Η αναβάθμιση του πρώην Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά Σπυρίδωνα Ευαγγελίδη, αν και είναι διαπιστωμένες οι ευθύνες του για την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη

Σε πρόσφατη ανάρτηση μας, που τιτλοφορούσαμε, Προαγωγές “αρίστων”, κάναμε αναφορά στο γεγονός ότι ενώ είναι διαπιστωμένες οι εγκληματικές ευθύνες του πρώην Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά Σπυρίδωνα Ευαγγελίδη, στην δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, αυτός αναβαθμίστηκε.

Μετά, λοιπόν, την εγκληματική ενέργεια της δολοφονίας τους 36χρονου, στην οποία αναμειγνύονταν 4 μέλη του πληρώματος Blue Horizon και αντίστοιχος αριθμός Λιμενικών, ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!! Ενας, δηλαδή, από τους κύριους υπεύθυνους, σ’ αυτό το έγκλημα, επιβραβεύτηκε από την υπηρεσία του για την συμμετοχή τους .

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψέλλισε κάποιες δικαιολογίες ότι δεν πρόκειται για αναβάθμιση και στην ίδια ρότα παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο να τοποθετείτε ένας υποναύαρχος ε.α.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, όμως, Αντώνης Νταλακογεώργος, που ήταν καλεσμένος στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, κάνει μια αναλυτική αναφορά στο τι είχε προηγηθεί του θλιβερού γεγονότος για να τονίσει ότι οι “λιμενικοί παρακολουθούσαν καθημερινά την εγκληματική καταστρατήγηση της νομοθεσίας χωρίς να πέρνουν κανένα μέτρο. Αντίθετα μπήκαν σε μια χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας με ότι αυτό συνεπάγεται”. Τώρα να ανοίξουν μέτωπο οι λιμενομπάτσοι με τους εφοπλιστές, δεν λέει, θα συμπληρώσουμε εμείς.

“Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες των μελών του πληρώματος και αυτών που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. Υπάρχουν επίσης βαρύτατες ευθύνες και στα όργανα του Λιμενικού σώματος, με πρώτον από πλευράς ευθύνης, τον Λιμενάρχη που γνώριζε και παρακολουθούσε αυτή την απίστευτη αθλιότητα που γινόταν καθημερινά, να μετατρέπετε δηλαδή η νομοθεσία και η ασφάλεια σε σουρωτήρι, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Οπότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις βαρύτατες ευθύνες του λιμενάρχη”, τόνισε στην παρέμβασή του ο Α. Νταλακογεώργος.

Αναφερόμενος δε στην αναβάθμιση του κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ μας λέει ότι με αυτή την απόφαση όχι μόνο “αθωώνεται” γι’ αυτά τα αδικήματα που καταλογίζουν, στον Λιμενάρχη, “ποινικά και δικαστικά”, αλλά τον “αναβαθμίζουν σε νευραλγική θέση που έχει σχέση με την ασφάλεια των πλοίων και των λιμανιών όλης της χώρας”.

Από κει και πέρα τί να σχολιάζουμε εμείς πέρα απ’ το ότι ζούμε σε καθεστώς Μητσοτάκη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *