Δ. Κουτσούμπας: Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για τον σοσιαλισμό

 Πηγή: 902

Ανάσα, ελπίδα, ανάταση πραγματική, «λάμψη μέσα στα σκοτάδια» μας ήταν η μεγαλειώδης, απίστευτη συγκέντρωση λαού και νεολαίας που κατέκλυσε το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Ένα πλατύ κάλεσμα και υπόσχεση ταυτόχρονα συμπόρευσης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ παντού, ένα κάλεσμα που βρίσκει ανταπόκριση στα φωτεινά και αποφασιστικά βλέμματα που συναντάς παντού, απ’ άκρη σ’ άκρη στο Πάρκο, στον θαυμασμό που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γι’ αυτόν τον μοναδικό θεσμό του Φεστιβάλ που αγέρωχο και πιο λαμπρό από ποτέ βαδίζει στα 50 του χρόνια.

Και φέτος, οι φλογεροί στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ φωτίζουν τους αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και έρχεται εκκωφαντικά στο προσκήνιο το σύνθημα «Μόνοι τους, όσοι τρέφουν τα σύγχρονα σκοτάδια και όλοι μας, εμείς που παλεύουμε να γενούνε λάμψεις ελπίδας μιας νέας φωτεινής και δίκαιης κοινωνίας».

Με αυτούς τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ από τον «Κερέμ», που έδωσε το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, να αντηχούν στα μεγάφωνα έφτασαν στην Κεντρική Σκηνή οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ ανεμίζοντας τα κόκκινα λάβαρά τους και τα πλήθη τούς καταχειροκροτούσαν, ενώ αμέσως μετά ο «Ύμνος της ΚΝΕ» και ο «Οδηγητής».

«Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή – Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», αντήχησε απ’ άκρη σ’ άκρη στο Πάρκο όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, που κάλεσε μεταξύ άλλων: «Να κάνουμε τα όνειρα και την οργή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής. Μόνο έτσι θα “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”! Γιατί αυτό που μετράει στο τέλος δεν είναι ο συμβιβασμός με την κατάσταση, αλλά το τι κάνουμε για να την αλλάξουμε». Και τελικά, όπως φάνηκε από την ίδια τη συγκέντρωση και είπε και ο Θ. Κωτσαντής από το βήμα της «επιλέγουμε μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό να παλεύουμε για την ανατροπή του, να ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, να οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Αυτή την περήφανη και όμορφη επιλογή καλούμε κάθε νέο και νέα να την κάνει απόφαση για τη δική του ζωή».   

«”Λαϊκή Συσπείρωση” ψηφίζουμε παντού – δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα που υποδέχτηκαν στο βήμα τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, που κάλεσε «τα κόκκινα γαρίφαλα να ανθίσουν εκλέγοντας περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, πιο πολλούς λαϊκούς αγωνιστές στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια».

Με το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ – Αντεπίθεση λαέ» η τεράστια συγκέντρωση που παλλόταν σε όλο το Πάρκο υποδέχθηκε στο βήμα τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που απηύθυνε ένα πλατύ κάλεσμα πάλης και κοινού βηματισμού, γιατί όπως είπε μεταξύ άλλων:

«Όλοι οι μεγάλοι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, αλλά και η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στέλνουν το μήνυμα ότι είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που αναζητούν σήμερα διέξοδο από τα προβλήματα στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα, στον δρόμο της αμφισβήτησης όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της ύπαρξης εύκολων λύσεων ”από τα πάνω”.

Σε αυτό τον αγώνα, στα Συνδικάτα, στους Φοιτητικούς Συλλόγους, στις οργανώσεις του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, των αυτοαπασχολουμένων, βρίσκεται η θέση του καθενός και της καθεμιάς. Και βέβαια στο πλάι και στις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Γι’ αυτό λέμε σε όλους εσάς που ξέρουμε ότι παρακολουθείτε τη δράση και τις τοποθετήσεις μας, αλλά μπορεί να έχετε επιφυλάξεις και επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις: Ελάτε να παλέψουμε μαζί, ελάτε να συζητήσουμε πιο οργανωμένα, πιο αναλυτικά για τις θέσεις του ΚΚΕ. 

Πείτε μας με θάρρος τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις σας, για να γίνουμε όλοι μας πιο ικανοί. Πιάστε το χέρι που σας απλώνουμε για να σπάσουμε μαζί τη μαυρίλα των ημερών, να βελτιώσουμε τις ζωές μας σήμερα, να ανοίξουμε μαζί χαραμάδες ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Ύμνο της «Διεθνούς» και υψωμένες χιλιάδες γροθιές.

«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», το σύνθημα που δόνησε την Κεντρική Σκηνή με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν.

Μία απάντηση στο “Δ. Κουτσούμπας: Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για τον σοσιαλισμό”

  1. Μόνο με κάλπες και ψηφοδελτια το κκε νομίζει
    Ότι θα περάσουμε και μάλιστα ειρηνικά στο σοσιαλισμο
    Κατάντια κόμματος που θέλει να λέγεται και κομμουνιστικο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *