Οταν δεν υπάρχει μαζικό εργατικό ταξικό κίνημα

Ολο «καλά» γεγονότα συναντάμε στην σημερινή ειδησεογραφία. «Πωλούν από απόγνωση υπερχρεωμένα σπίτια» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η «Ημερησία» και συμπληρώνει: «Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως 100 χιλιάδες σπίτια που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια με τραπεζική χρηματοδότηση ή με αποταμιεύσεις βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον «αέρα» και δεν αποκλείεται πολλά από αυτά είτε να πουληθούν από τις τράπεζες είτε από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να ξεχρεώσουν τις οφειλές τους. Υπενθυμίζεται δε ότι από το 2004 και έπειτα σχεδόν 8 στις 10 αγοραπωλησίες γίνονταν μέσω τραπεζικού δανεισμού». Αυτό που φυσικά δεν μας λέει το δημοσίευμα είναι ότι οι τραπεζίτες είναι νόμιμοι τοκογλύφοι που ξεζουμίζουν όποιον πέσει στα νύχια τους.

Ενώ από άλλο δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι «Στο δρόμο της ξενιτιάς και πάλι οι Έλληνες. Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα ξεκίνησε νέο μεταναστευτικό κύμα με χιλιάδες νέους ανθρώπους να ξενιτεύονται για ένα καλύτερο αύριο.
Ετούτη τη φορά όμως δεν μιλάμε μόνο για ανειδίκευτους εργάτες, αλλά και για νέους με πτυχία ή ακόμη και ανώτερες σπουδές στο αντικείμενό τους».

Επόμενο είναι να συμβαίνουν αυτά όταν δεν υπάρχει ένα μαζικό, εργατικό ταξικό κίνημα να αντισταθεί στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *