Η εργοδοσία προκαλεί η “δικαιοσύνη” χειροκροτεί

Όταν οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής «Τζάμπο» κινητοποιήθηκαν απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Νίκου Νικολόπουλου ο περιβόητος εισαγγελέας –των «παραπλανηθέτων» υπουργών»- Γ. Σανιδάς είχε εκδώσει ένα φιρμάνι στους υφιστάμενους εισαγγελείς που όχι μόνο κάλυπτε τις πρακτικές της εργοδοσίας αλλά τους παρότρυνε να καταδικάσουν τους συνδικαλιστές που στοχοποιούνται από τις μηνύσεις της εργοδοσίας και να τους καταδικάσουν τόσο στα ποινικά, όσο και στα αστικά δικαστήρια.

Εγραφε συγκεκριμένα ο Γ. Σανιδάς στο έγγραφο που τους έστειλε:

«Διαβιβάζουμε μια ακόμη αναφορά (4η κατά σειρά) με ημερομηνία 1/2/2009 του Συλλόγου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος και το συνημμένο σ’ αυτή από 9/2/2009 έγγραφο της εταιρείας JUMBPO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τα οποία καταγγέλλονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα σε βάρος καταστημάτων της εταιρείας JUMBPO από τους σε αυτά (τα έγγραφα) αναφερομένους και παρακαλούμε να ενεργήσετε τα νόμιμα, καθ’ όσον αφορά στα καταγγελλόμενα και τελεσθέντα ήδη στην περιφέρειά σας εγκλήματα, μεριμνώντας για την ταχεία περάτωση της προδικασίας.
Εφιστούμε εξάλλου την προσοχή, όπως σε περίπτωση επαναλήψεως της εκνόμου δραστηριότητας σε βάρος των καταστημάτων της ανωτέρω εταιρείας, μεριμνήσετε για εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας κατά των πρωταιτίων των τελουμένων αυτόφωρων εγκλημάτων, ώστε να τύχουν της εννόμου προστασίας που δικαιούνται οι ρηθείσες επιχειρήσεις».

Σιγά μην άφηνε η πολυεθνική «Τζάμπο» ανεκμετάλλευτο το χέρι βοηθείας που της έδωσε ο Σανιδάς. Εδώ βλέπετε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε να νταραβεριστεί με εργάτες, όπως προηγουμένως με συμβασιούχους και λογικό ήταν να δείξει το ταξικό πρόσωπο της «δικαιοσύνης» τους … Όπως το έδειξε και με τα λαμόγια, ρασοφόρους και κουστουμαρισμένους, στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας που έκαναν με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Κάνει, λοιπόν νέα αγωγή η εργοδοσία του «Τζάμπο» και απαιτεί απ’ τους εργάτες που έχει στο κάτεργο της:

• Να υποχρεωθούν να της καταβάλουν όλοι οι παραπάνω το ποσό των 818.400,00 ευρώ, έντοκα και με το νόμιμο τόκο υπερημερίας (!) «ως αποζημίωση λόγω της αποθετικής ζημιάς μου (διαφυγόντων κερδών), που προκλήθηκαν από τις αδικοπρακτικές ενέργειές τους».

• Να απαγγελθεί στους συνδικαλιστές «προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους λόγω της αδικοπραξίας τους».

• Να υποχρεωθούν να καταβάλουν επίσης 200.000 ευρώ «ως εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που μου προξένησαν».

• Να υποχρεωθούν στο μέλλον να παραλείπουν «πάσα περαιτέρω παράνομη προσβολή των ανωτέρων δικαιωμάτων» της εργοδοσίας. Σε διαφορετική περίπτωση να τιμωρούνται με προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους, χρηματική ποινή 5.900 ευρώ και ποσό εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ!

Εμείς το είχαμε ξαναγράψει. Η προκλητικότητα της εργοδοσίας που με τις πλάτες κυβέρνησης και «δικαιοσύνης» προχωράει σε τέτοια αντεργατική επίθεση δεν αντιμετωπίζετε με άσφαιρες κινητοποιήσεις έξω απ’ τα μαγαζιά της επιχείρησης ούτε με νομικές διεκδικήσεις.

Η λύση είναι μια: ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σε όλα τα καταστήματα του «Τζάμπο». Μόνο έτσι τα αφεντικά της πολυεθνικής θα αναγκαστούν να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *