Ο Αγώνας των απεργών της Ελευθεροτυπίας στο διαδικτυακό ρ/σ Βαθύ Κόκκινο (Βίντεο)

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έγινε χθες βράδυ στο κτίριο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, στο Νέο Κόσμο, το «Φαγοπότι Αλληλεγγύης» που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας στην 25η μέρα της απεργίας τους.

Η Συλλογική Κουζίνα του Στεκιού Μεταναστών, «EL Chef», μαγείρεψε ζεστή φασολάδα και μεζέδες που, μαζί με το άφθονο κρασί,  την μουσική και την φωτιά δημιούργησαν μια ζεστή βραδιά αλληλεγγύης, εργατικής αξιοπρέπειας και αγώνα.
Δύο συγκροτήματα, ένα με πιο σύγχρονη μουσική και οι «Υπεραστικοί» με έντεχνο, λαϊκό και πολιτικό τραγούδι έδωσαν από την ψυχή τους «πνοή» στη βραδιά αλληλεγγύης.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 5-6 μήνες απλήρωτοι, 25 μέρες απεργοί, πάντα με ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουν τον αγώνα.

 «Στο πλευρό των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας που βρίσκονται στην 75η ημέρα απεργίας, στο πλευρό των 400 απλήρωτων του ΑΛΤΕΡ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, στο πλευρό χιλιάδων συναδέλφων σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ που αγωνίζονται ενάντια σε απολύσεις, περικοπές και ατομικές συμβάσεις στο πλευρό όλων όσων παλεύουν για τα αυτονόητα – το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια – συνεχίζουμε με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα.
Αυτοί με «άρθρο 99», εμείς  με το 99% της κοινωνίας.
Ενωμένοι θα νικήσουμε!»,

διαβάζουμε στην προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Το ‘παρών’ έδωσαν εργαζόμενοι από τον «Κόσμο του Επενδυτή» και πολλούς άλλους χώρους αλλά και πάρα πολλοί αγωνιστές με ιστορία στους κοινωνικούς αγώνες.

Το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν εκεί και συνομίλησε με τους απεργούς, που είναι αποφασισμένοι και συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα και της ταξικής αξιοπρέπειας. Ένα μέρος των συζητήσεων που είχαμε, θα ακούσουμε τη Δευτέρα στις 9.00 μ.μ. από τον διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας.

Μιλούν στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Η Δώρα, εργαζόμενη στην ένθεση, η συγκλονιστική τοποθέτηση της οποίας στη συνέλευση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Η Ντίνα Δασκαλοπούλου, που το τελευταίο της κείμενο στο «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας αναφερόταν στην απεργία των Χαλυβουργών. Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Πολίτη, επίσης από το περιοδικό «Ε». Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος, τον οποίο μάλιστα περίμενε μια έκπληξη: καθώς είχε χθες τα γενέθλιά του, οι συνάδελφοι του ετοίμασαν μια μεγάλη τούρτα την οποία δοκίμασαν όλοι. Μιλάει τέλος στο διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας ο Παύλος από τους «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ» που τους έχουμε βρει αλληλέγγυους και σε πολλές άλλες κινητοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *