Ρετούς

Συνέντευξη στον «Κόσμο του Επενδυτή» του περασμένου ΣαββατοΚύριακου παραχώρησε η ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης στο υπουργείο Προ-Πο, Αφροδίτη αλ Σάλεχ, προκειμένου να υπερασπιστεί τη –δήθεν νέα- μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Στην πραγματικότητα, εκείνο που περιέγραψε ως νέο, είναι η προσαρμογή σε κάποιες διαδικασίες που ισχύουν στην ΕΕ, κατηγορώντας την έως τώρα ελληνική πολιτική, ότι δεν προσαρμόστηκε και δεν εκμεταλλεύτηκε αυτές τις διαδικασίες.

Εύλογα, λοιπόν, προκλήθηκε η εξής δημοσιογραφική ερώτηση: «Εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και πολλές απελάσεις;».
Η απάντηση της κ. Σάλεχ προέκυψε αβίαστα: «Ναι. Αυτοί που είναι για απέλαση και η απέλαση τους είναι εφικτή, θα απελαύνονται. Ωστόσο, η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ατομικά, ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής».

Αυτό που επιδιώκεται, λοιπόν, είναι ένα ρετουσάρισμα της διαδικασίας. Να πάρουν κάποια ευρωπαϊκά κονδύλια και να δημιουργήσουν κάποιες δομές-άλλοθι (π.χ για τα παιδιά), ώστε να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την καταστολή στα σύνορα. Γ’ αυτό και χρησιμοποιείται η κ. Σάλεχ ως σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Η άγρια καταστολή, η στρατηγική της «Ευρώπης φρούριο», θέλει και λίγη … ομορφιά.

Εφημερίδα «Κόντρα».

Σημ: Οι υπογραμμίσεις όπως και η φωτό που παραθέτουμε είναι δική μας παρέμβαση.

0 απαντήσεις στο “Ρετούς”

  1. Μπράβο – οι κομμουνιστές χέρ-΄χερι με τον Αναστασιάδη (η φωτο είναι από το Πρώτο Θέμα, μην το κρύβετε) και τη Χρυση Αυγή ..
    Καθε εποχή έχει και τους ρουφιάνους της..

  2. Μπράβο – οι κομμουνιστές χέρ-΄χερι με τον Αναστασιάδη (η φωτο είναι από το Πρώτο Θέμα, μην το κρύβετε) και τη Χρυση Αυγή ..
    Καθε εποχή έχει και τους ρουφιάνους της..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *