Τώρα ή τους βουλιάζουμε ή θα μας βουλιάξουν

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν! Ο Παπανδρέου «διάβηκε στον Ρουβίκωνα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχιερέας του νεοφιλελευθερισμού και της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε, μαζί με τον πιστότερο σύμμαχο του, το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ, το πιο άγριο, αντεργατικό και ταξικό πακέτο μέτρων, που μόνο με τον «γύψο» της Χούντας μπορεί να συγκριθεί και το οποίο, εάν εφαρμοστεί, θα γυρίσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στην εποχή των παγετώνων.

Καμιά αυταπάτη: Τα μέτρα για το δημόσιο θα ακολουθήσουν μέτρα και για τον ιδιωτικό τομέα. Τώρα ή τους βουλιάζουμε ή μας βουλιάζουν!

Με την ανακοίνωση των μέτρων ξέσπασε θύελλα εργατικών και λαϊκών αντιδράσεων, που μετέδωσε πανευρωπαϊκά το μήνυμα της αντίστασης. Είναι η αρχή μόνο, μιας μακρόχρονης αναμέτρησης που προετοιμάζει έναν εργατικό Δεκέμβρη για μια νικηφόρα άνοιξη του λαϊκού κινήματος.

Οι δυνατότητες για νίκη είναι μεγάλες.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός του χρεοκοπούν ιστορικά. Μέσα σε μια μέρα μετατράπηκαν σε απατεώνες ολκής, που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύτικες υποσχέσεις.
Απώλεσαν τη νομιμοποίηση της λαϊκής συνείδησης.
 

Οι περίφημες «αγορές», που για χάρη του υποτίθεται εξαγγέλθηκαν τα μέτρα, αντέδρασαν με … αύξηση των επιτοκίων δανισμού!

Η Μέρκελ περίμενε με άδεια χέρια τον Παπανδρέου, ο οποίος αύριο πάει να διαπραγματευτεί με τον Ομπάμα και το ΔΝΤ, έχοντας την … εθνικά υπερήφανη γραμμή «γκολ εσείς; σέντρα εμείς»! Ταυτόχρονα το σύστημα καίει την ακροδεξιά εφεδρεία του, ενώ η Ν.Δ βυθίζεται σε μεγαλύτερη κρίση. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ απομονώνονται.

 Είναι η ώρα της Αριστεράς και ενός νέου, ανεξάρτητου, ταξικού εργατικού κινήματος. Είναι η ώρα της πολιτικής κλιμάκωσης του αγώνα με ένα άμεσο, αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης.

Είναι η ώρα του κομμουνιστικού επανεξοπλισμού της Αριστεράς και του εργατικού
κινήματος.

Γιατί βρισκόμαστε στην καρδιά μιας εποχής διαρκών κρίσεων του καπιταλισμού, που κουβαλά στις αποσκευές της μεσαιωνική βαρβαρότητα, αλλά και επαναστατικά γεγονότα που μπορούν να νικήσουν.

“Πριν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *