Σε λωτοφάγους απευθύνονται;


Μήπως έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους κάποια κυβερνητικά στελέχη; Δεν εξηγείτε αλλιώς το θράσος ορισμένων που παν να μας παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και έχουν την απαίτηση και να το δεχθούμε.

Βγαίνει ας πούμε, πριν λίγο στο ραδιόφωνο του Σκάι ένας κυβερνητικός βουλευτής και μας λέει ότι «οι πιέσεις της κυβέρνησης στις τράπεζες απέδωσαν και έτσι ορισμένες αναγκάστηκαν να δηλώσουν την μείωση του επιτοκίου κατά 0,5%».
Τι μας λες ωρέ γίγαντα; Μόλις προχτές οι ίδιες τράπεζες δεν επέβαλαν με τον τσαμπουκά τους αύξηση του επιτοκίου κατά 1,5%; Εκανε τότε τίποτα η κυβέρνηση;
Μα είναι δυνατόν να πανηγυρίζεις γιατί τώρα δεν θα μας κλέβουν οι νόμιμοι τοκογλύφοι όσο είχαν σχεδιάσει αρχικά;

Ασε πια το εξωφρενικό που ακούσαμε, απ’ το ίδιον κυβερνητικό βουλευτή για το «κοινωνικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης» που εκδηλώνετε και με την δημιουργία του ταμείου συνοχής. Του λεγόμενου ταμείου φτώχιας δηλαδή.

Εκεί κι αν έχει πέσει προπαγάνδα. Αρχικά είχαν εξαγγείλει ότι θα το «προικοδοτήσουν» με 500 εκατ. ευρώ – με στόχο να φτάσουν τα 2 δισ. – . Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού όμως είχαν εγγράψει μόλις 100 εκατ. ευρώ, χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση για την ενεργοποίησή του.
Και για να μην μείνει σε κανέναν αμφιβολία το πόσο ευαίσθητο θα είναι αυτό το ταμείο απέναντι στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες τοποθέτησαν επικεφαλής του έναν μεγαλοκαπιταλιστή, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ, τον Ν. Αναλυτή, ώστε να μπορεί να νιώσει καλύτερα τι σημαίνει οικονομική ανέχεια.

28 ολόκληρα δισεκατομμύρια χαρίζουμε σε μια χούφτα τραπεζίτες αλλά αντέχει η «εθνική οικονομία» 100 εκατ ευρώ για όσους βρίσκονται στο κατώφλι της εξαθλίωσης.

Δεν μπορείτε να πείτε; Από κοινωνική ευαισθησία άλλο τίποτα αυτή η κυβέρνηση…

0 απαντήσεις στο “Σε λωτοφάγους απευθύνονται;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *