Κυβέρνηση του πηλικίου!

πηλικιοΑπόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης   
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ, 7 μ.μ.
στο ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) προχωρά στην επιστράτευση των καθηγητών, απαγορεύοντας την απεργία τους πριν καν κηρυχθεί. Εκφράζονται μάλιστα προθέσεις του κυβερνητικού μπλοκ να υπάρξει συνταγματική απαγόρευση της απεργίας στις εξετάσεις.

Δε μας ξεγελούν!

Η επιστράτευση που προαναγγέλλουν ξεπερνά κάθε όριο της πλασματικής αστικής νομιμότητας. Πρώτη φορά ποινικοποιείται η εισήγηση ενός συνδικάτου προς τις γενικές συνελεύσεις. Για τρίτη φορά φέτος μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες ρίχνουν τώρα όλα τα πυρά στην εκπαίδευση επιδιώκοντας να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς από τις σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, από τη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997 και την πολυήμερη απεργία των δασκάλων το 2006.

 
Μαζί με τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία να βγούμε στους δρόμους, να υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το δικαίωμα στην απεργία.
Γενικός απεργιακός ξεσηκωμός και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων τώρα! Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους! Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και οι αντιλαϊκές της πολιτικές, να αντιταχθούμε στις πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ, να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, απαγόρευση των απολύσεων και αυξήσεις στους μισθούς.
Η κυβέρνηση,  το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ έχουν διαλύσει τρία χρόνια τώρα τον κοινωνικό ιστό, έχουν ρίξει στη βαθιά ένδεια τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εκβιάζοντας το λαό μας με τη συνεχή απειλή του χρέους, τώρα νοιάζονται τάχα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ενώ τρία χρόνια τώρα διαλύουν το δημόσιο σχολείο, καταργούν σχολικές μονάδες, δρομολογούν να στοιβάξουν τους μαθητές σε τριαντάρια τμήματα, καταργούν τις δομές ενισχυτικής διδασκαλίας, την ίδια στιγμή δείχνουν «ενδιαφέρον» για τις εξετάσεις. Η πολιτική τους για την εκπαίδευση εφαρμόζοντας τα προγράμματα του ΟΟΣΑ, της Μπολόνια και της Λισαβόνας καταργεί τη γνώση και αφήνει απροκάλυπτα να εισβάλλει η αγορά και το κέρδος στη λειτουργία του σχολείου. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην ανεργία και στη μετανάστευση χιλιάδες από τους σημερινούς μαθητές.

Δε θα μας σταματήσουν!

Τώρα επιχειρούν να εδραιώσουν  τη λογική της απόλυτης πυγμής επιβάλλοντας τα μέτρα τους με κλομπ και στρατιωτικό νόμο!
Απέναντι στην κυβέρνηση που θέλει να ντύσει στο χακί κάθε μαχόμενο κλάδο των εργαζομένων θα προτάξουμε την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας μας στο δρόμο της απεργιακής συμπόρευσης όλης της εκπαίδευσης παραμερίζει την καλλιέργεια της ήττας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αποκαλύπτει τη συκοφαντική προπαγάνδα των ΜΜΕ που ως άλλη ΥΕΝΕΔ εφαρμόζει τις πολιτικές της κυβέρνησης.

paremvaseis


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *