Κόκα Κόλα: 103 μέρες απεργίας το βίντεο της εκδήλωσης στο Ε.Κ. Αθήνας

safe_image.phpΟ Γρηγόρης (πρόεδρος του Σωματείου), ο Ανέστης (αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου και ο Άρης (οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας) δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εκπέμπουν την πίστη στον αγώνα τους και τη δυνατότητα νίκης απέναντι στην πολυεθνική-κολοσσό. Η εικόνα από τις καθημερινές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ένα δυναμικό 50 ανθρώπων, 33 απολυμένων και 17 απεργών! Ακόμη πιο εντυπωσιακή η συμπαγής ενότητά τους που όλο αυτό το διάστημα δεν μέτρησε ούτε μία απώλεια. Και αυτό αποτελεί και ένα από τα δυνατά τους όπλα. Χωρίς αυταπάτες και υπερφίαλες τοποθετήσεις και οι τρεις εργαζόμενοι μετέφεραν τη διαπίστωσή τους ότι χωρίς τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ο αγώνας τους δεν θα μπορούσε να σταθεί. Συμπαράσταση η οποία πρέπει να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να εκφραστεί με όσο το δυνατόν πιο πλατύ τρόπο. Γιατί πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, αυτός ο αγώνας έχει να αντιμετωπίσει και την πλήρη αποσιώπησή του από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στη «γραμμή» του μποϋκοτάζ των προϊόντων της επιχείρησης (Κόκα Κόλα, Φάντα, Αμίτα) που προπαγανδίζουν ως σωματείο και ομοσπονδία (ΠΟΕΕΠ) μέσα από αφίσες, τρικάκια και αυτοκόλλητα, αλλά και στην ανταπόκριση του κόσμου στην καμπάνια τους. Εντύπωση προκάλεσε η ωριμότητα και η αποφασιστική στάση όλων των εργαζομένων, τόσο απέναντι στις μεθοδεύσεις της εταιρείας όσο και απέναντι στις απανωτές διώξεις που δέχονται.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού. Κοινός τόπος όλων ήταν η κατανόηση της ανάγκης να στηριχτεί αυτός ο αγώνας. Εκ μέρους της Ταξικής Πορείας έγινε ξεκάθαρο ότι αυτή η εκδήλωση δεν ήταν μια απλή υποχρέωση, αλλά το ξεκίνημα μιας προσπάθειας εδώ στην Αθήνα να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αγώνας αυτός, κόντρα στη φίμωση και την αδιαφορία.

Πηγή:antigeitonies.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *