Με ασπιρίνη ο καρκίνος δεν γιατρεύεται!

3Ο κ. Πολάκης Παύλος ως χειρούργος γιατρός γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι ο καρκινοπαθής δεν γιατρεύεται με την ασπιρίνη. Έτσι και ο μεγάλος ασθενείς που είναι τα δημόσια νοσοκομεία δεν γιατρεύονται χωρίς γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία, χωρίς μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού. Δεν γίνεται σωστή ιατρική και νοσηλεία με τις αναλογίες που υπάρχουν σήμερα στα νοσοκομεία μεταξύ προσωπικού και ασθενών. Εάν δεν στηρίξει και φροντίσει η οικογένεια τον ασθενή κινδυνεύει να… πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο.

Αυτά ο κ. Πολάκης τα γνωρίζει, όπως γνωρίζει τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει πραγματική ανάταξη στα νοσοκομεία και την δημόσια υγεία. Επέλεξε όμως να υπηρετήσει την πολική του 3ου μνημονίου και ότι συνεπάγεται με αυτό. Δεν έχει λοιπόν να αναμετρηθεί με τον Ταλιμπαν του νεοφιλελευθερισμού Μητσοτάκη, η τον Άδωνι γιατί αυτούς τους θεωρεί εύκολους αντιπάλους πολιτικά και ηθικά. Αναμετριέται με τις αγωνίες του απλού λαού που δεινοπαθεί στα νοσοκομεία και εύχεται να μην αρρωστήσει και εκεί είναι μετεξεταστέος ο πολιτικός κ. Πολάκης .

image003Μπορεί πολιτικά να βολεύει την κυβέρνηση του Σύριζα και τον υπουργό κ. Πολάκη η σύγκριση με την πρότερη κατάσταση και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και του 1ου και 2ου μνημονίου που μας έφεραν εδώ. Να του θυμίσουμε όμως ότι το 3ο μνημόνιο το ψήφισαν όλοι μαζί Σύριζα, Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά.

Όπως δεν πρέπει να ξεχνά το όσα έλεγε και έπραττε όταν ήταν συνδικαλιστής της ΑΡΣΙ και αγωνιζόταν για πραγματικά δημόσια υγεία και αντιπάλευε πολιτικές που και ο ίδιος σήμερα υπηρετεί.

Οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 4.000 άτομα 12μηνης διάρκειας που θα χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με τον υπουργό, από τα έσοδα που προέκυψαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι σταγόνας στον ωκεανό, έχουν ημερομηνία λήξης και ο κ. υπουργός γνωρίζει ότι δεν αναβαθμίζονται έτσι τα δημόσια νοσοκομεία, παρόλα αυτά αυτήν την πολιτική των μνημονίων υπηρετούν οι πολιτικές του αποφάσεις.

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει μεταξύ άλλων: Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000).

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Οκτώβριος 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *