Ψαλμωδίες

Ο εκπαιδευτικός Στάθης Κοζαλάκης από το χωριό Πετρωτό Θεσσαλονίκης τόλμησε ο αθεόφοβος να ασκήσει κριτική στην Εκκλησία για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε αίθουσα του ναού του χωριού.

Η … φτωχή η εκκλησία τον θεώρησε «απολωλός πρόβατο», το οποίο έφυγε απ’ το «ποίμνιο» και προκειμένου να συμμορφωθεί, ο ιερέας του χωριού τον προειδοποίησε –όπως ο ίδιος καταγγέλλει- ότι θα του στείλει τη … Χρυσή Αυγή!

Ο Κοζαλάκης, όταν πήγε νέος ιερέας στο χωριό, θέλησε να τον βοηθήσει στο έργο του και προσφέρθηκε να φέρει δωρεάν υπολογιστές και να διδάξει στην αίθουσα του ναού της εκκλησίας. Επειδή όμως ο ιερέας είχε άλλο σχέδιο για την συγκεκριμένη αίθουσα, θέλησε να κλείσει το στόμα του προοδευτικού εκπαιδευτικού απειλώντας τον πως θα φέρει τη Χρυσή Αυγή.

Αρχικά ο ιερέας όποτε ήθελε τη χρησιμοποιούσε για καφεδάκι. Μετά άρχισε να οργανώνει γλέντια με μουσικά «θρησκευτικά» συγκροτήματα τα οποία έπαιζαν διάφορα τσιφτετέλια του Ευαγγελίου και ζεϊμπέκικα από το κατά Μάρκον, ενώ είχε τη φαεινή ιδέα να πουλάει μέχρι και σουβλάκια βάζοντας πάνω την σφραγίδα της Εκκλησίας για περαιτέρω διαφήμιση της «Εκκλησίας Α.Ε».

Το αποκορύφωμα της θρησκευτικής ευλάβειας του συγκεκριμένου ιερέα ήρθε όταν είχε στηθεί πάλι «θρησκευτική πανήγυρις». Ενας ιερέας άσκησε χρέη τραγουδιστή λικνιζόμενος στους ρυθμούς του εκκλησιαστικού ψαλμού «Είσαι αμαρτωλή δεν σε θέλω πια».

Για τα τερτίπια του ιερέα ο Κοζαλάκης απευθύνθηκε μέχρι τον αρχιεπίσκοπο αλλά το θέμα μπήκε για τα καλά στο αρχείο….

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *