Κότσος πιάστηκε ο ξενοδόχος: “Φέσι” 35 εκατ. ευρώ άφησαν οι Λίβυοι Αντικαθεστωτικοί!

Ξενοδόχοι και Κλινικάρχες κερδίζουν εκατ. ευρώ από τον πόλεμο στη Λιβύη

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ σε ξενοδοχεία και άλλα 15 εκατομμύρια σε νοσοκομεία, χρωστά η πρεσβεία της Λιβύης για την περίθαλψη και φιλοξενία Λίβυων που τραυματίστηκαν στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αττικής κ. Αλέξανδρο Βασιλικό η πρεσβεία της Λιβύης τους είχε ενημερώσει γραπτώς πως μέχρι τις 10 Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί, χωρίς όμως να τηρηθεί η υπόσχεσή τους. «Από το Φεβρουάριο δεν έχουν γίνει πληρωμές εκτός από κάποια μικρά ποσά τον Απρίλιο και πλέον πολλά ξενοδοχεία έχουν προβλήματα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, με τους προμηθευτές ακόμη και στο να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα χρέη από την πρεσβεία της Λιβύης σε ξενοδοχεία αυτή τη στιγμή φθάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αναφέρομαι σε ξενοδοχεία 3 έως 5 αστέρων από τη Γλυφάδα μέχρι το Χαλάνδρι» τονίζει ο κ. Βασιλάκος.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως, υπάρχουν χρέη σε 18 ξενοδοχεία που φθάνουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Οι Λίβυοι άρχισαν να φθάνουν στην Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2011. Για την ιατρική τους περίθαλψη και τη φιλοξενία τους, είχαν υπογραφεί τρεις διαφορετικές συμβάσεις. Είτε απευθείας με την πρεσβεία της Λιβύης, είτε μέσω του τουριστικού πρακτορείου ΛΙΜΠΙΑΝΑ ΤΡΑΒΕΛ, είτε μέσω ελληνικών ιατρικών κέντρων όπου νοσηλεύτηκαν. Κάθε 15 ημέρες η πρεσβεία της χώρας, πλήρωνε τους λογαριασμούς κανονικά. Παράλληλα, το λιβυκό κράτος χορηγούσε κάθε εβδομάδα 500 ευρώ σε κάθε Λίβυο που βρισκόταν στην Ελλάδα για τα έξοδά του. «Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τα χρήματα έμεναν στην αγορά της Θεσσαλονίκης και αυτήν ειδικά την περίοδο που η αγορά είναι νεκρή ήταν ανάσα ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Βόρειας Ελλάδας Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

Οι πληρωμές άρχισαν να καθυστερούν από το Φεβρουάριο και μετά και σχεδόν σταμάτησαν γύρω στο Πάσχα. Παράλληλα, σταμάτησαν να παίρνουν χρήματα και οι Λίβυοι τραυματίες οι οποίοι άρχισαν να έχουν προβλήματα γιατί βρέθηκαν ουσιαστικά ξεκρέμαστοι. Στην Θεσσαλονίκη, η φιλοξενία τους γίνεται σε 18 ξενοδοχεία. Σύμβαση με την πρεσβεία της Λιβύης έχει υπογράψει και το τουριστικό γραφείο ΛΙΜΠΙΑΝΑ το οποίο επίσης επιδιώκει να πληρωθεί. Για το θέμα έχει ενημερωθεί σχετικά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και παράλληλα έχει επαφές με το υγειονομικό γραφείο της Λιβύης αλλά και με την πρεσβεία.

«Η φιλοξενία των Λίβυων είναι μια τεράστια δουλειά που τη χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο. Σκεφτείτε ότι κάθε 15 μέρες έρχονται για φιλοξενία 1.400 Λίβυοι. Το νούμερο είναι εξαιρετικά μεγάλο και τα χρήματα αυτά πέφτουν όλα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της δίνουν πνοή ζωής», πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Χρέη και στα νοσοκομεία. Το. φιλί της ζωής που έδωσαν οι Λίβυοι τραυματίες και ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας της χώρας μας φαίνεται ότι δεν στάθηκε αρκετό για την πλήρη αναζωογόνησή του. Η μεγάλη εισροή Λίβυων -και συνεπώς- ζεστού χρήματος σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια που άρχισε την άνοιξη του 2011 και τους έδωσε πολλές μικρές «ανάσες» για μεγάλο διάστημα, αρχίζει να φθίνει. Σε περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται οι οφειλές της Λιβύης σε ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας. Η δυστοκία πληρωμών καταγράφεται από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και την ευθύνη των σχετικών συμφωνιών με τους Έλληνες επιχειρηματίες της υγείας ανέλαβε η κυβέρνηση της Λιβύης  -μέχρι τότε τα έξοδα της νοσηλείας καταβάλλονταν από το Εμιράτο του Κατάρ.
Περί τους 6.000 Λίβυους ασθενείς εκτιμάται ότι  έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της  Ελλάδας από τον Απρίλιο του 2011. Ο πόλεμος και οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011 στην πετρελαιοπαραγωγό βορειοαφρικανική χώρα άφησαν πίσω τους συντρίμμια κτιρίων, αλλά κυρίως ανθρώπων. Στην Ελλάδα, πάλι, η αδιάκοπη κίνηση τραυματιών και ασθενών όλο αυτό το διάστημα υπολογίζεται ότι άφησε πίσω της τουλάχιστον  90 εκατ. ευρώ από νοσήλια, ποσό βεβαίως διόλου ευκαταφρόνητο σε χαλεπούς -και όχι μόνο- καιρούς για τη χώρα μας, δεδομένου ότι ανά άτομο το ποσό κυμαίνεται από 15.000 έως 30.000 ευρώ, ανάλογα με το περιστατικό.
Τη μερίδα του λέοντος από την πίτα των Λίβυων ασθενών -περί τους 4.000 –  έλαβε ο Όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΕ, καθώς σύναψε τα πρώτα συμβόλαια με τον Εμίρη του Κατάρ και στη συνέχεια με τη Λιβύη. Οφέλη καταγράφηκαν και στις μονάδες της Euromedica στη Θεσσαλονίκη, ενώ μικρότερη ήταν η κίνηση Λίβυων στο Θεραπευτήριο Υγεία και στο Μετροπόλιταν.
Η ασυνέπεια των Λίβυων στις πληρωμές κατά τους τελευταίους πέντε μήνες έχει επιβαρύνει την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων (οι οφειλές και σε αυτές από τον ΕΟΠΥΥ αγγίζουν τα 600 εκατ ευρώ). Ωστόσο, όλοι οι ιδιώτες της υγείας εμφανίζονται διαλλακτικοί στις συνομιλίες τους με τους αξιωματούχους της αφρικανικής χώρας προκειμένου να εξαλειφθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες. Ζητούμενό τους ιδίως σε αυτή τη συγκυρία είναι να συνεχιστεί η ροή Λίβυων ασθενών προς τη χώρα μας, καθώς από τη νοσηλεία τους κατέγραψαν αυξημένη πληρότητα και ικανοποιητικά κέρδη.

Οι Έλληνες έμποροι της Υγείας κάνουν τους διαλλακτικούς για να μην χάσουν τη Λιβυκή κουτάλα των κερδών.

Ας πρόσεχαν: Όποιος ανακατεύετε με τα ιμπεριαλιστικά πίτουρα, τον τρώνε οι ιμπεριαλιστικές κότες.

Αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση μας
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012)

Τελικά, αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πολύ κρατικοδίαιτη. Σε δημοσίευμα του redalert.gr αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το πώς μεταφράζεται σε κέρδος για τους ξενοδόχους και τις ιδιωτικές κλινικές η δυστυχία του λαού της Λιβύης, ενώ φυσικά ο λογαριασμός των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βάρβαρη επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Συμμορίας των Προθύμων Ιμπεριαλιστών, φορτώθηκε στις πλάτες του εργαζόμενου και αγρίως φορολογούμενου λαού μας.

«Πάλι καλά που ήταν και οι Λίβυοι» και τονώθηκε η τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης λέει χωρίς ντροπή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος: πρώτα σε βομβαρδίζω και σε σακατεύω, ενώ μετά επιλεκτικά, πληρώνοντας σε θεραπεύω. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θωμόπουλος είχαμε τους πρώτους μήνες του έτους 94.000 διανυκτερεύσεις Λίβυων. Υπενθυμίζεται ότι το Λιβυκό κράτος πληρώνει τα έξοδα διαμονής τους, ενώ δίνει και «χαρτζιλίκι» 500 ευρώ την εβδομάδα στους τραυματίες για τα προσωπικά τους έξοδα, ποσό που απορροφάται στην αγορά της πόλης.

Επίσης, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα το kosmoslarissa.gr στην ανάρτηση του με τίτλο «130 Λίβυοι αναρρώνουν στη Λάρισα!» περισσότεροι από 130 Λίβυοι ασθενείς έχουν έρθει στην πόλη της Λάρισας τους τελευταίους τέσσερις μήνες με σκοπό να νοσηλευτούν στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» στη Νίκαια Λάρισας, ενισχύοντας, σε μία δύσκολη περίοδο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου Υγείας, το συγκεκριμένο κέντρο και δίνοντας μια ανάσα στην αγορά της πόλης. Η συνεργασία προέκυψε ανάμεσα στον Όμιλο Euromedica και στην Πρεσβεία της Λιβύης, η οποία καλύπτει πλήρως τα έξοδα νοσηλείας και διαμονής των Λίβυων. Πρόκειται για τραυματίες εμπόλεμης ζώνης από τον πρόσφατο εμφύλιο κατά του καθεστώτος Καντάφι, πολλοί από τους οποίους έχουν νοσηλευτεί ή εγχειριστεί προηγουμένως σε κλινικές ή νοσοκομεία άλλων χωρών (Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία).

Το κείμενο επισημαίνει ότι η κατάσταση στη χώρα μας ευνοεί μόνο τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης που διαθέτουν και την απαιτούμενη «ευελιξία» στις συμφωνίες. Ευεξία ονομάζεται η δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να κλείνει κερδοφόρα συμβόλαια, εκμεταλλευόμενος την συμμετοχή του ελληνικού κράτος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης το είχε περιγράψει ως «εθνική ανάγκη», τονίζοντας ότι με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους βρώμικους πολέμους διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα.

Μα είναι «εθνικό συμφέρον» το κέρδος του ξενοδόχου και του ιδιώτη κλινικάρχη; Τελικά, αυτό είναι!

Οι τραυματίες διαθέτουν ιατρική visa και συνήθως συνοδεύονται από συγγενείς ή φίλους οι οποίοι διαμένουν στα κεντρικά ξενοδοχεία της Λάρισας. Είναι άτομα όλων των ηλικιών αλλά οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Πρόκειται για άτομα καλλιεργημένα, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, γνώση ξένων γλωσσών και μια σχετική οικονομική άνεση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ορισμένοι τραυματίες διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στο Μαρόκο. Για την παραμονή τους στη χώρα μας, κάθε τραυματίας και συνοδός λαμβάνει από την Πρεσβεία 500 δολάρια την εβδομάδα για προσωπικά έξοδα. Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το κέντρο αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» και η κλινική «Θεοτόκος» είναι οι μόνες υποδομές Υγείας που φιλοξενούν τους τραυματίες της Λιβύης και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δεχτούν και άλλους. Επίσης, Λίβυοι τραυματίες βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη (Διαβαλκανικό Κέντρο, Euromedica), στην Αθήνα και στην Κοζάνη.

Θυμίζουμε το σχετικό μας κείμενο με τίτλο «Κρίση μεν, αλλά οι Έλληνες επιχειρηματίες μια χαρά κερδίζουν απ τον πόλεμο!!!»: Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι τα λεφτά που υποχρεώθηκε να δώσει ο λαός μας για πολεμικούς εξοπλισμούς και για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, έπιασαν τόπο! Στο όνομα του «εθνικού χρέους» τα εργατικά δικαιώματα εξαφανίζονται, ενώ ιδιωτικοποιούνται ξανά τα κέρδη, αφού και για τους Έλληνες αστούς ο πόλεμος μεταφράζεται σε ευρώ και δολάρια. Η πρόσφατη αρθρογραφία αμφισβητεί την καταστροφολογία Παπαδήμου-Βενιζέλου-Σαμαρά. Περίπτωση 1η: η εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ στο άρθρο της με τίτλο «Άνοιγμα του Θωμά Λιακουνάκου στην αμυντική αγορά της Λιβύης» μας περιγράφει το πώς κλείνονται οι δουλείες των Ελλήνων βιομήχανων και εμπόρων όπλων, με την μεσολάβηση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. «Μεγάλος παίκτης αναδεικνύεται ο Θωμάς Λιακουνάκος γνωστός και από την προμήθεια των LEOPARD- που άφησαν εποχή στον ελληνικό στρατό» (θυμίζουμε ότι τα τανκς που κατασκευάστηκαν με την συμμετοχή των εταιρειών Μυτιληναίου παρουσίασαν μεγάλα κατασκευαστικά προβλήματα π.χ. ρωγμές στον πύργο κλπ).[.] Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να αποκτήσει στενές σχέσεις με το νέο καθεστώς της Λιβύης, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά στην Ελλάδα τραυματιών, που προέρχονταν αποκλειστικά από τους αντάρτες που πολέμησαν τον Καντάφι (δηλαδή η φιλανθρωπία της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, αλλοτινού φίλου-συντρόφου του Καντάφι, δεν υπηρετεί ανθρωπιστικά κριτήρια, αλλά εμπορικά και πολιτικά!)[.]

Τους περισσότερους από αυτούς ο Λιακουνάκος τους έχει παρκάρει σε ξενοδοχεία της Αθήνας, γιατί η θεραπεία τους δεν απαιτεί καθημερινή νοσηλεία. Με δεδομένο ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί που πολέμησαν μαζί με τους αντάρτες το καθεστώς Καντάφι, ο Θωμάς Λιακουνάκος αποκτά άμεση πρόσβαση στην νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στο Λιβύη. Γι΄ αυτό μην εκπλαγείτε αν σε κάποιες από τις μελλοντικές παρελάσεις στην Τρίπολη, εμφανιστούν τα γερμανικά LEOPARD».

Αξίζουν όμως δύο επισημάνσεις που φωτίζουν τον τρόπο που ο στρατός ανοίγει το δρόμο των κερδών για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Όταν ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος συμμετείχε στην σύσκεψη Αρχηγών Άμυνας Κρατών που απάρτισαν την Συμμαχία των Προθύμων που διεξήγαγε την επιχείρηση Unified Protector στη Λιβύη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, είχε θέσει θέμα συμμετοχής των Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών στην Ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Επίσης, θυμίζουμε ότι “Χρυσές” δουλειές κάνουν ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο και τα Χανιά με τους χιλιάδες Λίβυους τραυματίες που έχουν εισαχθεί σε αυτές τους τελευταίους μήνες. Συνολικά πάνω από 2.300 Λίβυοι, τραυματίες και συνοδοί τους, έχουν σε ελληνικές κλινικές στις παραπάνω πόλεις.

Για την ακρίβεια σε κλινικές της Αθήνας έχουν εισαχθεί 1.194 τραυματίες, στη Θεσσαλονίκη 950, στη Ρόδο 152 και στα Χανιά 11. Το Δεκέμβριο του 2011 περίπου 600 Λίβυοι τραυματίες και ασθενείς αφίχθησαν στην Ελλάδα, ενώ για κάθε ασθενή το κοστολόγιο κινείται μέχρι και τα 650 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα κέρδος για τους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας!!!

Μπορεί οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι ξενοδόχοι, οι έμποροι του πολέμου και της υγείας να μετράνε κέρδη, αλλά ο λαός μας πλήρωνε για 4 μήνες καθημερινά ένα εκατομμύριο ευρώ για την επέμβαση στη Λιβύη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *