Πρόγραμμα άγριας λιτότητας


Η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΕΕ (που αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το ωμό αντεργατικό της πρόσωπο), προσπαθεί να ρίξει το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Έχει την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται και από την ανοικτή στάση ταξικής συνεργασίας και υποταγής στον ΣΕΒ, της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ.

Η φορολόγηση ορισμένων υψηλών εισοδημάτων δεν αγγίζει ουσιαστικά τα κέρδη των επιχειρήσεων, των τραπεζών και τον πυρήνα της αστικής τάξης. Αυτοί που συσσώρευσαν αμύθητο πλούτο (κλεμμένο από τους εργαζόμενους) τα προηγούμενα χρόνια και που ευθύνονται για την κρίση, μένουν στο απυρόβλητο.

Απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής επέλασης είναι οι πρόσφατες, προκλητικές και τελείως απαράδεκτες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για εξοντωτικές ποινές σε όσους «τελούν αδικήματα» φορώντας κουκούλα ή γενικά καλύπτοντας το πρόσωπό τους! Ταυτόχρονα, επαναφέρουν την αλήστου μνήμης δίωξη της περιύβρισης Αρχής και πρώτα απ’ όλα της αστυνομίας («η αστυνομία θέλει στήριξη», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δένδιας), ενισχύουν την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στο κέντρο της πόλης, δημιουργούν ευκίνητες ομάδες συλλήψεων, πυροβολούν το πανεπιστημιακό άσυλο, προωθούν σχέδια ενίσχυσης των χαφιέδικων μηχανισμών, απαιτούν νομιμοποίηση των καμερών του Μεγάλου Αδελφού κλπ. Τα μέτρα αυτά προφανώς και στρέφονται κατά του μαζικού κινήματος, κατά των διαδηλωτών και των μαχητικών κινητοποιήσεων. Δεν αφορούν δήθεν τους «κουκουλοφόρους», αλλά όλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους που δεν σκύβουν το κεφάλι, που παλεύουν ανοικτά για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ. Επιχειρούν την προληπτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και ειδικά της νεολαίας για να αποτρέψουν την αγωνιστική και πολιτική εκδήλωση της οργής.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ που τόσο καιρό πιέζει για περισσότερο «κράτος ασφάλειας», νόμο και τάξη, έχει αποφασίσει να υψώσει ένα τείχος κατάργησης ουσιαστικά των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποθράσυνσης των κατασταλτικών μηχανισμών, εγκαθίδρυσης μιας «κατάστασης πολιορκίας» εναντίον του εχθρού – λαού. Φοβισμένοι και ανίσχυροι, μετά και την έκρηξη του Δεκέμβρη, επιστρατεύουν τα μέτρα καταστολής ως ύστατο μέτρο σωτηρίας της πολιτικής τους. Είναι η ίδια πολιτική που μετέτρεψε σε «τρομοκράτες» ανήλικους μαθητές στη Λάρισα…

Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσουν μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.

Απάντηση δεν είναι η ξέπνοη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που κριτικάρει από τα δεξιά τη ΝΔ για «αναποτελεσματικότητα». Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του για «εκδημοκρατισμό και διακομματικό έλεγχο της αστυνομίας» και για την ενεργοποίηση της ΕΦΕΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει το μαζικό κίνημα. Η ρεφορμιστική και ηττοπαθής λογική του ΚΚΕ δεν δίνει καμιά διέξοδο και αποπροσανατολίζει.

Ο υποταγμένος και αστικοποιημένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναζητά “συμμαχίες” με τους κοινωνικούς εταίρους και τον ΣΕΒ και μένει σε κορώνες και ντουφεκιές στον αέρα. Η γραμμή του ΠΑΜΕ υποβαθμίζει πολιτικά και κινηματικά τον αγώνα, αρνείται πεισματικά μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα.

Η απεργία της 2ης Απριλίου είναι μάχη, όχι φυσικά κάτω από τα πανό και το περιεχόμενο της ΓΣΕΕ, αλλά για να έρθει στο προσκήνιο η διάθεση των εργαζομένων για νικηφόρους αγώνες, να βγουν μπροστά οι ταξικές δυνάμεις της ανυποχώρητης πάλης, πέρα από το ημερολόγιο εκτονώσεων της ΓΣΕΕ, όπως έγινε και με την Πρωτοβουλία των 90 σωματείων για την Κούνεβα και ενάντια στο δουλεμπόριο.

Την πολιτική της υποδούλωσης των εργαζομένων και της κρατικής καταστολής θα σπάσει ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής εργαζομένων και νεολαίας και μια νέα αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, των νικηφόρων αγώνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της εποχής μας.

– Κανένα πάγωμα μισθών, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός – επίδομα ανεργίας τώρα!

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, απαγόρευση των απολύσεων

– Να γίνουν δημόσιες οι τράπεζες, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο

– Κατάσχεση της περιουσίας των αφεντικών που κλείνουν επιχειρήσεις

– Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – ασφάλιση

– να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα

– να διαλυθούν τα ΜΑΤ, ΜΕΑ, δυνάμεις καταστολής και οι υπηρεσίες χαφιεδισμού και παρακολούθησης

– να αφοπλιστεί η αστυνομία, να αποσυρθεί από το κέντρο της πόλης

– λευτεριά στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη, απαλλαγή από τις κατηγορίες με τον τρομονόμο των συλληφθέντων στη Λάρισα

– να καταργηθούν οι τρομονόμοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ

– Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι στην εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ (δίδυμου πύργου του αστικού δικομματισμού), ισχυρή εργατική αντιπολίτευση για την ανατροπή συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής και της αντιδραστικής επίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος για τον κλονισμό της αστικής κυριαρχίας. Για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική δημοκρατία.

– Ανυπακοή – απειθαρχία στην ΕΕ, σπάσιμο του Συμφώνου Σταθερότητας, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση, διάλυση της ΕΕ, για μια άλλη εργατική – σοσιαλιστική – κομμουνιστική διεθνοποίηση στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Νέο Αριστερό Ρεύμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *