Η προτεινόμενη τροπολογία της Ν.Δ., για τα φασιστικά μορφώματα, αποδεικνύει την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης

Παρά τα αντιθέτως εμφανιζόμενα, η κυβερνητική τροπολογία της εκλογικής νομοθεσίας δεν αποτελεί διάταξη αποκλεισμού των συνδυασμών των καταδικασμένων ναζιστών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η τροπολογία δίνει την εξουσία στον Άρειο Πάγο να προχωρά σε ουσιαστικό έλεγχο των προγραμμάτων, των διακηρύξεων και των σκοπών πολιτικών κομμάτων που καταρτίζουν εκλογικούς συνδυασμούς (βλέπε περίπτωση γ της διάταξης).

Είναι, για να ακριβολογούμε, νομοθεσία αποκλεισμού “αντιδημοκρατικών” εκλογικών συνδυασμών.
Τον αποκλεισμό θα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος (στο Α’ Τμήμα) κρίνοντας το αν ο σκοπός “εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”. Τυχόν καταδικαστική απόφαση σε βάρος στελέχους του συνδυασμού “λαμβάνεται υπόψιν”, άρα δεν είναι καν δεσμευτική.

Επί των αλλαγών στην τελική τροπολογία: Παρά τις παρατηρήσεις που γίνανε, η κυβέρνηση ακολούθησε τον “μπούσουλα” της διάταξης Βορίδη το 2021 και όχι της αναστολής χρηματοδότησης του 2013, που είχε διακομματική συναίνεση.

Έτσι, ο κατάλογος των ποινικών αδικημάτων είναι διευρυμένος (δεν αφορά μόνο το 187 και 187α) και – το σημαντικότερο – δεν απαιτείται η τέλεσή τους στο πλαίσιο δράσης του κόμματος-εγκληματικής οργάνωσης.

Χωρίς απόσυρση της περίπτωσης γ, καμία συζήτηση επί της προτεινόμενης διάταξης δεν είναι νοητή από δημοκρατικά κόμματα.

Περισσότερα θα πούμε στη συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ στην ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *