Πόλεμος της προπαγάνδας, των ψευδαισθήσεων, της εξαπάτησης.

«Στεκόμουν πάνω σε ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα έρχονταν σαν Νέο. Σέρνονταν πάνω σε καινούρια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κάνεις δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.
… Ολόγυρα στεκότανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας : Φτάνει το Νέο. … Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο, μα έφερε το Νέο μαζί του στη θριαμβευτική του κατοχή να το παρουσιάσει σαν Παλιό»

Μπ. Μπρεχ

Ολες αυτές τις μέρες βιώνουμε τον πόλεμο της προπαγάνδας, των ψευδαισθήσεων, της εξαπάτησης.
Τα πράγματα όμως είναι πολύ απλά αρκεί κανείς να θέλει να τα δει.
Αλλωστε το ομολογούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη των αστικών κομμάτων.
Όταν ο καθηγητής νομικής στο ΑΠΘ, Κ. Χρυσόγονος –απ’ το επιτελείο του επίδοξου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλου- βγαίνει και λέει ότι:

«Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για εκλογές, αλλά για ηθελημένη μεταβίβαση της εξουσίας από την κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση (…) το πιο χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα μιας παρόμοιας μεταβίβασης της εξουσίας είναι η σύγκλιση των “Γενικών Τάξεων” (δηλαδή εκπροσώπων του κλήρου, της αριστοκρατίας και των αστών) στη Γαλλία το 1789 (…)», χρειάζεται καμιά απόδειξη ότι όλο αυτό το εκλογικό θέατρο που παρακολουθούμε είναι απολύτως σκηνοθετημένο;

Και τον λόγο για τον οποίον μεταβιβάζετε η εξουσία απ’ το ένα αστικό κόμμα στο άλλο είναι ολοφάνερος. Θέλουν να κάνουν την κρίση που περνάει ο καπιταλισμός κρίση του εργαζόμενου λαού και μάλιστα με την συναίνεση της κοινωνίας σερβίροντας του «σοσιαλιστικές» αερολογίες.

Να εξασφαλίσει δηλαδή το σύστημα, όσο γίνετε, «κοινωνική ειρήνη» έτσι που να μπορέσουν χωρίς να συναντήσουν σοβαρές αντιστάσεις να φορτώσουν και άλλα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού και το σύστημα της εκμετάλλευσης να παραμείνει αλώβητο

Αυτή η ομολογία υπάρχει, αν διαβάσει κανείς μέσα απ’ τις γραμμές την αρθρογραφία των ακραιφνών Πασόκων δημοσιοκάφρων.

Ας δούμε π.χ τι γράφει ο Π. Παναγιώτου στο «Εθνος»:

“Το ερώτημα είναι «πώς θα τα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ;», «τι θα κάνει με την οικονομία;». Ολοι αναγνωρίζουν ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», ότι «μαγικά κόλπα» δεν υπάρχουν. Και η επωδός είναι -σωστά- «πού θα βρεθούν τα λεφτά;».
Η συνείδηση ότι ο Καραμανλής και η ΝΔ τίναξαν «το ταμείο στον αέρα» είναι πλήρης. Οπως επίσης και το απόλυτο «ξεχαρβάλωμα» του κράτους σε συνδυασμό με τη διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος.
Οι Ελληνες πολίτες είναι ώριμοι. Καταλαβαίνουν τις δυσκολίες. Αλλά για να «βάλλουν πλάτη» πρέπει να πειστούν ότι έχουν να κάνουν με μια κοινωνικά δίκαιη και ηθικά καθαρή προσπάθεια. Αυτή είναι η πρώτη και η καθοριστική μάχη του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Να μπει και να συμμετέχει σ’ αυτήν τη νέα προσπάθεια η ίδια η κοινωνία”.

Και για να μην μείνει σε κανέναν αμφιβολία ότι με τις εκλογές το μόνο που θα προκύψει είναι μια αναδιοργάνωση του πολιτικού σκηνικού, γιατί έτσι εκτιμάει η αστική τάξη ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ας παραθέσουμε ένα απόσπασμα από χθεσινό δημοσίευμα της «Ημερησίας»:

«Σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η φορολογία των επιχειρήσεων με συντελεστή 25% δεν θα αυξηθεί και μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο εάν τα κέρδη επανεπενδύονται στην επιχείρηση (…) Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες προχώρησε η ΝΔ, αλλά θα εξετάσει τη βελτίωση των όρων για τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *