Το δέντρο και το δάσος


Για ώρες παρακολουθήσαμε να μας λένε παπαριές στην τηλεοπτική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου που είχε θέμα την εμπλοκή των βουλευτών της Ν.Δ Κεφαλογιάννη και Μαρκογιαννάκη σε υποθέσεις που σχετίζονται με κάλυψη χασισοεμπόρων και ποινικών κρατουμένων.

Ότι μαλακία μπορεί να φανταστεί κανείς την ακούσαμε. Σε άλλον έφταιγε η «έλλειψη νομοθετικού πλαισίου», άλλου το έφταιγε το «σωφρονιστικό σύστημα που επικρατεί» και δεν συμμαζεύετε.

Για την ταμπακιέρα όμως κουβέντα. Και η πλάκα είναι ότι συμπτωματικά σήμερα υπήρξε η κατάθεση πρώην γραμματέα υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens που έλεγε ότι η εταιρία της έδινε χρηματικές επιταγές σε πολιτικό κόμμα και ακριβά δώρα σε κοινοβουλευτικά στελέχη. Σε εκφραστές του συστήματος δηλαδή.
Και ως συνήθως στις εκπομπές των αστικών ΜΜΕ το καπιταλιστικό σύστημα πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Το πολύ πολύ να χτυπήσουν κάποια στελέχη του, έτσι για να κρατούν τα προσχήματα.

Με την ευκαιρία ας δούμε τι έγινε πριν μερικές μέρες στο κυνοβούλιο τους σε μια συζήτηση σχετικά μ αυτό το θέμα.

Νευριασμένος που το ΠΑΣΟΚ έσπαγε το faiplay και έκανε λόγο για δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για το τεράστιο σκάνδαλο της Siemens, πέταξε τη ρουκέτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης: «Αν θέλετε να ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου, προσέξτε μήπως το μαχαίρι στραφεί και εναντίον δικών σας στελεχών».
Παγωμάρα στην αίθουσα, μουγκά από πλευράς ΠΑΣΟΚ, νοήματα, ψίθυροι, μέχρι ο υπουργός να καταλάβει τι είπε και να… ανασκευάσει: «Εννοούσα ότι μπορούν να βλαφτούν αναιτίως στελέχη όλων των κομμάτων αν ανοίξουμε το θέμα»!
Αντί να το σώσει το ‘κανε χειρότερο.

Μέχρι κι ο Γιωργάκης κατάλαβε τη γκάφα του αμετροεπή υπουργού και του την είπε: «Αυτή είναι η αντίληψη σας, ότι εμείς εδώ δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τον πολιτικό κόσμο, μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και διαφάνειας;».

Τι σημαίνει το ρητορικό ερώτημα Γιωργάκη; Το αυτονόητο: Επειδή δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα, μπορεί να χρειαστεί να φτάσουμε ακόμα και σε εξεταστική επιτροπή για να τα κουκουλώσουμε.

Στους εθνοτανατζήδες ξεφεύγουν και κάποια πράγματα, οι “δικοί” μας δημοσιοκάφροι δεν μπορούν να δουν πέρα απ’ την μύτη τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *