Κυβέρνηση ληστών

Αμείλικτα είναι τα γεγονότα. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αυταπάτης. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην σύγχρονη ελληνική ιστορία! …
Ούτε η φασιστική χούντα των συνταγματαρχών ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόλμησαν να πάρουν τόσο αντεργατικά μέτρα….
Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η κυβέρνηση των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου που είχε η Ελλάδα τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα….

Κάθε άλλο παρά έχει κορεστεί με τα μέχρι τώρα μέτρα η δίψα του Παπανδρέου για αίμα εργαζομένων –δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του είναι ο «βρικόλακας του νεοφιλελευθερισμού» Κώστας Μητσοτάκης!

Ο Παπανδρέου έχει λυσσάξει να οδηγήσει την Ελλάδα στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου. Δεν είναι μόνο η κυρίως αμερικανοδουλεία του που τον ωθεί στη στάση αυτή. Οι λόγοι είναι πρωτίστως ταξικοί, όχι μόνο γεωπολιτικοί. Υπαγωγή στο ΔΝΤ σημαίνει απόλυτη δικτατορία του κεφαλαίου χωρίς προσχήματα δημοκρατικής νομιμότητας. Μέσω ΔΝΤ μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα π.χ πογκρόμ απολύσεων εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργιση κάθε ένοιας μόνιμης εργασίας ή τακτικής εργασίας κ.λ.π….

Ο ανελέητος ταξικός πόλεμος που κήρυξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί στον πλήρη εξανδραποδισμό των εργαζομένων. Οι «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» των προηγούμενων κυβερνήσεων με τα λαμόγια που αποσκοπούσαν πρώτα απ’ όλα στον προσωπικό τους πλουτισμό, τώρα «αναβαθμίστηκαν» σε ληστές που γδέρνουν αδίστακτα όλους τους εργαζομένους προς όφελος των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου. Αναπάντεχα νωρίς, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο αμείλικτο δίλημμα: Ή θα ανατρέψουν με τις κινητοποιήσεις τους την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου ή αυτή θα πετάξει τους εργαζόμενους στον Καιάδα!

Γ. Δελαστίκ – “Πριν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *