Σαν σήμερα το 1970 ιδρύθηκε το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Αναγνώστης του μπλογκ μας πληροφορεί ότι σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με πρώτο γραμματέα του και τωρινό τον Χρήστο Μπίστη.

Απ’ ότι διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του –που έχει να ανανεωθεί εδώ και μήνες-:
«Το Ε.Κ.Κ.Ε. ιδρύθηκε το 1970 σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό αναθεωρητισμό–ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην ολοκληρωτική παλινόρθωση του καπιταλισμού τον «υπαρκτό σοσιαλισμό», στον εκφυλισμό και στην πολυδιάσπαση το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Κατάγγειλε την πραξικοπηματική επιβολή των αντεπαναστατών ρεβιζιονιστών στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα. Υποστήριξε την ανάγκη της ανασυγκρότησης του επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος της εργατικής τάξης και αναζήτησε αγωνιστική διέξοδο στο, αποτελματωμένο εκείνη την εποχή, αντιδικτατορικό κίνημα στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε για να ξαναζωντανέψουν οι ιδέες του κομμουνισμού και της επανάστασης, συγκρούστηκε θαρραλέα με την αντίδραση και το φασισμό, με αποκορύφωμα την πρωτοπόρα συμβολή του στη Λαϊκή Εξέγερση του Πολυτεχνείου».

Απ’ τις γραμμές αυτού του ιστορικού κόμματος πέρασαν πολλά πρόσωπα που τα συναντάμε ακόμα και σήμερα στην πολιτική και κοινωνική ζωή μας. Ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο Πέτρος Τατούλης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η αείμνηστη Μαρία Δημητριάδη, ο Στέλιος Κούλογλου, η Αννα Φιλίνη κ.α (Το e-mail που πήραμε μας βάζει στον πειρασμό να σχολιάσουμε την εξέλιξη αυτών των τότε «επαναστατών» αλλά δεν θα το κάνουμε).

Σήμερα το ΕΚΚΕ συμμετέχει στον σχηματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *