Κακοστημένα χαλκεία

Αυτό που θα λέγαμε ότι μας αφήνει πραγματικά έκπληκτους και ειλικρινά δεν μπορούμε να βρούμε λογική εξήγηση, δεν είναι ότι οι δεξιοί εξουσιαστές λένε ψέματα με την συχνότητα που αναπνέουν, αλλά ότι είναι τόσο αδίστακτοι πολιτικοί απατεώνες που γνωρίζουν ότι ενώ οι μπαρούφες που σερβίρουν, για μαζική κατανάλωση, σε χρόνο dt θα αποκαλυφθούν ότι είναι κακοστημένα χαλκεία, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν.

Δηλαδή, υπήρχε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται σ’ αυτό, να μην προσπαθήσουν να διαπιστώσουν την γνησιότητα ενός μπακαλόχαρτου που κουνούσε επιδεικτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και το παρουσίαζε σαν έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του που κοστολογούσε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και όχι. Το γνώριζαν και είχαν έτοιμη την απάντηση δια στόματος του Θοδωρή Σκυλακάκη. “Η κοστολόγηση βασίζεται σε στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, που συλλέχθηκαν από διαφορετικές Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ενιαίο πίνακα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους”, μας είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αρχικά αυτό το κυβερνητικό στέλεχος βγάζει ψεύτη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε ξεκάθαρα ότι το έγγραφο που παρουσίασε έχει συνταχτεί από την υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η υπηρεσία του ΓΛΚ δεν έχει καμιά εμπλοκή στην σύνταξη αυτού του παλιόχαρτου και ο Σκυλακάκης ομολογεί ότι το κατασκεύασε η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, στην ουσία δηλαδή ο Θάνος Πετραλιάς, ένα πρόσωπο διορισμένο από τον Μητσοτάκη επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας. (Αναφορές στο διαδίκτυο κάνουν λόγο ότι το κατασκεύασε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης. Δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία αυτό. Το γεγονός είναι, ότι όπως προκύπτει και από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, όλα όσα έλεγε ο Μητσοτάκης και ο Σκέρτσος είναι ψέμματα )

Αναμενόμενο λοιπόν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να τους κάνει ρόμπα. Το πρόβλημα και στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η συντριπτική υπεροπλία που έχει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ δεν αφήνει την αλήθεια να τους χαλάσει το παραμύθι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *