Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως η Ελλάδα στους θανάτους – Οι ειδικοί περιμένουν τα χειρότερα

Τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα ξεπέρασαν σήμερα τις 18.000 και η χώρα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της θνησιμότητας παγκοσμίως. Το ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού διατηρείται στα ύψη, πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο παγκοσμίως, το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και το αντίστοιχο ποσοστό στις περισσότερες χώρες της αναπτυγμένης Δύσης, αλλά και σε χώρες ανάλογης δυναμικής.

Την ίδια ώρα, αντί ενθαρρυντικών στοιχείων, οι ειδικοί περιμένουν τα χειρότερα, προβλέποντας 20.000 έως και 25.000 θανάτους ως την Πρωτοχρονιά.

Τα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Our World in Data, της παγκόσμιας πλατφόρμας που καταγράφει τα δεδομένα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη στην πρώτη 20αδα, και μάλιστα στην 14η θέση της «μαύρης» λίστας παγκοσμίως, σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η λίστα συμπληρώνεται κυρίως με χώρες των βαλκανίων, αλλά και μικρές νησιωτικές χώρες, όπως η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ή το Τρίνινταντ και Tομπάγκο.

Συγκρινόμενη δε με χώρες του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου, αλλά και με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και του κόσμου συνολικά στις 29 Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται στην κορυφή με 8.84 νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ακολουθούν, ενδεικτικά, η Αυστρία με 5,89, ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 4,03, η Γερμανία με 3,12, η Ολλανδία με 2,95, το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,78, ο παγκόσμιος μέσος όρος με 0,88, ενώ η Ισπανία καταγράφει ποσοστό 0,44.

Πηγή: Μαριάνθη Πελεβάνη -tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *