Σ. Μουρνάζος: Προσπαθεί να αφοπλίσει το αντιφασιστικό κίνημα

«Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους», έγραφε πριν κάποιους μήνες ο δημοσιογράφος Στρατής Μπουρνάζος, όταν δήλωνε την αποχώρησή του από το έντυπο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
Και μπορεί να αναθεώρησε τις απόψεις του για το κυβερνητικό κόμμα, όμως κάποιες αντιλήψεις του παραμένουν παγιωμένες. Όπως αυτές που μας διατυπώνει σήμερα με κείμενο του σε ιστοσελίδα.

Με αφορμή την χθεσινή επίθεση των Χρυσαυγιτών εναντίον της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μας γράφει πολλά και διάφορα που φανταζόμαστε δεν θα είχαν πρόβλημα να τα συνυπογράψουν Αδωνης και Βορίδης.
«Η εγκληματική δράση της ΧΑ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το αντιφασιστικό κίνημα ή την «κοινωνία των πολιτών», αλλά από τη δικαιοσύνη και την αστυνομία», μας λέει. Μάλιστα. Πάλι καλά που δεν καταδίκασε την χθεσινή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου που διαμήνυσαν στους οπαδούς του φυρερίσκου ότι αν εμφανιστούν ξανά στην περιοχή τους θα «τους ξεναγήσουν στα πηγάδια».

«Η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών από τη δράση των νεοναζί είναι ευθύνη του κράτους», μας υπογραμμίζει στην βαθυστόχαστη ανάλυση του, συμπληρώνοντας ότι «το αντιφασιστικό δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος στον τομέα αυτό».

Αν ήταν χθεσινός στην πολιτική ο κ. Μπουρνάζος θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε με ποιο σκεπτικό διατυπώνει αυτές τις απόψεις. Με τόση εμπειρία όμως που υπάρχει για την στάση που κρατάνε απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα δικαστές και μπάτσοι, είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες παραλυτικές θέσεις που στο μόνο που αποσκοπούν είναι να αφοπλίσουν το αντιφασιστικό κίνημα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *