Ο… εισαγωγεύς

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένες πλευρές του περιβόητου «κοινωνικού αυτοματισμού», αυτού του κατάπτυστου μηχανισμού υπονόμευσης των αγροτικών κινητοποιήσεων και κάθε λαϊκής αγωνιστικής κινητοποίησης. Αντιδρών, εμφανίστηκε και κάποιος εισαγωγέας, λέει, κλωστών, από γειτονική χώρα των Βαλκανίων, που κινδυνεύει, όπως ισχυρίζεται, να υποστεί ζημιές από τα μπλόκα των αγροτών. Και για να μη χάσει αυτός ο τύπος τα κέρδη του, οι αγρότες πρέπει να υποταχθούν και να αποσυρθούν από τα μπλόκα.

Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα πώς αυτός ο κύριος κερδίζει, ας δούμε την αλυσίδα που τον κατέστησε επιχειρηματία.

Ο εν λόγω, φέρνει στη χώρα κλωστές. Για να μπορέσει αυτός να γίνει εισαγωγέας κλωστών, είχε προηγηθεί το κλείσιμο μερικών κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα και η μεταφορά τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να απολυθούν αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι, ενώ χωρίς μεροκάματο έμειναν και οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν πλέον πού να διοχετεύσουν την πρώτη ύλη για την παραγωγή κλωστών.

Η εξίσωση είναι οφθαλμοφανής: Ο κύριος που κερδίζει τα εκατομμυριάκια του από τις κλωστές, τα κερδίζει μόνο και μόνο επειδή εκατοντάδες εργαζομένων και αγροτών βρέθηκαν στο δρόμο και επειδή τώρα οι αγρότες κινητοποιούνται για να μην έχουν την ίδια τύχη με τους συναδέλφους τους, έρχεται ο εισαγωγεύς και ζητά τον αφοπλισμό τους…

Μιλάμε, δηλαδή, για πολύ θράσος.

“Ριζοσπάστης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *