Μαζική κάθοδος των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο

Πηγή: ΕφΣυν

Ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συλλαλητήρια αύριο στην Αθήνα – «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» απαντά η κυβέρνηση

Ξεκίνησε συντεταγμένα η κάθοδος των αγροτοκτηνοτρόφων από όλη τη χώρα με προορισμό το κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο.

Αύριο το πρωί οι αγρότες θα ξεκινήσουν από το Κάστρο Βοιωτίας προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Οι πληροφορίες από τα μπλόκα κάνουν λόγο για μαζική κάθοδο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συλλαλητήρια. Συνολικά θα φτάσουν στην πρωτεύουσα περισσότερα από 60 λεωφορεία με αγρότες απ’ όλη τη χώρα, εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Το πρωί, Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγροτες αναχώρησαν από το μπλόκο της Καρδίτσας και με συνοδεία περιπολικών προχωρούν μέσω της Ε65 με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανακτυρεύσουν. Συνολικά, μόνο από αυτό το μπλόκο κατεβαίνουν 20 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. και οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου που θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου. Το ταξίδι για την Αθήνα ξεκίνησαν και οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου που θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Στο μπλόκο της Ανθήλης λίγο έξω από τη Λαμία αναμένεται να γίνει η «συνάντηση» των τρακτέρ που έρχονται από Λάρισα και Βόλο με τα τρακτέρ που έρχονται από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα. Το κομβόι με τα τρακτέρ από την Καρδίτσα απέχει περίπου μία ώρα από τη Λαμία για να φτάσει στον κόμβο της Ανθήλης ενώ περίπου δύο ώρες απέχουν τα τρακτέρ που έρχονται από τη Λάρισα και το Βόλο. 

Σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού των Νέων Μουδανιών, για πάνω από δύο ώρες -από τις 11 το πρωί- προχώρησαν σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού Χαλκιδικής, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην είσοδο του λιμένα. Τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στον κόμβο των Νέων Μουδανιών επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από τις 25 Ιανουαρίου. Αύριο τα ξημερώματα, θα αναχωρήσουνε από το νομό της Χαλκιδικής, με τρία λεωφορεία και οχήματα ιδιωτικής χρήσης και προορισμό την Αθήνα.

Oι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα θα κλείσουν τα σύνορα για φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σήμερα από τις 12 έως τις τρεις το μεσημέρι. Σε τετράωρο αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχωρούν και οι αγρότες του Έβρου. Ο αποκλεισμός θα γίνει για επαγγελματικά αυτοκίνητα, από τις 5 έως τις 9 το βράδυ.

Σύσκεψη στο ΠΡΟ.ΠΟ για έκτακτα μέτρα

Παρουσία αστυνομικών οχημάτων θα γίνει η πορεία των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν και για να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο υπό το οποίο τα τρακτέρ θα κινηθούν εντός της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα τουλάχιστον 24 ώρες, ενώ μία λωρίδα κυκλοφορίας θα παραμείνει ανοικτή για έκτακτες ανάγκες. 

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» λέει η κυβέρνηση

«Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε για πετρέλαιο και ρεύμα τη συγκεκριμένη περίοδο το κάναμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πρόσθεσε ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για επιπλέον ενισχύσεις στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού και ότι «δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Απέρριψε το ενδεχόμενο για περαιτέρω στήριξη στο αγροτικό πετρέλαιο λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο περιθώριο για τη φετινή χρονιά ενώ για το 2025 είπε ότι ξεκινάει το συντομότερο δυνατόν η συζήτηση για έναν δικαιότερο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ.

Μία απάντηση στο “Μαζική κάθοδος των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο”

  1. Βλέπω τώρα την έπιασε ο πόνος για τους αγρότες την εφ.συντακτών.Κύριοι το κόμμα που στηρίξατε και στηρίζετε, νομίζω κυβέρνησε 4χρόνια.. Έχουμε μνήμη..Ο δικός σας πριν κυβερνήση ανέβαινε και στα τρακτέρ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *