Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Εντελώς στρογγυλοποιημένα η Τασουλα Kαραϊσκακη μας λέει μια μεγάλη αλήθεια από τις στήλες της «Καθημερινής»:
«Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν αποκλειστικά την αιμοδότηση ενός συστήματος το οποίο το μόνο που ζητάει από τους πολίτες είναι η ψήφος. Δεν απαιτεί τίποτε άλλο. Ψήφο στην κάλπη, που αναζωογονεί, “τρέφει” ΜΜΕ και πολιτική σκηνή. Ισως γι’ αυτό οι πολίτες ζουν πλέον στην απάθεια και την αδιαφορία, όταν δεν εθελοτυφλούν μέσα στην, μέχρι μωρίας, ευπιστία. Ενοχοι και μαζί θύματα».

Σε λίγες σειρές φωτογραφίζετε η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.
Και φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση γιατί σταδιακά υπήρξε «κοινοβουλευτικοποίηση» του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Γιατί η παραλυτική αστική νομιμότητα, οι πορείες – μνημόσυνα, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το έτσι κι αλλιώς προβληματικό εργατικό κίνημα.

Οντος οι εκλογές «εξυπηρετούν αποκλειστικά την αιμοδότηση του συστήματος».
Λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, δημιουργούν αυταπάτες σε πλατιά λαϊκά στρώματα ότι ένας άλλος κυβερνητικός θίασος μπορεί να δώσει λύσεις στα πιεστικά προβλήματα της εργατικής τάξης.

Να το πούμε ξεκάθαρα. Ταξική πάλη σήμερα, δυστυχώς, διεξάγει μονόπλευρα το κεφάλαιο. Επιτίθεται και κερδίζει χωρίς αντίπαλο.

Οσο εμείς καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας έχοντας την αυταπάτη του «κυρίαρχου λαού» -αφού έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε τους δυνάστες μας-, όσο περιοριζόμαστε να ρίχνουμε καναδυό μπινελίκια παρακολουθώντας τους «πολιτικούς ταγούς» στην τηλεόραση τόσο θα ψάχνουμε για δεύτερη και τρίτη δουλειά, γιατί η ακρίβεια καλπάζει και τα δάνεια τρέχουν.

Η μόνη λύση είναι ΟΡΓΑΝΩΣΗ κι ΑΓΩΝΑΣ με μορφές πάλης που εμείς θα επιλέξουμε μακριά και ενάντια στα κελεύσματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας , έξω και αντίθετα απ’ τις πολιτικές σκοπιμότητες των αστικών κομμάτων.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *