Ο Τζήμερος ξαναχτυπά! (δις)

image002 (11)Η επιστροφή του ροζ πάνθηρα του νεοφιλελευθερισμού

Γράφει ο kokkiniotis

Ο επιφανής εκπρόσωπος της κοινωνικής ακροδεξιάς και του λούμπεν νεοφιλελευθερισμού Θάνος Τζήμερος χτύπησε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες.

Μετά από το άρθρο του στο marketnews.gr  με τον ‘εμπνευσμένο’ τίτλο: «Η εξομολόγηση ενός “φασίστα”», όπου εξηγεί πώς έκοψε τις σπουδές του λόγω των …Σαντινίστας(!), τα βάζει τώρα με τους τσιγγάνους του Χαλανδρίου αραδιάζοντας με το εμετικό νεοφιλελέ ύφος του ένα κάρο ψέματα.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Έχοντας στο ενεργητικό του δηλώσεις του είδους: ”Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο! “, ή “τόσο καιρό ανεχόμαστε τους οπαδούς του Στάλιν, τώρα θα ανεχτούμε και αυτούς του Χίτλερ“, (όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή), κατηγορήθηκε ότι περιέλαβε στο βιογραφικό του τίτλους σπουδών που δεν είχε ολοκληρώσει.

Εξήγησε τότε ότι ο ίδιος επέλεξε «να μην ενδώσει σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστική παιδεία και ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια του κομματικού συνδικαλισμού». Τώρα επανέρχεται και ‘θεωρητικοποιεί’ την έλλειψη πτυχίου με τα όσα διεκτραγωδεί στο άρθρο του.

tzimeros-sxolioΌταν τον κολασμένο χειμώνα που μας πέρασε, δυο νέοι σπουδαστές των ΤΕΙ Λάρισας έχασαν τη ζωή τους με τον γνωστό τραγικό τρόπο, το νεοφιλελεύθερο αυτό υποκείμενο τιτίβισε στο twitter «Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα».

Αυτουνού, καθώς φαίνεται, κανείς δεν του δίδαξε ότι είναι ύβρις να μιλάς έτσι για ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να απαντήσουν.

Μετά από ένα σωρό ακόμη μαργαριτάρια νεοφιλελεύθερου κοινωνικού κανιβαλισμού, επιλέγει τώρα να τα βάλει με τους τσιγγάνους του Νομισματοκοπείου. Είναι γνωστή η υπόθεση του συνοικισμού των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι που ζουν με το άγχος της μπουλντόζας που απειλεί τα σπίτια τους. Έχουμε γράψει σχετικά σε προηγούμενες αναρτήσεις εδώ και εδώ.

Γράφει λοιπόν ο Τζήμερος στη σελίδα του στο facebook, ότι περνάει συχνά από κεί κόβοντας δρόμο με το ποδήλατο όταν έχει δουλειά στη Μεσογείων, μιλάει για «το αυτονόητο: στην πυκνοκατοικημένη Ευρώπη του 21ου αιώνα δεν υπάρχει χωροταξικά δυνατότητα για νομαδική ζωή. Είναι γοητευτικό να μην έχεις σπίτι, πατρίδα, νόμο, υποχρεώσεις και να ζεις όπου γουστάρεις, όσο γουστάρεις. Κι εμένα μ΄ αρέσει αυτό το σενάριο ζωής. Αλλά στην στέπα της Μογγολίας ή στα βουνά του Καναδά. Όχι στο Χαλάνδρι, δίπλα στο Νομισματοκοπείο.»

image002 (2)Μόνο που οι τσιγγάνοι ζουν τέσσερις δεκαετίες σ’ αυτό το χώρο, πολύ πριν τον επιλέξει ο ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού για τις ποδηλατάδες του, και καθόλου δεν τους γοητεύει το να μην έχουν σπίτι. Ίσα –ίσα, ζητάνε να στεγαστούν σε ανθρώπινες συνθήκες και να συνεχίσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο.

Μάλιστα, καθώς οι περισσότεροι είναι δημότες Χαλανδρίου, ο Δήμος έχει εισπράξει ένα κάρο λεφτά για να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής στον οικισμό, χωρίς ορατά αποτελέσματα από Καναδά μέχρι Μογγολία. Για το μεγάλο σκάνδαλο στο Δήμο Χαλανδρίου ο Τζήμερος δεν έχει ακούσει τίποτε. Ούτε για τα οικόπεδα που κέρδισαν σε κοπή πίττας(!) το 1968 κάποιοι αρχικοί ιδιοκτήτες και τώρα με την άνοδο της αξίας γης λόγω του σταθμού του μετρό αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για αυτά.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είναι ο καταυλισμός των τσιγγάνων το κατάλληλο ντεκόρ για τις ποδηλατικές περιηγήσεις του αστέρα της κοινωνικής αναλγησίας, θα μπορούσε ωστόσο σε κάποια απ’ αυτές να κάνει μια στάση και να τους ρωτήσει, πριν αραδιάσει όλες αυτές τις μπαρούφες.  Δε μας λέει βέβαια καθαρά, πόσα χιλιόμετρα από εκεί που ο ίδιος κάνει ποδήλατο μπορούν να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι;

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρακάτω τους συκοφαντεί τελείως αυθαίρετα:  

«Καλώς ή κακώς οι νομάδες θα πρέπει να ενταχθούν στον οργανωμένο τρόπο ζωής που έχουν κι οι υπόλοιποι Έλληνες. Η πολιτεία και όλοι μας να τους βοηθήσουμε σ’ αυτό. Με κατανόηση στις ιδιαιτερότητές τους. Στην κουλτούρα τους. Στη γλώσσα τους. Με αξιοποίηση του ταμπεραμέντου τους. Με μια περίοδο προσαρμογής. Όχι όμως με νομιμοποίηση της κλοπής ως μέσο βιοπορισμού. Όχι με ανοχή στην οπλοφορία, στο “άβατο” του Ασπρόπυργου και του Ζεφυρίου.»

« Έχω φίλους τσιγγάνους, τους έχω γνωρίσει ψάχνοντας στο Μοναστηράκι, έχω πιει κρασί στο σπίτι τους στο Μενίδι και στο Ζεφύρι», συνεχίζει. «Είναι μια χαρά παιδιά. Αλλά έχουν αποφασίσει, μόνοι τους, να ζήσουν σε σπίτι. Με κουρελού για πόρτα και έναν βαρύ φλαμανδικό σκαλιστό μπουφέ στο καθιστικό. Αλλά, σε σπίτι. Και δουλεύουν όπως όλοι οι Έλληνες. Αυτή είναι η αρχή κάθε λύσης.»

«Και δουλεύουν όπως όλοι οι Έλληνες»; Αν καταλαβαίνουμε σωστά, ένα από τα δύο συμβαίνει:  Ή ο Τζήμερος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, ή θεωρεί ότι αυτοί έχουν χάσει εκτός από τη δουλειά τους και την ιθαγένεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *