Μαρινάκης: Η ενημέρωση σε “καθαρά χέρια”, ενώ όποιος δεν “συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις” …

Αλλη μια επιβεβαίωση γιατί επικρατεί στην χώρα μας “ενημέρωση 107” και το ότι οι “λειτουργοί της ενημέρωσης” δεν είναι παρά εντολοδόχοι στις επιθυμίες των εργοδοτών τους είχαμε σήμερα, μετά την καταγγελία του  ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας ο δημοσιογράφος των “Νέων”, Δημήτρης Μανιάτης ζήτησε συνέντευξη από τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος “πρόθυμα παραχώρησε”. Το αποτέλεσμα όμως ήταν “ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Βαγγέλης Μαρινάκης να δώσει εντολή να κοπεί, γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που παρουσιάζεται σε προεκλογικό βίντεο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη”.

Μέχρι εδώ καμιά έκπληξη. Υποθέτουμε ότι κανένα έντυπο δεν θα δημοσίευε συνέντευξη πολιτικού που θα μιλούσε τόσο υποτιμητικά, υβριστικά θα λέγαμε για τον ιδιοκτήτη του. Οταν το προεκλογικό σποτ του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη παρουσιάζει εικόνα με αγκαλιασμένους τους Μητσοτάκη – Μαρινάκη και ταυτόχρονα ακούμε να μας λέει ότι: “Το αξιοπρεπές μέλλον απαιτεί ρήξη. Ρήξη μ’ εκείνους που πλουτίζουν απ’ το ζοφερό τώρα και κάνουν τα πάντα να μην αλλάξει τίποτα όπως οι μαυραγορίτες της κατοχής“, είναι αναμενόμενο ότι ο πλουτοκράτης, ιδιοκτήτης του ΜΟΛ θα ένιωσε ενοχλημένος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ από τον όμιλο της Άλτερ Έγκο εξέφρασαν δυσφορία, ζητώντας αλλαγή στο σποτ, αυτή δεν έγινε με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κόψει τη συνέντευξη. Μαγαζί του είναι ότι θέλει κάνει. Αφού ο Βαρουφάκης “δεν συμμορφώθηκε προς τα υποδείξεις”, έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

Προκύπτει όμως και ένα άλλο ουσιαστικό ζήτημα. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, είναι απ’ τους βασικούς αρθρογράφους του “Βήματος” και των “Νέων”. Αφού όπως αποκαλύπτεται δέχεται να λογοκρίνουν τα κείμενα του, λογικό είναι να υποθέσει κανείς ότι εκτελεί διατεταγμένη δημοσιογραφική αποστολή. Φυσικά αυτό συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιολόγων, είναι άλλο όμως το να αποδεικνύεται πέρα πάσης αμφιβολίας. Αν διατηρούσε δηλαδή ίχνος αξιοπρέπειας έπρεπε άμεσα να υποβάλει την παραίτησή του. Είναι όμως … πολλά τα λεφτά Αρη … για να θυμηθούμε την ατάκα του Σπύρου Καλογήρου.

Ολοκληρώνουμε με ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

“Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και ναυτιλιακού στόλου, έχει στα χέρια του το μονοπώλιο της διανομής του Τύπου μέσω της εξαγοράς της εταιρείας «Άργος», και είναι ιδιοκτήτης του Μega Channel,  του καναλιού που εξ ίσου αιφνιδίως «έκοψε» προγραμματισμένη εμφάνιση του υποψηφίου του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Κλέωνα Γρηγοριάδη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *