Τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Λιβιεράτο

λιβιεραοςΤιμητική εκδήλωση για τα 70 χρόνια αγωνιστικής δράσης και προσφοράς του Δημήτρη Λιβιεράτου, με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του “Μαύρη ήπειρος”, θα πραγματοποιηθεί στο “Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο” (Θεμιστοκλέους 37 Εξάρχεια), την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ.

Ομιλητές θα είναι οι Κωστής Γούργος, δημοσιογράφος, Θοδωρής Ζέης, νομικός, Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης-συγγραφέας, Δημήτρης Ρόκκος, πανεπιστημιακός, και ο ίδιος ο Λιβιεράτος.

Από το “Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος” του Γιώργου Αλεξάτου, αναδημοσιεύουμε το λήμμα για τον Δημήτρη Λιβιεράτο:

Στέλεχος του τροτσκιστικού κινήματος, συνδικαλιστής και ιστορικός του εργατικού κινήματος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ της Αθήνας και συμμετείχε στο Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας και στις μετεξελίξεις του. Το 1946 έγινε ιδρυτικό μέλος του Κομμουνιστικού Διεθνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα στον κλάδο των τυπογράφων και υπήρξε στέλεχος του Κινήματος Ελεύθερου Συνδικαλισμού και του Σοσιαλιστικού Συνδέσμου Νέων. Στα 1959-62 πήρε μέρος στην Επανάσταση της Αλγερίας. Με την επιβολή της δικτατορίας συμμετείχε στις Δημοκρατικές Επιτροπές Αντίστασης και κατόπιν κατέφυγε στη Γερμανία, όπου συνεργάστηκε με το ΠΑΚ. Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα, έγινε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποχώρησε το 1976 και συμμετείχε στον Πολιτικό Σύνδεσμο 3ης Σεπτέμβρη. Εκδίδει το δελτίο “Ενότητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *