Εμπρησμός στο κτίριο του Real Group – Αλλη μια ασφαλίτικη προσπάθεια κατασκευής “αναρχικών δραστών” που κατέρρευσε

Του Γ.Γ

Μια επισήμανση κάνει φίλος αναγνώστης σε ηλεκτρονικό του μήνυμα. Μας θυμίζει την εξέλιξη που είχε μια ακόμα ποινική δίωξη “του σωρού”, απ’ αυτές που καταλήγουν σε μεγαλοπρεπές φιάσκο των κατασταλτικών μηχανισμών και ταυτόχρονα σε αφόρητη περιπέτεια για τα θύματά τους.

Στην προκειμένη περίπτωση αφορά την υπόθεση του εμπρησμού στα γραφεία της RealNews στο Μαρούσι τον Ιούλη του 2022.

Αν θυμάστε, αυτό το γεγονός αποτελούσε για μέρες, κύριο θέμα προβολής από τα ΜΜΕ του ομίλου Χατζηνικολάου ενώ την ίδια προβολή είχε και η ανακοίνωση της αστυνομίας για την δημιουργία δικογραφίας σε βάρος του νεαρού αναρχικού Κώστα Δημαλέξη . Σ’ αυτή αποδιδόταν στον κατηγορούμενο ότι ήταν μέλος της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης «Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας» και αφετέρου ότι ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα πίσω από τη δράση του εμπρησμού στα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία.

Πρόσφατα λοιπόν ήρθε η ώρα και της ακροαματικής δικαστικής διαδικασίας. Και εκεί παρακολουθήσαμε … το αναμενόμενο. Δεν χρειάστηκε, ιδιαίτερη προσπάθεια στους συνήγορους υπεράσπισης –Αννυ Παπαρρούσου και Γιώργο Κακαρνιά,– να κάνουν σμπαράλια στην ακροαματική δικαστική διαδικασία το ασφαλίτικο μύθευμα που απέδιδε δυο κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες στον νεαρό αναρχικό Κώστα Δημαλέξη.

Οπότε ήταν μονόδρομος για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να απαλλάξει ομόφωνα τον νεαρό αναρχικό από τις βαρύτατες κατηγορίες του εμπρησμού και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, τις οποίες είχε κατασκευάσει σε βάρος του η Ασφάλεια.

Ο επιστολογράφος μας, μας θυμίζει την τοποθέτηση που είχα κάνει όταν έγινε η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται το συγκρότημα Χατζηνικολάου, και την επίθεση που δέχτηκα από αριστερές φωνές του Ρeal fm που αναπαρήγαγαν το καθεστωτικό αφήγημα. Να γίνουμε πιό συγκεκριμένοι; Καλύτερα ας το αφήσουμε ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *