Κράτος δωσίλογων – κοινοβούλιο περιορισμένης ευθύνης

Από την εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στις «Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρύθμισεις» αναφέρει:
«Τα ακόλουθα πρέπει να είναι μέρος της μεταρρύθμισης: […] Η διασφάλιση ότι το κοινοβούλιο δεν αλλάζει το συνολικό μέγεθος του προϋπολογισμού κατά το στάδιο έγκρισης, αλλά επικεντρώνεται στη σύνθεση των δημόσιων δαπανών και εσόδων και στην αξιοπιστία των προβλέψεων για τα έξοδα και τα έσοδα».

Και μόνο αυτή η συμφωνία θα αρκούσε για να χαρακτηριστεί το σημερινό ελληνικό κρότος κράτος δωσίλογων και το κοινοβούλιο του, ο ύψιστος θεσμός της δημοκρατίας, όπως συνηθίζουν να επαίρονται, κοινοβούλιο περιορισμένης ευθύνης.
Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους διαχειριστές των συμφερόντων του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, ότι το κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να αλλάζει τα μεγέθη του προϋπολογισμού. Ο ρόλος του θα είναι καθαρά διακοσμητικός.

Τι το θέλουν τότε το κοινοβούλιο, όταν κυβερνούν δικτατορικώ τω τρόπω ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών; Το θέλουν για να εξαπατά το λαουτζίκο, ότι τάχα λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Αλλιώς θα έπρεπε να κατεβάσουν τα τανκς.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρεται επίσης:
«Δίχως προκατάληψη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος, η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοσχέδιο ώστε να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δημοσίων έργων και των επενδύσεων γενικότερα. Το νομοσχέδιο θα πρέπει μεταξύ των άλλων να:
– συντομεύει και απλοποιεί τις δικαστικές διαδικασίες προσφυγών κατά απονομών συμβολαίων ή αποφάσεων απαλλοτριώσεων γης.
– συντομεύει τις προθεσμίες για την χορήγηση αδειών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην Αθήνα.
– απλοποιεί και συντομεύει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για έργα υποδομής».

Το Σύνταγμα είναι για τα μπάζα. Οσα προβλέπει για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, του περιβάλλοντος, των δασών, θεωρούνται προκαταλήψεις που πρέπει να ξεπερνιούνται με τη λειτουργία ενός κοινού νόμου, που θα διευκολύνει την ασυδοσία των καπιταλιστών.
Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη ετοιμαστεί από τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη (νομοσχέδιο για τα μεγάλα έργα), το οποίο θα σχολιάσουμε αναλυτικά στο επόμενο φύλλο. Προς το παρόν μένουμε σ’ αυτά που επιβεβαιώνουν τον κατοχικό χαρακτήρα της συμφωνίας με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Σημ: Οι υπογραμμίσεις είναι δικιά μας παρέμβαση

0 απαντήσεις στο “Κράτος δωσίλογων – κοινοβούλιο περιορισμένης ευθύνης”

  1. Φασιστομουτρα,ξεπερασατε στη λογοκρισια και τα χουντοσκυλα-καθαρματα των Παπαδοπουλαιων..Ξεφτιλια..
    THE DOG

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *