ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ στον κομμουνιστή ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Το ΣΑΒΒΑΤΟ  21 Γενάρη  2017 στις 7μμ

το ΚΚΕ(μ-λ) εγκαινιάζει τα νέα του γραφεία στη Θεσσαλονίκη

με ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ στον κομμουνιστή ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟ

καθώς συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του.

τα νέα γραφεία του ΚΚΕ(μ-λ) βρίσκονται Συγγρού 24 Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη-εγκαίνια των γραφείων της ΚΟΘ.

Εκδήλωση μνήμης στον κομμουνιστή ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟ

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τις 2 Γενάρη του 2014, τη μέρα που χάσαμε τον σύντροφό μας Ηλία Καμαρέτσο. Κι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πόσο μας λείπει. Μια απώλεια σημαντική για την οργάνωσή μας, για το λαϊκό κίνημα, για την κομμουνιστική υπόθεση. Γιατί ο Ηλίας ήταν ένας κομμουνιστής ταγμένος στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού. Με δοκιμασμένο πολιτικό κριτήριο και καθαρή σκέψη, έμπειρος και μάχιμος, έτοιμος πάντοτε να σταθεί ακλόνητος στη σωστή κατεύθυνση, να στηρίξει τους νέους αγωνιστές και κομμουνιστές, να εμπνεύσει αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Ήταν ένα αγκωνάρι για όλους. «Εμείς δεν πηγαίνουμε στον κόσμο για να αντλήσουμε θάρρος και αισιοδοξία. Εμείς πάμε για να δώσουμε θάρρος» επαναλάμβανε πολύ συχνά τελευταία, βλέποντας τις δυσκολίες και την υποχώρηση του κινήματος.

Ανατρέχοντας στην ιστορία της ζωής του Ηλία, είναι σαν να ξεφυλλίζεις τις σελίδες της νεότερης ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα – κι όχι μόνο: η ένταξη στις γραμμές της ΟΜΛΕ, ο αντιδικτατορικός αγώνας και η παρανομία, η δράση με τους έλληνες μετανάστες μέσω του ΑΜΕΕ, το συνδικάτο οικοδόμων στη Θεσσαλονίκη, η ΠΕΣΠ, η οργάνωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός στη Θεσσαλονίκη, η συμβολή για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (μ-λ) το 1982, η δράση στην οργάνωση Καρδίτσας και στη συγκρότηση περιφερειακών οργανώσεων του ΚΚΕ (μ-λ), η συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, η αρθρογραφία, η θεωρητική, η ιδεολογική και η καθοδηγητική δουλειά. Αυτή η δράση πρέπει να μείνει ζωντανή και να είναι οδηγός και διδαχή για τους νέους κομμουνιστές για όλους τους λαϊκούς αγωνιστές.

Το Σάββατο 21 Γενάρη με μια εκδήλωση μνήμης στον κομμουνιστή Ηλία Καμαρέτσο, για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, η ΚΟ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία.

Ύστερα από περίπου 40 χρόνια, η ΚΟΘ άλλαξε γραφεία φεύγοντας από την οδό Εγνατίας 126. Τα νέα γραφεία βρίσκονται στην οδό Συγγρού 24, στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε μια ιστορική περιοχή όπου τον Μάη του 1936 χιλιάδες απεργοί εργάτες έγραψαν μια σημαντική σελίδα στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα καπιταλιστικά δεσμά. Σ’ έναν παλιό βιοτεχνικό χώρο, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι δούλεψαν πολύ και με όρεξη για να δημιουργήσουν έναν χώρο άνετο και λειτουργικό για τις ανάγκες μας και ικανό να υπηρετήσει την πολιτική παρέμβαση της οργάνωσης.

Τα νέα γραφεία με απόφαση της οργάνωσης Θεσσαλονίκης παίρνουν το όνομα «Ηλίας Καμαρέτσος», προς τιμή του συντρόφου που με τη συμμετοχή και την καθοδηγητική του δράση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ΚΟΘ από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι και την τελευταία περίοδο της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *