Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

Ποτέ δεν έλειψαν οι βολές μεταξύ «Ριζοσπάστη» και «Αυγής». Φυσικό είναι τώρα, λόγω προεκλογικού κλίματος να ενταθούν.
Στα πλαίσια αυτά και η σημερινή ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει σήμερα στοχεύοντας στην Α. Παπαρήγα και στο ΚΚΕ ο Θ. Καρτερός απ’ τις στήλες τις «Αυγής».

Ας δούμε το κείμενο του:

«Είπε η Αλέκα Παπαρήγα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μπρος στην εκλογική επιβίωση κατάφερε να κατέβει σε αυτή την εκλογική μάχη ενιαία. Αλλά σας το υπογράφουμε: Είτε είναι όλοι μαζί, είτε δεν είναι όλοι μαζί, είναι φτερό στον άνεμο. Όταν βλέπουν ότι τους φεύγουν οι γνήσιοι, οι αριστεροί ριζοσπάστες, τότε θα μιλάνε επαναστατικά προεκλογικά. Όταν το κίνημα προς στιγμήν θα έχει δυσκολίες, θα πάνε από την άλλη μπάντα, αμιγώς σοσιαλδημοκρατικά».

Το υπογράφει! Αλλά γιατί οι γνήσιοι (!) αριστεροί να πάρουν την υπογραφή της στα σοβαρά; Δεν χρειάζεται να είσαι δα και ιστορικός για να ξέρεις ότι την έβαλε κάποτε την ίδια υπογραφή και στη δημοκρατική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και στην υπερψήφιση δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και στην υπερψήφιση όλων των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα και στην κυβέρνηση Τζανετάκη και στην εξύμνηση του Γκορμπατσόφ και στη συστέγαση με τους ρεφορμιστές στη ΓΣΕΕ και στην ενότητα με την τότε «άλλη αριστερά» του φτερού και του ανέμου. Και σε πολλά άλλα…

Άλλα υπέγραφε λοιπόν τότε, άλλα υπογράφει τώρα. Θα πείτε η σημερινή γ.γ. τότε ήταν απλό μέλος της Κ.Ε., απλό μέλος του Π.Γ., απλή γραμματέας της Αθήνας και μπροστά στην πολιτική επιβίωση -του κόμματος ή της ίδιας, δεν έχει σημασία- έβαζε την υπογραφή της στις απόψεις της καθοδήγησης. Έλα όμως που υπήρξαν κι εκείνοι που είχαν το θάρρος, στην περίπτωση της κυβέρνησης Τζανετάκη, για παράδειγμα, να διαφωνήσουν ανοιχτά. Με αποτέλεσμα η συντρόφισσα γ.γ. να βάλει άλλη μια υπογραφή, αυτή τη φορά στην πολιτική καταδίκη και διαγραφή τους. Τότε. Και τώρα που πολλοί απ’ αυτούς είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να τη που υπογράφει πάλι νέα καταδίκη.

Φτερό στον άνεμο και η γ.γ.; Όχι βέβαια. Έχει υπογράψει πολλά σωστά, έχει υπογράψει και το αντίθετό τους, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι εξακολουθεί να υπογράφει με όλη την πεποίθηση ότι εκπροσωπεί την απόλυτη αλήθεια. Σας το υπογράφουμε! Κανένα μάθημα από το παρελθόν… Ακόμα δεν προσέχει πού βάζει την υπογραφή της. Έτσι δίνει το δικαίωμα, για όσα καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, να παραφράσει κανείς τον κ. Κώυνερ: Φέρεσαι ενοχλητικά, κινείσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά. Δε μας νοιάζει τι λες, αλλά ποιος τα λέει…».

Πολλά απ’ αυτά που ισχυρίζεται ο Θ. Καρτερός είναι σωστά.
Αυθόρμητα όμως σου έρχεται στο μυαλό η λαϊκή ρήση: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
Κι αυτό γιατί δεν κολλάει ένα κόμμα που έχει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ένα άτομο υπάλληλο του πατριάρχη του εκδοτικού κατεστημένου της χώρας μας, μια πολιτική συλλογικότητα ουρά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να την βγαίνει από «αριστερά» στο κόμμα του Περισσού.
Αλλωστε απ’ τα οποία κατηγορεί το ΚΚΕ ο Θ. Καρτερός έγιναν την εποχή του ενιαίου Συνασπισμού στους κόλπους του οποίου συνυπήρχε ο ίδιος αλλά και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Συνασπισμού.

Πέρα απ’ αυτό όμως. Ο Συνασπισμός δεν ήταν που μαζί με το ΠΑΣΟΚ το 1992 ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που οδήγησε εκτός των άλλων και στο ξεχαρβάλωμα μιας σειράς εργατικών δικαιωμάτων;

Μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την επικύρωση της «Λευκής Βίβλου» το 2001 που γενίκευσε τη μερική απασχόληση;

Ξέχασε το στέλεχος του Συνασπισμού ότι στις 14/11/2008 το κόμμα του μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την ευρωπαϊκή οδηγία για το 65ωρο, γνωστή ως «έκθεση Σέρκας» στην αρμόδια Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου;

Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες περιπτώσεις συμπόρευσης του Συνασπισμού με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ πάνω σε κύρια θέματα και πάντα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.
Οπότε ναι μεν μπορεί να κάνουμε σκληρή πολιτική στις επιλογές του κόμματος Α.Ε Περισσός αλλά το να βγαίνει από «αριστερά» στο ΚΚΕ ο Σύριζα πάει πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *