Απαράδεκτη ενέργεια -Χορηγός σε σχολικό φεστιβάλ ο ΤΙΤΑΝ με τη σύμφωνη γνώμη προϊσταμένων και σχολικών συμβούλων της Θεσσαλονίκης

Που πήγε η καύση απορριμμάτων λειτουργοί της εκπαίδευσης;

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τα κοινά και με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, έχουνε γίνει δέκτες δεκάδων παραπόνων από πολίτες γονείς και εκπαιδευτικούς (και με το δίκιο τους), για μια σημαντική λεπτομέρεια του φεστιβάλ ρομποτικής που διοργανώνεται και υπό την αιγίδα της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, αλλά και της δ/νσης δυτικής Θεσσαλονίκης και πλήθος σχολικών συμβούλων.

Αφορά ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, τη συμμετοχή σε σχολικό μαθητικό φεστιβάλ (10 και 11 Δεκεμβρίου) του ΤΙΤΑΝ ως μέγα χορηγού και όχι μόνο άλλα και διεκπεραιωτή σεμιναρίων για μαθητές για τη ρομποτική!
Ενα εργοστάσιο με το οποίο ο δήμος Παύλου Μελά (Πολίχνη, Ευκαρπία, Σταυρούπολη) βρίσκεται σε τρομερή αντιπαράθεση και στα δικαστήρια για την άδεια καύσης απορριμμάτων που έχει πάρει από το 2014 χωρίς να λογαριάζει την καθολική αντίδραση δήμου και τοπικής κοινωνίας σχολείων , συλλόγων κλπ ,που ΄ήταν αντίθετη με την άδεια αυτή. Αυτή ήταν και η βασική αιτία που ο δήμος έχει ¨κόψει¨ κάθε συνεργασία με το ΤΙΤΑΝ από το 2014. Αντί αυτού βλέπουμε να εισχωρεί στα έγκατα της παιδείας μέσα από τους ίδιους τους συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς! Είναι δυνατόν ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΑΝ;

Ένα εργοστάσιο , ο ΤΙΤΑΝ, που έχει αφήσει τα σημάδια του έκδηλα στην Ευκαρπία και στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπως τα νταμάρια (που με αγώνα κύριοι σύμβουλοι κατάφεραν οι πολίτες να αναγκάσουν το ΤΙΤΑΝ να ξεκινήσει την ανάπλαση τους και όχι με χορηγίες) με τη ρύπανση, με το θόρυβο, με την άδεια καύσης απορριμμάτων κλπ.
Ο ΤΙΤΑΝ παίζει καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων και δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα δίχως την συναίνεση γονιών και τοπικής κοινωνίας στρώνει ροδοπέταλα σε αυτό που κάνει ο ΤΙΤΑΝ. Μεγάλες όμως και οι ευθύνες του ΤΙΤΑΝ, που προκειμένου να βγάλει ακόμη ένα δελτίο τύπου που να δείχνει ότι “είναι όλα οκ” με μαθητές και την τοπική κοινωνία, παίζει “πονηρά” παιχνίδια και δυστυχώς δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αντιπάθεια.

ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΝΚ:
http://kmaked.pde.sch.gr/site/ index.php/anakoinoseis/ sunedria-imerides/1521-mfr-10- dec-16
και
http://mfr.peiramak.gr/
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Η οργανωτική επιτροπή είναι σχολικοί σύμβουλοι οι περισσότεροι, η πλειοψηφία των οποίων είναι σύμβουλοι και στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Αγαπητοί σύμβουλοι, οι γονείς , οι μαθητές και οι κάτοικοι εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνται από ΤΙΤΑΝ και ΕΛΠΕ και αντί να σταθείτε αλληλέγγυοι αυτών, δέχεστε σαν χορηγό το ΤΙΤΑΝ;
Μετά ζητούμε από τους μαθητές μας περιβαλλοντική συνείδηση και να είναι ενεργοί πολίτες όταν αυτοί που δίνουν τις κατευθύνσεις στους εκπαιδευτικούς συναινούν σε τέτοιες ενέργειες.

ΡΩΤΑΜΕ λοιπόν:

1ον Ως τι θα παρουσιαστεί η συμμετοχή του ΤΙΤΑΝ, ως εκπαιδευτικού ιδρύματος ; με τη συμμετοχή καθηγητή του ΑΤΕΙΘ και πρώην υπαλλήλου του ΤΙΤΑΝ:

2ον Οι εργασίες που θέλουν να παρουσιάσουν τα παιδιά που μαθαίνουν ρομποτική στο ΤΙΤΑΝ πως θα παρουσιαστούν από το ΤΙΤΑΝ (είναι σχολείο;;;), δλδ εκπροσωπούν σχολείο-α; Γιατί το πρόγραμμα το διοργανώνουν οι δ/νσεις εκπαίδευσης και όχι κάποια εταιρεία ή κάποιο Υπουργείο (εκτός του Παιδείας)

ΖΗΤΟΥΜΕ:

α) τα συνδικαλιστικά όργανα Νηπιαγωγών , Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Β/θμιας να τοποθετηθούν και να καταγγείλουν τη συμμετοχή του ΤΙΤΑΝ στο μαθητικό φεστιβάλ, αλλά και την πρωτοβουλία των συμβούλων ή των υπευθύνων που το έκαναν

β) Οι προϊστάμενοι δ/νσης (περιφέρειας, δυτικής και ανατολικής) να πάρουν θέση
γ) Τους σχολικούς συμβούλους να τοποθετηθούν στο θέμα του ΤΙΤΑΝ. Για ποιο λόγο μπήκε η εταιρεία αυτή; Δεν γνώριζαν;

δ) Να πάρει θέση και το Υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει ευθύνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *