Η Αλίκη στη χώρα του Θέμου

ImageHandler-590x590Χωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε στο «Πρώτο Θέμα» της 29ης Απριλίου ότι παίρνουμε 20 ευρώ από κάθε πρόσφυγα (και μάλιστα την ημέρα!) για να του εξασφαλίσουμε τη στέγασή του και πως είμαστε ο δούρειος ίππος ενός σκοτεινού σχεδίου της κυβέρνησης, των ΜΚΟ κ.λπ.

Είναι προφανές ότι μία πρώην αριστερή ξενοδόχος και ένας για πάντα ακροδεξιός εκδότης μπορούν να συκοφαντήσουν ανενδοίαστα. Είμαστε άλλοι κόσμοι. Τους αναγνωρίζουμε λοιπόν το ελαφρυντικό ότι δεν μπορούν να φανταστούν τίποτα χωρίς κέρδος και σκοπιμότητα – το λέει εξάλλου ρητά σε σχετική δήλωσή της η κ. Παπαχελά: «Ζούμε στον καπιταλισμό, όχι στα σοβιέτ». Οπότε, πέρα από τη σκοπιμότητά τους, δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι υπάρχουν αλληλέγγυοι, ανιδιοτελείς άνθρωποι που χωρίς οικονομία δυνάμεων και συναισθημάτων, επειδή απλώς θεωρούν ότι η ευτυχία είναι συλλογικό διακύβευμα, βρίσκονται στο πλευρό κάθε κατατρεγμένου.

Εν πάση περιπτώσει, ο «κομιστής» μαυροτρύπας, εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της Χρυσής Αυγής, μας έχει συνηθίσει στο μοναδικό μείγμα κυνισμού, βρωμιάς και αυτοεξευτελισμού που προσωποποιεί. Στην κ. Παπαχελά όμως, την οποία τώρα γνωρίσαμε, επειδή διαπιστώνουμε μια διολίσθηση στις συμμαχίες της προς την ακροδεξιά των τηλεοπτικών σκουπιδιών, συνιστούμε προσοχή και αυτοσυγκράτηση.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *