ΓΣΕΕ: υφυπουργείο Συνδικαλισμού της τρόικας

Τρέχουν να κρυφτούν οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση μετά την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, στις 15 Δεκεμβρίου. Ευτυχώς που στην ανακοίνωση της σκέφτηκε να προσδιορίσει και το έτος: Είναι πράγματι το 2010 και όχι το 2011, όπως πολλοί φοβήθηκαν!

Πέρα από τη γενική ιλαρότητα που προκάλεσε η προκήρυξη απεργίας μετά από… δυο μήνες, η στάση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι τέτοια, που μόνο ως… υφυπουργείο Συνδικαλισμού της τρόικας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η επίθεση της «χούντας» κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ πυροβολεί διαρκώς με αντεργατικά μέτρα, οι απολύσεις είναι δεκάδες χιλιάδες, ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί, οι μισθοί λιώνουν και η ΓΣΕΕ επιδίδεται σε λεκτικούς λεονταρισμούς του τύπου, «διαμηνύουμε  προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους».

Οι εργαζόμενοι, όμως, εξαντλούν τα όρια της ανοχής τους προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, η ανεργία να φτάνει το ένα εκατομμύριο και η ΓΣΕΕ γα μιλά για κάποια αόριστη «λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας».
Η ΓΣΕΕ έχει προσφέρει τεράστια βοήθεια για να περάσει το μνημόνιο. Με τη στάση της βοηθά την κυβέρνηση και την τρόικα να εμπεδώσουν το αίσθημα της απογοήτευσης, της μαζικής κατάθλιψης, της παραίτησης.

Το πιο κρίσιμο ζήτημα, σήμερα, είναι να βρει το αγωνιστικό και ταξικό εργατικό κίνημα άλλους δρόμους για την ενότητα, το συντονισμό και τη μετωπική πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την τρόικα.

Πηγή: Εφημερίδα “ΠΡΙΝ”

0 απαντήσεις στο “ΓΣΕΕ: υφυπουργείο Συνδικαλισμού της τρόικας”

 1. http://crum.bs/l/was

  Η αόρατη λογική του καπιταλισμού και τα αθώα μαθηματικά μοντέλα

  Aπό την εφημερίδα "Εποχή"

  Αγαπητό Βαθύ Κόκκινο,δεν ήξερα που να το δημοσιεύσω και είπα να το βάλω έδω…

  Να είστε όλοι καλά!

 2. ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ των ΠΑΓΩΝ στους ΠΟΛΟΥΣ, λόγω "υπερθέρμανσης" προφανώς!…
  http://www.youtube.com/v/pu4qvTcCLi8

  http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/S_timeseries.png

  Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστή συνεχή χρονιά και στα 2 ημισφαίρια –
  http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot
  – Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall.
  http://www.youtube.com/watch?v=u8e2dsV9eZ0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *