Κορόιδα! Οι καπιτα-ληστές σας παίρνουν τα σπίτια!

Γράφει ο mitsos175

«Θα μας πάρουν τα σπίτια οι Κομμουνιστές!» Μας έλεγαν. «Θα πάρουν και τις γυναίκες»! Μας έλεγαν. Όσον αφορά τις γυναίκες οι δεξιοί τις δέρνουν, αν φύγουν θα φταίνε αυτοί που έχουν σκατά στον εγκέφαλο και θεωρούν την κοπέλα όχι σύντροφο αλλά ιδιοκτησία.
Εδώ θα ασχοληθούμε με τα σπίτια. «Πάλι;» Πάλι δυστυχώς αφού δε μας αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα σπίτια των περισσότερων τα παίρνουν οι τράπεζες. Χρωστάς – δεν έχεις να πληρώσεις – μένεις στο δρόμο.
Αλλά ο καπιταλισμός δεν δέχεται να έχουν οι μικροί. Πχ αν έχεις ένα μικρομάγαζο ή θα το κλείσεις ή θα σε αγοράσει ο μεγάλος. Παλιά το κράταγες για να βγεις στη σύνταξη ή για να έχει το παιδί μια δουλειά, αν δεν περάσει σε κάποια σχολή.
Έτσι και με τα σπίτια. Έχουμε τον ΕΝΦΙΑ, τον πιο άδικο φόρο. Πληρώνεις για κάτι που αγόρασες και μάλιστα πανάκριβα. Δε θέλατε Κομμουνισμό, να σας δίνει σπίτι το κράτος, θέλατε καπιταλισμό. Πάρτε τώρα καπιταλισμό και πληρώστε.

Φτάνει όμως ο πιο άδικος φόρος που, αν δεν έχεις να πληρώσεις, μαζεύονται τα χρέη και στο τέλος σου παίρνουν το ίδιο σου το σπίτι;! Εκτός, αν είσαι εφοπλιστής, που μπορεί να χρωστάς εκατομμύρια και να μην τρέχει κάστανο! Για τους νεοφιλελέ κανίβαλους, δε φτάνει ο ΕΝΦΙΑ! Πρέπει να φτιάξουν ακόμα πιο άδικο φόρο.
Τον έφτιαξαν! Πριν πούμε τι έφτιαξαν, μια καταγγελία:
«Οργή επικρατεί μεταξύ Λαρισαίων πλημμυροπαθών μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ… Με έκπληξη διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει καμία τριετής απαλλαγή όπως έλαβαν υποσχέσεις. Αλλά ούτε καν κάποια μείωση»!

Αφού πίστεψαν και ψηφίσαν ανθρωποφάγο τι περίμεναν; Να φάει χορτόπιτα; Τους ψηφοφόρους θα φάει! Έχασαν τα σπίτια τους και πλήρωσαν γι αυτά που έχασαν. Η αλήθεια είναι πως τέτοια δεν έχει ο Κομμουνισμός. Και που σαι ακόμα καλή μου γιαγιά, που βγάζεις το λύκο να σε κυβερνήσει!
Φανταστείτε να πιάσει φωτιά το δάσος, να καεί το σπίτι, γιατί δεν πνιγόμαστε μόνο, κυρίως καιγόμαστε, κι όχι μόνο να μην πάρουν αποζημίωση, αλλά να πληρώσουν και πρόστιμο! Σε ακτίνα 300 μέτρων από δάση οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υποχρεούνται εντός ενός μηνός, να υποβάλουν τη Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας!

Μη νομίζετε πως μιλάμε μόνο για τα δάση στα όρη στ’ άγρια βουνά. Αν υπάρχει κοντά δασάκι, ακόμα και αν πρόκειται για μεγάλη πόλη, έχει χαράτσι! Να το πούμε αλλιώς: Ο χουντικούλης διόρισε μόνο μπάτσους. Πήρε και περιπολικά. Αλλά δεν πήρε ούτε πυροσβέστες, ούτε πυροσβεστικά, ούτε φυσικά έκανε κανένα έργο (πλην των συνηθισμένων απευθείας αναθέσεων στους κολλητούς) και έτσι περιμένει πάλι να καεί το σύμπαν το καλοκαίρι. Ήδη άρχισαν οι φωτιές.

Δεν πρόκειται όμως να δώσει αποζημίωση σε περίπτωση που καούν σπίτια. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα κόβει και πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πάρει μέτρα! Ιδιωτική προβατοβουλία: Θες ασθενοφόρο; Πάρε ένα αγροτικό και πήγαινε! Θες πυρόσβεση; Πάρε το λάστιχο! Θες αντιπλημμυρικά; Πάρε κουβά! Θες Μητσοτάκη; Είσαι ή πλούσιος, ή μαφιόζος, ή ηλίθιος, ή μαζοχιστής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *