Αϊ σιχτίρ

Είναι να τα «παίρνεις στην κράνα», που θα ‘λεγε κι ένας πιτσιρικάς με την στάση κάποιων πολιτών που μάλιστα θέλουν να λέγονται «προοδευτικοί».

Ε, όχι ρε γαμώτο, δεν μπορεί να μαθαίνεις κάποια πράγματα και να κάνεις την πάπια.

Και ποιο συγκεκριμένα.

Κάποιος μπάτσος στο Παγκράτι ήταν με μια παρέα ομόσταυλων του και παράγγειλε από το «Belissimo» (μια εταιρεία που προσφέρει έτοιμο φαγητό) 4 πίτσες και 15 μπύρες.
Την παραγγελία του την πήγε ένα παιδί με παπάκι που έτυχε να είναι Γεωργιανός (συνήθως νεολαίους μετανάστες απασχολούν αυτές οι εταιρείες που τους έχουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση, χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα και απλώς τους πληρώνουνε με 4 ευρώ την ώρα).

Το παιδί που πήγε την παραγγελία ζήτησε να πληρωθεί τα 44 ευρώ και κάτι ψιλά που κόστιζε. Ο μπάτσος που την παρέλαβε ξαφνικά θυμήθηκε ότι είναι «υπηρέτης του νόμου». Αφού παρέλαβε τις πίτσες και της μπύρες λέει στον πιτσιρικά μετανάστη «με το παπάκι»:
«Αστυνομία. Τα στοιχεία σου και την άδεια παραμονή σου».
Έντρομος ο μετανάστης τα έχασε. Πιθανόν να είναι απ’ αυτούς που το σύστημα ονομάζει « λαθρομετανάστες».
Κάτι πήγε να ψελλίσει με τα «σπασμένα» ελληνικά που γνωρίζει αλλά ο μπάτσος του το έκοψε: «Εξαφανίσου από εδώ για να μην καταλήξεις σε κανένα μπουντρούμι της αστυνομίας».

Κατέληξε στην πυλωτή της πολυκατοικίας πάνω στο παπάκι του να ξεσπάει σε λυγμούς. Δεν ήξερε τι να έλεγε στο αφεντικό του…. Κι αν ακόμα δεν του ζητούσαν να πληρώσει από την τσέπη του την παραγγελία θα τον έδιωχναν απ’ την δουλειά.

Σ’ αυτή την κατάσταση τον βρήκε ένοικος της πολυκατοικίας, (είναι ο άνθρωπος που μας αφηγήθηκε την ιστορία αυτή) και του ζήτησε να του πει τι συμβαίνει.
Τσάτρα, πάτρα, αφού ο μετανάστης δεν μιλάει καλά τα ελληνικά του είπε το όλο γεγονός.
Ο γνωστός μας, γιατρός στο επάγγελμα και με οικονομική άνεση έδωσε 50 ευρώ στον Γεωργιανό και είπε το να ξεχάσει το περιστατικό.

Ούτε σκέψη για να καταγγείλει επώνυμα το περιστατικό, ούτε διάθεση να δώσει σε μας περισσότερα στοιχεία για τον μπάτσο που το έπαιξε εξουσία. Και αυτός παριστάνει το στέλεχος του Σύριζα.

Αϊ σιχτίρ

Με άποψη

Μία απάντηση στο “Αϊ σιχτίρ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *