Επικίνδυνα φαινόμενα στη Λέσβο: Κτηνοτρόφος κατήγγειλε ότι μετανάστες έσφαξαν το ζώο του και τελικά αποδείχτηκε ότι το είχαν αγοράσει από κρεοπωλείο

Τα fake news σε όλο τους το μεγαλείο. Τα σόσιαλ μίντια και διάφορα σάιτ κατακλύστηκαν από την εικόνα τριών μεταναστών στη Λέσβο οι οποίοι είχαν σφάξει ένα πρόβατο, το τεμάχιζαν και ετοιμάζονταν να το φάνε.

Ο κτηνοτρόφος κατήγγειλε ότι το πρόβατο ήταν δικό του και οι μετανάστες μπήκαν παράνομα στο εκτροφείο του, το έκλεψαν και το έσφαξαν για να το φάνε. Μάλιστα σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος από το κινητό του έχει πιάσει κουβέντα μαζί τους (παριστάνει έναν περαστικό και όχι τον ιδιοκτήτη του ζώου) και κάποια στιγμή οι μετανάστες κόβουν ένα «γενναίο» κομμάτι από το ζώο και του το προσφέρουν να το πάρει σπίτι του να το ψήσει για να το φάει.

«Απλά φέρε μια σακούλα να σου βάλουμε μέσα το κρέας» του είπαν και δεν δέχτηκαν να πάρουν χρήματα από κάτι που είχαν πληρώσει.

Η απήχηση του βίντεο ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η αστυνομική διεύθυνση του νησιού για να ερευνήσει τι περιστατικό. Μέχρι να γίνει αυτό η είδηση όλο και έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις και οι διάφοροι ακροδεξιοί που σαν τον λύκο χαίρονται στην αναμπουμπούλα, έτριβαν τα χέρια τους: «Μετανάστες κλέβουν ζώο από κτηνοτρόφο και το σφάζουν για να το φάνε», «Κτηνοτρόφος στη Λέσβο πιάνει στα πράσα μετανάστες να σφάζουν τα ζώα τους» έγραφαν τα σαιτ με μεγάλους τίτλους.

Η έρευνα της αστυνομίας όμως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Οι τρεις μετανάστες είχαν αγοράσει το κρέας από κρεοπωλείο στη Μόρια και είχαν μάλιστα και την απόδειξη αγοράς. Ο κρεοπώλης από την πλευρά του επιβεβαίωσε την αγορά.

Τα δεδομένα λοιπόν είναι τα εξής:

Πράγματι οι μετανάστες μοίραζαν το κρέας μέσα στο χωράφι του κτηνοτρόφου.

Οι μετανάστες έδωσαν στον κτηνοτρόφο ένα μεγάλο κομμάτι για να φάει εκείνος.

Το κρέας δεν ήταν κλεμμένο από τον κτηνοτρόφο

Το κρέας ήταν αγορασμένο νόμιμα από κρεοπωλείο.

Η έρευνα της αστυνομίας το αποδεικνύει και για το λόγο αυτό οι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Δείτε το βίντεο με τον κτηνοτρόφο και τους μετανάστες

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *