
Γράφει ο mitsos175
Είδηση πρώτη. Παπάς έδειρε παπαδιά. Γιατί την έδειρε; Γιατί είναι παπάς! Πιστεύει πως το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο. Οι νοήμονες άνθρωποι έχουν ασφαλώς διαφορετική άποψη, αλλά δεν ξέρει ο εκπρόσωπος του Θεού; Λένε πως δεν τη χτύπησε της κατέβασε και μερικά «καντήλια». Όλα αυτά μπροστά στο γιό τους, για να πάρει παράδειγμα το παιδί. Πείτε μου πάλι για τους gay, άντε πείτε.
Είδηση δεύτερη. «Μας τα έχεις κάνεις τσουρέκια, ρε Μήτσο με το “είπε ο Ιησούς”». Ξέρει δηλαδή ο Χριστός και δεν ξέρουν οι παπάδες»; Στο κάτω – κάτω τι είπε ο Ιησούς; Αγαπάτε αλλήλους, αγάπα τον πλησίον, τάισε τους πεινασμένους. Σιγά τώρα μην κάνουν οι παπάδες αυτό που είπε ο Ιησούς. Αυτοί ξέρουν πως δεν πρέπει να τους αγαπάμε όλους.
«Με απόφαση λοιπόν του Εισαγγελέα, ιερέας που είχε βρίσει τρανσέξουαλ στο συσσίτιο της ενορίας παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».
Πήγε να ζητήσει φαγητό κι ο Χριστιανός με Μ κεφαλαίο όχι μόνο δεν έδωσε τίποτα αλλά την έβρισε! Πάλι καλά που δεν την έσπασε στο ξύλο όπως έκανε ο προηγούμενος. Αυτό έγινε το 2022 και η δίκη είναι σε λίγες μέρες.
Η πλάκα είναι οι δικαιολογίες που λέει ο παπάς. Πες το όπως το αισθάνεσαι, βγάλε το ναζί από μέσα σου. «Αν δεν είναι όπως ακριβώς θέλουμε ο άλλος δεν τρώει. Ή τρώει μόνο ξύλο». Τι είπαμε είναι ο Θεός; Αγάπη. Αυτό ακριβώς. Μη μας αγαπάτε άλλο παπάδες, φτάνει!
Το επόμενο δεν είναι είδηση είναι όμως σχετικό. Άκουσα μια θεούσα να λέει «τι καλά ήταν το 50». Μάλλον εννοούσε το 1950 αλλά μπορεί το 1450 ή το 950. Μεσαίωνας. Επειδή ήταν νεότερος από μένα, δεν άντεξα του είπα πως αν θέλει να ζήσει στο 1950 είναι πάρα πολύ εύκολο.
Να τον πάω στο χωριό, στα όρη στα ψηλά βουνά, που έχω ένα ερείπιο. Δεν έχει ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Να τον αφήσω εκεί κάνα μήνα, να δει πως ζούσαμε στα χωριά ως τις αρχές του 1980! Όχι του 50 του 80! Κάποια σπίτια δεν είχαν ούτε τουαλέτα! «Λίπαιναν» τα χωράφια!
Όσο για κοινωνία; Τα κορίτσια τα ρήμαζαν στο ξύλο έτσι και έβγαιναν λίγο παραέξω από την εξώπορτα! Γιατρός; Τι ήταν αυτό; Τα μαντζούνια! Έτσι κι αρρώσταινες; Ή γινόσουν καλά από μόνος σου ή πέθαινες! Ότι παν να κάνουν τώρα δηλαδή.
Βεβαίως ακόμα και στο Μεσαίωνα, που γουστάρουν οι οπισθοδρομικοί, κάποιοι την περνούσαν μπέικα. Αλλά πόσοι ήταν οι φεουδάρχες και πόσοι ήταν οι δουλοπάροικοι; Έτσι και σήμερα. Κάποιοι οπωσδήποτε βολεύονται. Το 1%. «Το 99% γιατί δεν ξεσηκώνεται»; Γιατί ο Μεσαίωνας διήρκεσε 1000 χρόνια;

0 Comments