτής μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές, κάτι που το παρακολουθούμε καθημερινά με την συμπεριφορά του σαν πρόεδρος της επιτροπής για τα Τέμπη. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και αστικά έντυπα καυτιριάζουν την στάση του, όπως σημερινό δημοσίευμα του “Ποντικού”, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε παρακάτω:

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος με τα όσα κάνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο έχων ολοκληρωτική έλλειψη ενσυναίσθησης, αλλά και στοιχειώδους αντίληψης για το ρόλο μίας επιτροπής, που διερευνά ένα δυστύχημα με 57 νεκρούς, επιδίδεται διαρκώς και ακατάπαυστα σε προσβλητικές συμπεριφορές, διαπληκτίζεται σε κάθε ευκαιρία με βουλευτές, επιχειρεί να παρέμβει στο έργου τους μάλιστα ορισμένες φορές και εκπέμπει μία εικόνα πλήρους ευτελισμού της διαδικασίας.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Μαρκόπουλος δεν πτοείται από τίποτα. Κοινώς δεν ορρωδεί προ ουδενός, όταν θεωρεί ως καθήκον του όχι να διασφαλίσει μία διαδικασία που θα φωτίσει την υπόθεση, αλλά να διαμορφώσει μία «περίμετρο ασφάλειας» για τις όποιες κυβερνητικές ευθύνες.

Θα ήταν ακόμα και «κατανοητή» (όχι αποδεκτή βέβαια) μία τέτοια… αγωνία εάν γινόταν όμως με κάποια τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης και των κανόνων της ευγένειας, φυσικά και με σεβασμό στον πόνο των οικογενειών, που αναμένουν δικαιοσύνη.

Αλλά ο κ. Μαρκόπουλος έχει διολισθήσει στην απύθμενη και εκκωφαντική γελοιότητα, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέται κανείς μήπως το κάνει επίτηδες για να απαξιώσει πλήρως την επιτροπή και να προκαλέσει την αποστροφή του μέσου πολίτη, ώστε να μην δίδεται ιδιαίτερη σημασία στα όσα γίνονται και λέγονται μέσα σε αυτή.

Άλλωστε και ο ίδιος φροντίζει με κάθε ευκαιρία να αποτινάξει ακόμα και το τελευταίο στίγμα σοβαρότητας, που θα έλεγε κανείς αφελώς και με γενναιοψυχια ότι διαθέτει, καθώς και στις άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του, εκτός επιτροπής δηλαδή, εμφανίζεται ως κοινός τραμπούκος με τόση απαρέσκεια στο ύφος του, που προκαλεί απέχθεια. Όπως έγινε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε με σκαιό και απαράδεκτο τρόπο σε δημοσιογράφο.

Στην εξεταστική ο κ. Μαρκόπουλος έχει καταφέρει να δημιουργεί μόνο εντάσεις και να εκπλήσσει με την ικανότητά του να πέφτει σε όλο και πιο χαμηλό επίπεδο.

Τα δύο τελευταία κρούσματα της ιταμής συμπεριφοράς του ήταν οι νουθεσίες που απηύθυνε στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη και οι χονδροειδείς ειρωνείες προς την Πέτη Πέρκα της Νέας Αριστεράς.

Την κυρία Αποστολάκη μόνο που δεν την… μάλωσε για τις ερωτήσεις, που εκείνη απηύθυνε στον Κώστα Καραμανλή. Η έμπειρη βουλευτής τον κοιτούσε σχεδόν αποσβολωμένη, μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που ζούσε εκείνη την ώρα.

Ακόμα χειρότερο ήταν το ύφος του προς την κυρία Πέρκα, προς την οποία απευθύνθηκε με γλώσσα πεζοδρομίου ή έστω καφενειακή, που μόνο μεταξύ παρέας «κολλητών» οι οποίοι παίζουν χαρτιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ίσως ούτε εκεί. Η κυρία Πέρκα έμεινε να τον κοιτάζει απορημένη, καθώς είναι αδιανόητο να απευθύνεται κάποιος σε μία τέτοια επιτροπή με το συγκεκριμένο τρόπο του κ. Μαρκόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *