Για να μην έχουμε παρανοήσεις

Με τους αναγνώστες του μπλογκ μας θέλουμε να έχουμε ξεκάθαρες σχέσεις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν μας επισημάνουν κάτι που αναφέραμε σε κάποια ανάρτησή μας και δεν έχει βασιμότητα ή ακόμα τεκμηριωμένα μας αποδείξουν ότι κάποια πολιτική μας εκτίμηση δεν ισχύει, εμείς να επανορθώσουμε αμέσως.

Από κει και πέρα όμως πρέπει να υπερασπίσουμε και την αξιοπιστία του μπλογκ μας και να μην πέσουμε σε λούμπα που δεν ξέρουμε τι εξελίξεις μπορεί να έχει. (Ε, δεν έχουμε μόνο φίλους ….).

Να πούμε τώρα γιατί κάναμε αυτή την εισαγωγή. Είχαμε αναδημοσιεύσει μια ανάρτηση από φιλικό μας μπλογκ που είχε τίτλο «δημοσιογραφική αλητεία». Εκεί καυτηριαζόταν η δημοσιογράφος του «Βήματος», Λώρη Κεζά, για ένα άρθρο που είχε γράψει στο έντυπο που εργάζεται, το οποίο μιλούσε για «χολερικό μπλόγκερ, γνωστό εκβιαστή, κατακάθι της ενημέρωσης».
Η ένσταση στο κείμενο της δημοσιογράφου βρισκόταν στην κατάληξη της ανάρτησης όπου ανέφερε: «Αφού σύμφωνα με όσα γράφει γνωρίζει τον εκβιαστή γιατί δεν τον κατονομάζει; Γιατί αφήνει να πλανάτε το ποιος μπορεί να είναι ο “γνωστός εκβιαστής του Διαδικτύου” και αφήνει περιθώρια σε κάποιους να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα; Αυτό δεν είναι δημοσιογραφική αλητεία;».

Υπήρξε ένα ανώνυμο σχόλιο στην ανάρτηση το οποίο σβήσαμε. Ο αναγνώστης του μπλογκ μας όμως που το είχε γράψει επανέρχεται αυτή την φορά με e-mail επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα, προσθέτοντας ότι «έχουμε άγνοια στα όσα συμβαίνουν στην μπλοκόσφαιρα». (Σ’ αυτό δεν θα τον αδικούσαμε).

Μας γράφει λοιπόν ανάμεσα στα άλλα : «Η Λώρη Κεζή έχει απόλυτο δίκιο σε όσα γράφει. Φωτογραφίζει με τον καλύτερο τρόπο τον δημοσιογράφο –μπλόκερς …  γνωστό εκβιαστή στους πάντες ήδη από το πρώτο μπλογκ μου είχε το …. το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει όταν έγιναν γνωστές οι βρομιές του όταν εκβίαζε τον … και άνοιξε μετά το μπλογκ…
Μέχρι και ο … του έκανε μήνυση για τις συκοφαντικές, εκβιαστικές απειλές που εκτόξευε, μήνυση που αποδείχτηκε ατελέσφορη γιατί ο …. δεν παραδέχτηκε ότι είναι ο διαχειριστής του μπλογκ. …..
Γ’ αυτά που γράφει η Λώρη Κεζά κοιτάξτε τις αναρτήσεις του … και δεν θα σας μείνει καμιά αμφιβολία (μας παραπέμπει σε λινκς) ….
Ο ίδιος δημοσιογράφος -μπλογκερς εκβίαζε τον πρώην εργοδότη του …. να τον επαναπροσλάβει όταν τον είχε απολύσει από τον ρ/σ — πράγμα που έγινε (μας έχει συνημμένες φώτο από αναρτήσεις του δημοσιογράφου-μπλοκερ για τον οποίον ο λόγος) ….
Δέστε πόσο απαξιωτικά και πρόστυχα μιλάει στο μπλογκ του ο …. για την δημοσιογράφο Λ.Κ μετά το δημοσίευμα της (μας παραπέμπει σε λινκ)…
Δεν μπορούσε η δημοσιογράφος Λ.Κ να γράψει το όνομα του εκβιαστή-μπλογκερ γιατί τότε κινδύνευε με αγωγές. Οσοι διάβασαν όμως το δημοσίευμα της κατάλαβαν ποιον εννοούσε … . ».

Λοιπόν. Αρχικά δεν έχουμε σε καμιά εκτίμηση τον μπλοκερ-δημοσιογράφο στον οποίο αναφέρετε ο αναγνώστης μας. Μάλιστα έχουμε στηλιτεύσει αρκετές φορές από το μπλογκ μας την γενικότερη παρουσία του. Δεύτερο και σημαντικότερο, κανένας αναγνώστης –και είναι δεκάδες χιλιάδες, αφού το κείμενο της φιλοξενήθηκε σε δεκάδες ιστότοπους – της Λώρη Κεζα δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει όσα μας γνωστοποιεί το μαιηλ του αναγνώστη μας. (Και εμείς τα περισσότερα πρώτη φορά τα μαθαίνουμε). Πώς λοιπόν θα προσωποποιήσει σε ποιον αναφέρεται η δημοσιογράφος; Δεν είναι πολύ πιθανόν οι υπόνοιες να στραφούν σε άσχετους μπλογκερς;

Είναι απολύτως λογικοί οι συνειρμοί που κάνει στο μαιηλ του ο αναγνώστης του μπλογκ μας και το πιο πιθανόν να έχει δίκιο.
Όμως, φίλε που μας έστειλες το e-mail, μιας και εμείς «έχουμε άγνοια στα όσα συμβαίνουν στην μπλοκόσφαιρα», όπως λες, γιατί δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα στο διαδίκτυο να τοποθετεί τα πράγματα στις διαστάσεις που τα βάζεις εσύ; (Αν υπήρξε να μας το πεις).

Και κάτι άλλο. Αν είσαι διατεθειμένος να υποστηρίξεις και να αναλάβεις τις τυχόν συνέπειες αυτών που γράφεις, στείλε μας ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσουμε μαζί σου, να δημοσιεύσουμε ενυπόγραφα αυτά που ισχυρίζεσαι, και ότι προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε παρέα.

Μία απάντηση στο “Για να μην έχουμε παρανοήσεις”

  1. Παλληκαρήσια η θέση σας σύντροφοι του Βαθύ Κόκκινου. Απ’ την άλλη μεριά όμως αυτά τα σκουλήκια που συχνάζουν στους υπονόμους του διαδικτύου δεν πρέπει να ξεσκεπαστούν; Μετά τα όσα γράφει το μαιηλ (έστω και λογοκριμένο) του αναγνώστη σας όλοι καταλάβαμε ποιο κάθαρμα εννοεί το δημοσίευμα. Και η αντίδραση που είχε ο συγκεκριμένος υπηρέτης πολλών αφεντικών μετά το άρθρο της Κεζά επιβεβαιώνει ότι «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται» αφού κανένας άλλος μπλογκερς δεν αντέδρασε μ’ αυτό τον τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *