Επικίνδυνη Πολιτική Αλυτρωτισμού της ΝΔ: υποδαυλίζει ζήτημα Βορείου Ηπείρου βλέποντας ΑΟΖ!

Ο εθνικισμός αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της άρχουσας τάξης για να αποπροσανατολίσει από τα απίστευτα κοινωνικά αδιέξοδα που ορθώνει καθημερινά στη ζωή του κόσμου της εργασίας   η ταξική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών. Προβάλλοντας τους «εθνικούς κινδύνους» θα απαιτήσει την «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή στα σχέδια κερδοφορίας τους. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η εργαλειοποίηση από το ελληνικό κράτος του ζητήματος της ελληνικής μειονότητας στην Νότιο Αλβανία. Με πρόσχημα το όψιμο ενδιαφέρον του ελληνικού εθνικιστικού μπλοκ για τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής του μειονοτικού πληθυσμού, ανοίγει όλη η βεντάλια των διεκδικήσεων της αστικής τάξης έναντι του γειτονικού κράτους, ενώ οξύνεται ο ανταγωνισμός για τον πολιτικό έλεγχο της μειονότητας από συγκεκριμένες ηγετικές φυσιογνωμίες, που αλληλοδιαπλέκονται με κρατικούς μηχανισμούς και Ελλαδικά κόμματα εξουσίας. Σημαντικότερο άμεσο επίδικο των επικίνδυνων αυτών χειρισμών είναι ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ ελληνικού και αλβανικού κράτους. Δεν ξεχνάμε ότι και το 1993, ο τότε ΥΠΕΞ Α.Σαμαράς, με στήριξη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, εξόπλισε και ενίσχυσε οικονομικά την ελληνική μειονότητα για να εξεγερθεί θέτοντας ζήτημα αλλαγής των Βαλκανικών συνόρων!

Επισημαίνουμε τη δράση της Εκκλησίας, σε συνεργασία με χώρους της ακροδεξιάς που συντηρεί οικονομικά και καλύπτει, ενώ παράλληλα η ΕΥΠ ρίχνει παντού τα δίκτυα της. Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαϊ 2012 «Κονίτσης Ανδρέας: ‘Πότε θα κάνει ξαστεριά’ για την Βόρειο Ήπειρο» διαβάζουμε: “Η Μητρόπολή μας, βαδίζει στον δρόμο που χάραξε ο αοίδιμος Σεβαστανιανός και παρακολουθούμε άγρυπνα την πορεία του Βορειοηπειρωτικού”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο σημείωμα ο. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας. Αφού αναφερθεί στο ζήτημα της διχόνοιας της ηγεσίας της μειονότητας, στο θέμα της απογραφής όπου «Οι Αλβανοί είχαν βάλει σε ενέργεια πολλές μεθοδεύσεις, προκειμένου να φανή ότι οι Βορειοηπειρώτες δεν ξεπερνούν τον αριθμό των 58.000, όπως υποστήριζε ο αλήστου μνήμης  Ενβέρ Χότζα», καταλήγει: Ο “Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνος”  (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και η “Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), καθώς και η Μητρόπολή μας, που προσπαθεί να βαδίζη στον δρόμο που χάραξε ο αοίδιμος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, παρακολουθούν άγρυπνα την πορεία του Βορειοηπειρωτικού. Γι’ αυτό, κάθε χρόνο, τον Μάϊο, η Μητρόπολη οργανώνει τις εκδηλώσεις μνήμης στο ηρωϊκό Δελβινάκι.[.] Να είμαστε βέβαιοι, ότι ο Αναστάς Κύριος, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου θα δώση στην Βόρειο Ήπειρο την εθνική της αποκατάσταση. Θα γίνη κι’ εκεί “ξαστεριά”. Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ?  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης  Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ».

Χθεσινό δημοσίευμα κάνει λόγο για ορισμό τομεάρχη για το «βορειοηπειρωτικό από τη ΝΔ»! Πρόκειται για τον Παναγιώτης Λέζο, «άνθρωπο με μεγάλη και επιτυχημένη δράση στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου και άνθρωπος με γνήσια πατριωτικά αισθήματα». Το πρώτο που αξίζει να επισημάνει κανείς είναι ότι το μεγαλύτερο αστικό κόμμα εξουσίας και πυλώνας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με πρόσχημα το ενδιαφέρον του για   τους Μειονοτικούς της Αλβανίας, θέτει Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Το δεύτερο, είναι η διαπίστωση ότι η ΝΔ του Σαμαρά έχει σταθερά ενταγμένο το «βορειοηπειρωτικό ζήτημα» στην ατζέντα της. Αναφέρουμε αποσπάσματα από το δημοσίευμα «Με μεγάλη συμμετοχή η σημερινή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για το Βορειοηπειρωτικό -Απούσα η «Ομόνοια» και το ΚΕΑΔ», όπου αποκαλύπτονται οι επιλογές συμμαχιών της ΝΔ, αλλά και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της μειονότητας:

«Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο “Caravel”, η εκδήλωση του Τομέα Βορειοηπειρωτικού της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Βόρειος Ήπειρος, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Χρήστος Γιάνναρης και ο υπεύθυνος του Τομέα Βορειοηπειρωτών κ. Γιώργος Κότης. Χαιρέτισαν, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο βορειοηπειρώτης βουλευτής με το ΔΚ Αλβανίας κ. Κώστας Μπάρκας και ο πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστος Κίτσος.  Ένταση δημιουργήθηκε στο κενό μεταξύ των ομιλιών του κ. Μπάρκα και του κ. Κίτσο, από κάποιους που διαμαρτυρήθηκαν γιατί δόθηκε ο λόγος σε ένα βουλευτή αλβανικού κόμματος και γιατί δεν καλέστηκε η Ομόνοια που όπως είπαν  θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο στην εκδήλωση.  Οι διοργανωτές διευκρίνισαν πως οι πρόεδροι του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας ήταν καλεσμένοι αλλά δεν ανταποκρίθηκαν ενώ ο κ. Μπάρκας είναι έλληνας βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του ΕΕΜΜ-MEGA ενώ από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, παρόν  ήταν ο αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Θωμάς Γιάννης και τα μέλη του Γ.Σ. της Ομόνοιας  Ε. Σέλλιου και Γ. Νταγιάκας».

Το τρίτο που αξίζει να επισημανθεί είναι ο ρόλος των προσώπων και ποια τα αντικείμενα των αντιθέσεων. Ας μελετήσουμε επομένως ένα δημοσίευμα του 2010, με τίτλο «Υποχρεωτική απάντηση στον πατριδοκάπηλο διευθυντή της εφημερίδας “Ελληνισμός” Κώστα Ζαφειράτη», που αποκαλύπτει τη δράση και τα ελατήρια του σημερινού τομεάρχη της ΝΔ: «Εδώ και μια εβδομάδα η εκπομπή «Βόρειος Ηπειρος.GR» μας έστειλε σχετικό email όπου μας ενημερώνει για την εκπομπή της  περασμένης Παρασκευής, 19 Φεβρουαρίου 2010, εκπομπή που ασχολήθηκε με το θέμα της απογραφής του πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία τον επόμενο χρόνο. Στην εκπομπή, όπως αναφέρεται, παρενέβη ζωντανά ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελληνισμός»  ο κ. Κώστας Ζαφειράτης, γνωστός πολέμιος εδώ και πολλά χρόνια της οργάνωσης «Ομόνοια».  Την εφημερίδα  εκδίδει ο Παναγιώτης Λέζος από τη Λεσινίτσα. Ο κ. Ζαφειράτης μπαίνει  σε ένα παιχνίδι που αυτός σίγουρα θα γνωρίζει από που έχει πάρει εντολές να το παίξει, σε ένα παιχνίδι  χοντρής πατριδοκαπηλείας και επικίνδυνων τοποθετήσεων σχετικά με την αναμενόμενη απογραφή του 2011, με το μόνο στόχο να κάνει ζημιά στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και τον πολιτικό του εκπρόσωπο, την ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ». Μ΄ αυτά τα απίστευτα που λέει, ειδικά εις βάρος της Ομόνοιας, το κάνει συνειδητά. Όπως συνειδητά τόσα χρόνια από την εφημερίδα του  έχει κατακρίνει όλους και όλα στην» Ομόνοια», στηρίζοντας παράλληλα μόνο εκείνους, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και εθνικές τοποθετήσεις, που ήταν ενάντια στην πολιτική εκπρόσώπευση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Ο κ. Ζαφειράτης σκόπιμα και υστερόβουλα αναφέρει πως «η απογραφή των μεταναστών δεν είναι εφικτή.. αφού δεν έχουν μόνιμη διαμονή στη χώρα», ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές: πρώτον γιατί ακόμα  δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την απογραφή ( λέτε να τις ξέρει ο κ. Ζαφειράτης από την Αθήνα;) και δεύτερο όλοι οι άνθρωποί μας που ζουν στην Ελλάδα έχουν μόνιμη διαμονή στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.  Τα όσα λέει ο Ζαφειράτης απλά έχουν ένα όνομα: υπονόμευση. Ακόμα ο κ. Ζαφειράτης, αν και το παίζει δημοσιογράφος (;!!!), πρέπει να γνωρίζει πως η Ομόνοια δυο φορές μέχρι τώρα έχει στείλει επίσημο αίτημα στις αλβανικές αρχές, όπου ζητάει ρητά την απογραφή των εθνικών μειονοτήτων. Τα αιτήματα αυτά έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες . Ο Ζαφειράτης εφόσον θέλει να τα δει, ας τα ζητήσει από τους «φίλους» του. Ενώ στο τέλος ο Ζαφειράτης δεν ξέχασε κι αυτήν τη φορά να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, κατηγορώντας τον πως παραμένει στο συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ αυτό ευθύνεται για την ακύρωση της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Φαίνεται ο κ. Ζαφειράτης και οι συνεργάτες του να ξεχνούν  τη στάση και τις απόψεις του ΚΕΑΔ σχετικά με αυτό το θέμα».

Βαριές κατηγορίες.. Στο email  του «Ράδιο Άστυ» επισημαίνεται ότι «ο κ. Ζαφειράτης για το θέμα της ακυρωθείσας συμφωνίας για τα θαλάσσια ελληνοαλβανικά σύνορα, κατέκρινε τη στάση του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε να παραμείνει στο συνασπισμό του οποίου ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα, εφόσον τον προηγούμενο χρόνο αποχώρησε από τη συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα λόγω της συμμετοχής εκεί του κόμματος των Τσάμηδων»!

Η κόντρα για τη διεκδίκηση των ινίων της εξουσίας στην ελληνική μειονότητα αποκαλύπτει τις περίεργες συμμαχίες των μειονοτικών οργανώσεων με τα αλβανικά κόμματα εξουσίας, τη διαπλοκή τους με το ελληνικό κράτος και το πώς επιχειρούν να παρέμβουν στις διακρατικές σχέσεις (ζήτημα ΑΟΖ).

Όμως ο Αλυτρωτισμός καραδοκεί.  Όπως επισημαίνεται στο email  του Ράδιο Άστυ «Στο τελευταίο μισάωρο της εκπομπής παραβρέθηκε στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ ο γενικός γραμματέας της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου,  Ζήσης Δρούβης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην οργάνωση της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο ισχύει ακόμα και σήμερα, εφόσον δεν έχει καταργηθεί από κάποια άλλη συνθήκη. Ο κ. Δρούβης επικεντρώθηκε στο πως μπορεί να διεκδικηθεί η Αυτονομία με τα σημερινά δεδομένα, καταθέτοντας παραδείγματα όπως αυτό της σουηδικής μειονότητας στη Φινλανδία, υποστηρίζοντας ότι «τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν έδειξαν την απαραίτητη σημασία πάνω στα θέμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού». Αναφορά έγινε επίσης και στις δηλώσεις Μητσοτάκη τον Ιούνιο του 1993 για τον παραλληλισμό Κοσσυφοπεδίου και Βορείου Ηπείρου αλλά και την επισήμανση του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κατά τον βομβαρδισμό της Σερβίας το Μάρτιο του 1999, για την ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και της προσοχής που πρέπει να δοθεί σε αυτήν. Ο πρώην πρόεδρος της «Αναγέννησης» έκανε λόγο για την Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του αλβανικού κράτους για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η οποία και συμπληρώνει αυτές τις μέρες ένα χρόνο από την κατάθεση της (24 Φεβρουαρίου 2009), καλώντας όλους τους Βορειοηπειρώτες να την υποστηρίξουν με υπογραφές – ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 17.000 – αλλά και κατάθεση σχετικών στοιχείων που αποδεικνύουν τη βασιμότητα της».

Πιο επιθετικός στο Λέζο και την εφημερίδα του ο Δεροπολίτης, που αναρωτιέται στην ανάρτηση «Γιατί φοβούνται οι φασιστο-πατριδοκάπηλοι της εφημερίδας “Ελληνισμός” τις ιστοσελίδες blogs» και ξεμπροστιάζει: «Ποτέ δεν θα περίμενα σε καιρούς δημοκρατίας τέτοια επίθεση προς τα blogs  που ασχολούνται με βορειοηπειρωτικά θέματα σαν κι αυτή της εφημερίδας «Ελληνισμός» του κ. Παναγιώτη Λέζου. Με ένα κατεβατό δημοσίευμα της σύνταξης, πιθανόν να το  έχει γράψει  συνεργάτης της εφημερίδας με το στάτους του δημοσιογράφου και καθηγητή, η εφημερίδα αυτή  επιτίθεται στην ιστοσελίδα μου deropoli.com  με το λεξιλογικό οπλοστάσιο ενός διεστραμμένου μυαλού και κομπλεξικού ανθρώπου που πίσω από καθετί βλέπει την Ομόνοια ή το ΚΕΑΔ».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Εμείς δηλώνουμε ενάντιοι σε κάθε αλλαγή συνόρων και σε κάθε κρατική παρέμβαση που επιχειρεί να διχάσει τον κόσμο της εργασίας με το υποκριτικό ενδιαφέρον για το μειονοτικό ζήτημα. Ο λαός είναι ένας, ανεξάρτητα τις εθνοτικές-γλωσσικές-θρησκευτικές-φυλετικές διαφορές και ενωμένος πρέπει να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση των κοινών δικαιωμάτων του.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη αγώνων για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης και της πολιτικής της που βασίζεται στην χειροτέρευση της ζωής των εργαζόμενων, στη διχόνοια, στην καταστολή της αμφισβήτησης και των κοινωνικών αγώνων, ενώ επεξεργάζεται επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

0 απαντήσεις στο “Επικίνδυνη Πολιτική Αλυτρωτισμού της ΝΔ: υποδαυλίζει ζήτημα Βορείου Ηπείρου βλέποντας ΑΟΖ!”

  1. Εφόσον ανησυχείτε για τα αλβανικά σύνορα να πάτε να ζήσετε και να πολεμίσετε μαζί με τους τουρκοαλβανούς στην Αλβανία και εκεί να ζητήσουμε από κοινού τα εργατικά δικαιώματα. Λόγω του ότι δεν σας ενδιαφέρει, η γλώσσα, το έθνος, ο πολιτισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούντε στους έλληνες της Βορείου Ηπείρου, να φύγετε από την Ελλάδα και να πάτε σε καμιά Τουρκία, Αφγανιστάν, Σιρία για να νίωσετε καλύτερα και να βοηθήσετε για το εργατικό δίκαιο. Εμείς οι έλληνες της Βορείου Ηπείρου είμαστε εδώ στις πατρογονικές εστίες μας και αγωνιζώμαστε για το ψωμί μας, για την προστασία του πολιτισμού και την γλώσσα μας, την προστασία των χωραφιών και των παραλίων μας και δεν έχουμε καμιά ανάγκη για καμιά ΑΟΖ,ούτε για την βοήθεια σας, ούτε και για τα βρωμερά σχόλια σας. Και για να καταλάβετε δεν είμαστε μειονοτικοί αλλά πλειονότητα ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο και όσον για τις γνώσεις σας δεν υπάρχει μειονοτικό ζήτημα στην Αλβανία, αλλά Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.Μειονότητα είστε εσείς στην Ελλάδα και δεν έχετε καμιά σχέση με την ελληνικότητα και με την Ελλάδα. Έλληνας δεν είναι αυτός που γράφει ελληνικά, αλλά αυτός που νιώθει και υπερασπίζεται τον ελληνισμό την δημοκρατία και την Ελλάδα. Δεν μας κατηγόρησαν για εθνικισμό ούτε τα μεγάλα κόμματα στην Αλβανία, γιατι γνωρίζουν την καταπάτηση των απλών δικαιωμάτων μας. Και κατηγορειτε εσείς που μας πουλήσατε για την δικτατορία του κόκκινου φασισμού. Αλλά που να καταλάβετε εσείς τι σημαίνει έθνος και κράτος, αφού την Δημοκρατία και όλα τα αγαθά που απολαμβάνετε τα βρήκατε έτοιμα και δεν είστε παρά τεμπελόσκυλα που περιμένετε έτοιμα κοψίδια από τους άλλους συμπατριώτες σας. Τα τεμπελόσκυλα δεν έχουν και δεν γνωρίζουν ούτε νικοκύρη ούτε πατρίδα. Είναι ικανοποιημένα σε όποιο δρόμο βρεθούν, φτάνει να έχουν αρπάξει κανά κομμάτι για να φάνε.

    Οργάνωση:”Αγώνας για την Προστασία των Δικαιωμάτων και Ελευθερίων των Ελλήνων της Βρείου Ηπείρου”

    • Ωραία τα είπες Ηρακλή, αλλά απο την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε (και ίσως το μόνο στο οποίο έχουν δίκιο εδώ σε αυτήν την ιστοσελίδα και το άρθρο) ότι πράγματι οι βιομήχανοι και λοιποί μεγαλοκαπιταλιστές είναι διαρκώς έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τον εθνικισμό για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα, έτοιμοι να διχάσουν έναν λαό (τον ελληνικό πχ , όπου σημειώνω οτι ο ελληνικός λαός δεν κατοικοί μόνο στα περιορισμένα γεωγραφικά σύνορα του σημερινού ελληνικού κράτους, απόδειξη είστε εσείς η Βορειοηπειρώτες) και έτοιμοι να δημιουργήσουν σύγκρουση μεταξύ 2 γειτονικών λαών (πχ Ελλήνων – Τούρκων, Τούρκων-Κούρδων, Ελλήνων-Αλβανών, Αλβανών – Σέρβων κλπ).Οπότε θέλει προσοχή και επαγρύπνηση για να μην παρασυρόμεθα, και για να διακρίνουμε ποιοί είναι αγνοί ηγέτες και ποιοί απλά εξυπηρετούν την μεγαλοαστική τάξη (που φυσικά αυτή η τάξη είναι που δεν έχει πατριωτικό συναίσθημα, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα όπως έχει ειπωθεί και τα συμφέροντα του εξυπηρετούνται με την άμβλυνση του πατριωτικού αισθήματος και την διάλυση της αίσθησης οτι ανήκουμε σε μια συγκεκριμένη ομάδα που καταλαμβάνει ορισμένο ζωτικό χώρο-πατρίδα και αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό με αίσθημα αλληλεγύης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *